POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Semih Çelik'in komşuları konuştu: İkbal'e takıntılıydı
Semih Çelik'in komşuları konuştu: İkbal'e takıntılıydı
Yargıtay’dan karar: Midesiz demek hakaret mi?
Yargıtay’dan karar: Midesiz demek hakaret mi?
İstanbul’da IŞİD'in bomba imalatçısı yakalandı
İstanbul’da IŞİD'in bomba imalatçısı yakalandı
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
8 Mart 2024 Cuma - 13:46

Başkan Engin 5 yılını anlattı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir’in incisi Narlıdere’yi geleceğe taşıyacak projeleri 5 yıl boyunca birer birer hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Halkımıza sözünü verdiğimiz projeleri tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Engin 5 yılını anlattı

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçede 5 yıllık görev süreleri boyunca hayata geçirdikleri proje ve yatırımları değerlendirdi. 5 yıl boyunca Narlıdere’nin geleceği için cesaretli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Engin,  “Narlıdere için vaad ettiğimiz proje ve çalışmaları halkımızla birlikte tamamlamış olmanın gurur ve huzurunu yaşıyoruz” dedi. 

KENTİ GELECEĞE TAŞIYAN PROJELER
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 5 yıl boyunca ilçenin kültürel kimliğini koruduklarını ve ekonomisini büyüttüklerini ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 100.yılında, Atatürk’ün kenti Narlıdere’mize hizmet etmenin kıvancını içimizde taşıdığımız bu dönemde pandemi ve ekonomik zorluklara rağmen çok şey başardık. İzmir’in turizm destinasyonları arasına giren Yukarıköy’ü kente hediye ettik. İzmir’in en büyük tenis merkezi olacak Narlıdere Tenis Kulübü’nün temelini attık. Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni tamamladık. Nar Çiçekleri Anaokullarımız ile birlikte ilçemize 5 kreş kazandırdık. Yine çocuklarımız için Türkiye çapında ses getiren Narlıdere Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kurduk” dedi. 



SOSYAL BELEDİYECİLİK 
Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların hayatına dokunan birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Engin, “Kentsel dönüşümde 4 mahallemizdeki imar planlarını tamamladık, Narlıdere’de dönüşümün önündeki engelleri kaldırdık. Güngören Caddesi ve Barış Sokak’ı yenileyerek ilçemize bir kent çarşısı kazandırdık ve esnafımızın yüzünü güldürdük. Bisiklet ve yaya yolları ile kentin çehresini değiştirdik.  Beslenme Çantası Projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerimize nefes olduk. Yine hoş geldin Bebek Projesi ile ailelerimizin yanında olduğumuzu hissettirdik. Engelsiz Narlıdere hedefiyle dezavantajlı bireylerimizi hiç yalnız bırakmadık. Yelken Festivali ile halkımızı denizle buluşturduk. Her yaştan insanımızın spor ve sanat kurslarımıza katılımını sağladık. Birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yaptık” diye konuştu. 



MARKA TESİSLER
Başkan Engin, vatandaşın talep ve istekleri doğrultusunda marka tesisleri de kente kazandırdıklarını dile getirerek,  “Park Orman Narlıdere ve Mandalin Kafe ile Narlıdere halkına dinlenip nefes alabilecekleri uygun fiyatları işletmeleri faaliyete geçirdik” dedi.  

YERELDEN KALKINMA
Narlıdere’de kadın istihdamını artıran çalışmalar da gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Engin, “Yerelde kalkınmaya öncelik vererek Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi’ni kurduk ve kadınlara istihdam yarattık. Kooperatif bünyesinde açtığımız Barış Lokantası ve Zeytin Kafe’nin yanı sıra Yukarıköy başta olmak üzere açtığımız satış noktalarıyla halkımızı güvenli ve sağlıklı gıdayla buluşturduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın Narlıdere Şubesi ile vatandaşlarımıza yeni iş olanaklarının kapılarını açtık. Slow Food hareketine dâhil olarak yerel üreticilerimizin markalaşmasına destek verdik” açıklamasında bulundu. 

ÇEVRE VE YEŞİL ALAN
Çevreye verdikleri önemi “İzmir’in en temiz ilçesini yarattık” sözleri ile özetleyen Başkan Engin, “Araç filomuzu güçlendirerek ilçe genelinde her gün 90 ton çöp topladık. Kadın Temizlik Ekibi kurduk. Çalışma arkadaşlarımızın özverisi ile ilçemizin her noktasını pırıl pırıl yaptık. Narlıdere’ye yeni parklar kazandırdık, her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturduk” diye konuştu.  

(Bu bir editöryel haber çalışmasıdır)

 
AK Partili Dağ: Menemen'de yaptıklarımız İzmir'in 30 ilçesi için teminattır
 
Menderes'te yol harekatında ikinci etap
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de 4 açılış, bir de yeni proje müjdesi!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Çukurköy’de dört açılış birden ...
Kadınlar gününü buz pistinde kutladılar
“Haydi Kadınlar Buz Pisti”ne projesiyle Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz ...
İzmir’in tramvay filosu büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 27 Ocak’ta hizmete alınan Çiğli Tramvay hattının ...
 
Buca’da deprem farkındalığı
Buca Belediyesi, Deprem Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle kentte farkındalık yarattı.
Bornova'da 8 Mart'a özel etkinlikler
Kadın dostu kent vizyonuyla kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını ...
Başkan Sengel'den 8 Mart mesajı!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle içinden gelen cümleleri kaleme ...
 
İzmir'de 8 Mart: Kadının adı da var sözü de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üç günlük ...
2 sitede suya erişim güvence altında!
Karaburun’da yer alan ve içme suyu ağına dahil olmayan sitelerde yeni ...
"Hafızamda hep çok güzel anılar kalacak"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri