POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
24 Aralık 2017 Pazar - 09:23

Başkan Görmez'den İslam Dünyası'na 2 mesaj!

Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İş Birliği Derneği (TASCA) ile Torbalı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve yaklaşık 35 ülkeden çok sayıda temsilcinin katıldığı ‘Ortaklık ve Kalkınma ‘ konulu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, işadamlarını Torbalı’ya yatırım yapmaya davet etti. Başkan Görmez, İslam dünyasına da çağrıda bulunarak Kudüs’e sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Başkan Görmez den İslam Dünyası na 2 mesaj!

Kuşadası’nda gerçekleşen ve 5 gün sürecek olan Uluslararası TASCA Forumuna konuşmacı olarak katılan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İslam dünyasına birlik beraberlik çağrısı yaptı.  Filistin halkına, davasına sahip çıkmaya çağırdı.

“TORBALI İLE TİCARİ KÖPRÜLER KURMAK İSTİYORUZ”
Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren TASCA Başkanı Dr. Muhammed Adil, “Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz Uluslararası TASCA Forumu’nun bu akşamki toplantısına ev sahipliği yapan Torbalı Belediyesi’ne ve sayın Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e teşekkür ediyorum. 35 Farklı ülkeden yüzlerce temsilcinin katıldığı bu toplantının amacı İslam ülkeleri arasındaki ticari ve kültürel bağları güçlendirmek, İslam coğrafyasında yaşanan sorunları masaya yatırarak çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulunmaktır. Bu programı düzenleyen Torbalı Belediyesi ile ortak çalışmalar gerçekleştirip, Torbalı ile güçlü ticari köprüler kurmak istiyoruz. Bu anlamda burada bulunan bizler fahri temsilciler olacağız” dedi.

İSLAM DÜNYASINA AÇIK ÇEK: TORBALI’YA YATIRIM YAPIN
Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez konuşmasında Torbalı’nın ekonomik ve stratejik önemini belirterek İslam dünyası temsilcilerine yatırım çağrısında bulundu. Torbalı’nın 800 civarı büyük ve orta ölçekli sanayi kuruluşu ile yılda 1 Milyar Dolar’a yakın ihracat gerçekleştirdiğini belirten Başkan Görmez, “Sizlere açık çek veriyorum, Torbalı’ya yatırım yapmak isteyenlere kapımız açık. Elimizden gelen her türlü kolaylığı sağlayacağız. Torbalı’da son yıllarda merkezi hükümet ve yerel idarenin uyumlu çalışması ekonomik anlamda Torbalı’yı cazibe merkezi haline getirdi. Havaalanı ve limana yakınlığı, ulaşım yolları ve konumu itibari ile son yıllarda yıldızı parlayan Torbalı, güven içerisinde yatırım yapabileceğiniz bir ilçe. Tarihi dokusuyla Osmanlı’nın izlerini taşıyan, turistik anlamda Metropolis gibi eşsiz bir değere sahip olan Torbalı dünya pazarlarına üretim yapan birçok sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapıyor” dedi.

“KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN BAŞKENTİDİR”
Konuşmasınınsın bölümünde Kudüs için çağrıda bulunan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Benim son sözüm ve çağrım Kudüs ile Filistin halkı içindir. Ey İslam dünyası, dilimiz farklı, rengimiz farklı, coğrafyamız farklı, sosyal statümüz farklı olsa da bizim Allah’ımız bir, kitabımız bir, inancımız, kıblemiz, acımız ve sevincimiz birdir. İsrail’in işgali altında zulüm gören, Filistin halkının yanında olalım. Onların yalnız olmadıklarını tüm dünyaya gösterelim. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın Kudüs ve Filistin halkı için ortaya koydukları tavır ve duruşa destek verelim. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam aleminin, tüm Müslüman halklarının başkentidir” şeklinde konuştu. Başkan Görmez’in konuşması salondan büyük alkış aldı.

Kuşadası Pinebay Otel’de gerçekleşen foruma Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık eşleri ile katılırken, Torbalı Ziraat Odası, Torbalı Ticaret Odası, Torbalı Esnaf Odası başkan ve yöneticileri ile Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.

 
Foça arkeoloji müzesini istiyor!
 
Tek tip kıyafet KHK'da: Hangi renklerde olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça arkeoloji müzesini istiyor!
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi’nce düzenlenen ‘Foça ...
İzmir'de asfalt devrimi: Kalite artacak, maliyet düşecek
Asfalt ve sathi kaplama işinde "yapıştırma malzemesi" olarak kullanılan ...
Başkan Kocaoğlu'nun yeni yıl dileği: Kimsenin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornovalı muhtarların ...
 
Başkan Şahin'den çarpıcı mesaj: Yok olup gidecekler!
Son 3 yıldır Kubilay’ı Anma Törenleri’nden konuşma verilmeyen Menemen ...
İlk geçen Başkan Kocaoğlu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını yürüttüğü Mithatpaşa Karayolu ...
Alaybey’in 7 katlı otoparkı açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Alaybey'de yaptığı 630 araç ...
 
Reşat Nuri Edebiyat Günleri sona erdi
Karabağlar Belediyesi tarafından 8.si düzenlenen ve iki gün süren “Reşat ...
Ovakent'te tapu sevinci
İZMİR'in Ödemiş ilçesi Ovakent Mahallesi'nde arazi toplulaştırma çalışmaları ...
Görmez'den İslam dünyasına iki mesaj
Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İş Birliği Derneği (TASCA) ile Torbalı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri