POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
18 Temmuz 2024 Perşembe - 23:23

Başkan Günay'dan '100 gün' raporu, 'soruşturma' çıkışı: Assalar da vazgeçmeyeceğiz!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, görevde geride kalan 100 gününü değerlendirdi. Halka açık gerçekleştirilen lansmanda Günay, "Güzelbahçeli hemşehrilerimin güvenoyunu alarak başladığımız bu süreci en iyi şekilde bitirmek için gece gündüz demeden çalıştık. Güzelbahçe'nin hizmetkarıyım" dedi. '3 fidan anması' nedeniyle soruşturma geçirdiklerini belirten Günay, " Bizi tutuklasalar da assalar da anmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Günay dan  100 gün  raporu,  soruşturma  çıkışı: Assalar da vazgeçmeyeceğiz!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, göreve başlamasının ardından geçen ilk 100 günde gerçekleştirdiği projelerini anlattı.  

Güzelbahçe Amfi Tiyatrosu’nda halka açık gerçekleştirilen lansmana, Başkan Günay’ın yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Altan İnanç, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, CHP İzmir eski milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, meclis üyeleri, partililer ve vatandaş katıldı.

KARASU: YÜZÜMÜZÜN AKI OLDU

Günay’a övgüde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “Gelmeden önce sorduğumda Mustafa Başkan 24 tane proje sözü vermiş, şimdiden 9’unu gerçekleştirmiş. Ne mutlu bizlere. Geçtiğimiz yıkıcı depremde Mustafa Başkan’ın nasıl çalıştığını, nasıl emek verdiğini biliyorum. Partideki değişimde ne kadar örgütçü olduğunu biliyorum. Ne mutlu bize Mustafa başkan bizleri yanıltmadı, yüzümün akı oldu.  Önümüzde daha 5 beş yıl var, sizden nice projeler bekliyoruz. İzmir her zaman CHP’nin amiral gemisi olmuştur, bundan sonra da devam edecektir. İzmir Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in İzmir’dir” diye konuştu.

HALKLA BAŞARAN BİR BAŞKAN OLMA HAYALİM VAR

Lasmana gelen tüm vatandaşa teşekkür eden Günay, “100 gün önce yola çıktığımızda aklımızda tek bir şey vardı: Güzelbahçeli hemşehrilerimin yaşam kalitesini artıracak hizmetler sunmak. Makamı mevkii değil, halkı ve halk için neleri yapabilirimi düşünüp onun için çalışmaktı. Makamda değil sokakta, makamla değil halkla başaran bir başkan olma hayaliyle karşınızdayım. Makamlar, mevkiler, isimler gelip geçicidir.  Aslolan hizmetlerle anılmak, gönüllere yazılmak, eserler bırakabilmektir. Bıraktığımız her eser gelecek nesiller için birer miras olacaktır. Biz makamın sahibi değil sadece ve sadece emanetçisiyiz. Gücümüzü halktan, enerjimizi ortaya koyduğumuz çalışmalardan alıyoruz” dedi.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Göreve başlamasının ilk gününden sahaya inerek çalışmaya başladığını vurgulayan Günay, “Meclis üyesi seçim sonuçları geldiğinde bir burukluk yaşadım, çünkü en genç meclis üyelerimden biri olan Dilara’ya bir söz verdim. 15-0 yapacağım demiştim. Olmadı 14-1 oldu üzüldüm ama bu sonuç beni daha da hırslandırdı. Biran önce Güzelbahçe halkına sözünü vermiş olduğum projelerimi yerine getirmem gerekiyordu. Mazbatamı aldım sabah şantiyeye giderek, ‘de haydin arkadaşlar’ gün çalışma günü, gün koşma günü dedim ve sahile ilk kepçeyi vurduk.  1 ay sonra tüm Güzelbahçe halkının sevgisini kazandık.  ‘Bu hızla giderse 6 ay sonra yapılacak proje kalmayacak’ dendi. Ancak ben böyle düşünmüyorum, daha yapacak çok işimiz var.  Ninelerimizin, dedelerimizin, annemizin, babamızın evlerine daha sıcak bir yemek götüremedik. Okula giden çocuklarımızın ceplerine harçlık koyamadık, gençlerle el ele tutuşup özgürlük şarkısı söyleyemedik. Ondan dolayı yolumuz uzun, emekçi yol arkadaşlarımın bana verdiği enerjiyle, Güzelbahçe’nin adından önce İzmir de sonra tüm Türkiye’de söz ettireceğiz. Halk birlikte olmayı bize gösteren ne Terzi Fikri abimizin dediği gibi ‘yaptımsa halkım için halkla birlikte yaptım’ Evet ben de her şeyi halkım için halkımla beraber yapacağım, halkımla birlikte yapmaya devam edeceğim. Çünkü bu makama halkımın bana göstermiş olduğu güvenle geldim” diye konuştu.

GÜZELBAHÇE’NİN HİZMETKARIYIM

Güney konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Güzelbahçe’mde yaşayan her ‘Can’ benim için değerli. Belediye Başkanı olmadan önce; bir baba, bir kardeş, bir ağabeyim, Güzelbahçe’liyim ve Güzelbahçe halkının hizmetkârıyım. Bulunduğum yer temsil makamı olduğu gibi hizmet makamı da. Yapılan her hizmetin asıl sahibi Güzelbahçeli hemşehrilerim ve Güzelbahçe Belediyesi’nin çalışanları, mesai arkadaşlarım, yoldaşlarım, yol arkadaşlarım, kardeşlerimdir. İlk 100 günü en hızlı koşan mesai arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, kardeşlerimi huzurunuzda ayakta alkışlıyorum.”

Başkan Günay’ın 100 günde yapmış olduğu projeleri ve çalışmalarını şu şekilde anlattı:

‘SAHİL PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMDI’

Seçimde vaadimizi her yerde söylüyorduk mazbatamızı alır almaz başlayacağız. Aldık ve dört bir yandan çalışmalarımıza başladık. Çok beğenildi çok taktir topladı. Çük kötü bir durumdaydı, burası Güzelbahçe’nin gerçek yüzü. Deniz ve doğa Güzelbahçe’nin vaz geçilmez iki unsuru. İnsanlar sahili iyi kullanamıyordu. Bir nevi işgal altındaydı. Buna bir düzen getirmemiz gerecekti onu da bu süreçte başardı. Hem vatandaşımız rahat nefes alabilecek bir sahilde yürüyüşünü yapıp oturabiliyor hem de esnafımız kendisine ayrılan alanda rahat bir şekilde müşterisine hizmet sağlayabiliyor. Halk memnun, esnaf memnun, Güzel bahçeliler memnun bize de bu memnuniyetin keyfini yaşamak kalıyor. Halkım mutluysa ve huzurluysa daha fazla ne ister bir belediye başkanı…

OYA AĞAÇLARI SİMGEMİZ OLDU

Oya ağaçları benim aşkım oldu. Güzelbahçe’den Seferihisar’a 7 kilometrelik yolu oya ağacı, palmiye, zakkum ağacı diktik. Güzelbahçe olaya ağaçlarımıza sahip çıkacak. Onlar bizim her şeyimiz. Artık bizim simgemiz oldu. Onları sizlere emanet ediyorum.

GÜZBEL VE GÜZBEL PLAJ CAFE YENİLEDİK VE İNDİRİM SAĞLADIK

Göreve geldiğimizde GÜZBEL kafe Atıl bir durumda. Geldikten sonra bir hafta kapattık. Restore ederek hizmete açtık.

Belediyemizin şirketi olan Güzbel Şirketinin 3 adet kafesi var bunlardan biri Mithatpaşa üzerinde sahil kenarında bir diğeri yine yalı mahallemizde emeklilerimiz ve yaşlılarımızın uğrak yeri olan Gönülağa Parkı içinde bulunan Güzbel Kahve ve Siteler Mahallesinde Mavi Bayraklı Plajımızın içinde yer alan Güzbel Plaj Kafelerimizi yeniledik ve hizmete açtık. İlk belediye başkanı olur olmaz yüzde 10 indirim yaptık. Bunu az bulduk bir yüzde 10 daha indirim yaparak toplamda yüzde 20 indirim yaptık. Güzbel Kafelerdeki indirim ve yenilenen yüzü halkımızı çok mutlu etti. Sahil şeridinde 10 TL’ye çay bulamazsınız. Ailenizle gelip rahatlıkla yemek yiyip denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Biz de  hem kaliteli hem indirimli bir şekilde vatandaşlarımızın bu imkanlardan faydalanmasını sağladık. Ayrıca ilçemizde bulunan kadın kooperatiflerimize Güzbel Kafemizin için haftanın altı günü satış yapacakları bir alan verdik. Evlerinde yaptıkları tatlıları, börekleri sarmaları burada satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar.

PAYAMLI YOLU VE ÇAMLI KÖYÜ PROJESİ

Payamlı burası bizim en uzak köyümüz. Aday olduğumuz dönemde inceleme yaptık. Burada 7 virajın eksileceğini yaklaşık 1 kilometre kısaltmış olacağını görünce alternatif bir yol yaptık. Geçen dönem söz vermiştik. Yerine getirememiştik Çamlı köyümüze verdiğimiz sözü yerine getirerek köyümüze yeni bir meydan kazandırdık. Yelki dolmuş son durağını Çamlı köyüne uzatarak vatandaşın ulaşımla ilgili sorununu çözdük. Çamlılar buradan sesleniyorum. Çamlılar, yerinizi satmayın, çok değer kazanacak. Ellerinde tutmaya çalışsınlar.

DİKEY PEYZAJ ÇALIŞMASI

Bunu yapamazlar dediler ama ben yapmadım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu denk geldik. Kendisine İstanbul’da çok dikey peyzaj düzenlemesi var, Güzelbahçe’ye yapar mısınız dedim. Kendisi de ‘seçimi kazan bakarız’ dedi. Önümüzdeki günlerde kendisiyle randevum var. Sponsorluğunu kendisine yıkacağız. 

STK VE ODALAR İÇİN MASALAR KURDUK

İlçemizin için büyük öneme sahip olan muhtarlarımız, STK’larımız Odalarımız için masa kurduk. Bu iş için belirlediğimiz personelimizle sürekli iletişim içinde, her türlü sorunları çözüme kavuşuyor. 

Gençlerimizle birlikte eylül ayında başlatacağımız çalışmayla birlikte aş evinde 60 yaş üzerinde yalnız yaşayan vatandaşlarımızı tespit edip kendilerine yemek götüreceğiz

ŞEHİT VE GAZİLERE ÖZEL HİZMET

Ayrıca; bu vatan uğruna evladını şehit vermiş, gazi olmuş ailelerimiz belediye hizmetlerinde öncelik veriyoruz ve Güzbel Cafelerimiz de Şehit ailelerine Gazilerin ücretsiz yararlanıyorlar..

BİSİKLETLİ TEMİZLİK ARACI VE SÜPÜRGE ARACI

Her bir sokağımızı çiçek gibi yapmak için 11 adet bisikletli temizlik ekibi kurduk. Ekipler her gün sokaklarda temizlik çalışması yapıyorlar. Yenilene bilir enerji destekleyen politikalarla, yüzde yüz elektrik süpürme aracı aldık. Bu araçlarla ayrıca ilaçlama ve konteyner dezenfeksiyonu yapabiliyoruz.

SALÇA VE ÜZÜM SIKMA MAKİNESİ

Seçimde verdiğimiz sözü yerine getirdik. Özellikle köylü kadınlarının istediği makineleri alıp teslim ettik.

KADIN KOOPERATİFLERİYLE İŞ BİRLİĞİ

İlçemizde bulunan Çamlı ve Yelki kadın kooperatiflerine Güzbel Cafelerimiz de yer vererek, kadınlarımızın evlerinde yapmış olduğu ürünleri burada rahatlıkla satma imkanı sağladık.

GÜZELKART UYGULAMASI

Özel Atagöz Tıp Merkezi ve Özel Gazi Hastanesi ile birlikte protokolü imzalayarak, vatandaşımız ‘Güzelkart Uygulaması’ ile tüm sağlık sorunlarını bu sistem üzerinden çözüyoruz. Hastanelere gittiğinizde hizmet sonrası yüzde 30 indirim sağlanacak.

ALİ İSMAİL KORKMAZ PARKI

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir’de katıldığı protestolardan sonra sokak ortasında saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Biz de Ali İsmail Korkmaz’ın ismini Güzelbahçe’de parka vererek yaşatacağız.  Ali İsmail Kormaz’ın ailesini Güzelbahçe’ye çağırarak parkı birlikte açacağız.

GÜZELBAHÇE – FOÇA FERİBOT SEFERLERİ

Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle Foça-Güzelbahçe seferlerimizi kışın başlatacağız.

 

ATMIYORUZ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Kamu kaynaklarını idareli kullanarak bütçemizi koruyarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kurduğumuz atölyede eski, kırılmış işlev görmeyen bank, çöp kutuları, park mobilyalarını ekiplerimiz atölyeden elden geçirip yeni banklar çöp kutuları ve kent mobilyaları üretiyoruz.

E-İMARA GEÇİŞ

Halkımıza hizmet konusunda ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan E-imar hizmetini hayata geçirdik. Vatandaşlarımız bu sayede belediyeye gelmeden imar durumunu öğrenebilecek. Bu hizmetimizle halkımıza hem zaman hem de ulaşım açısından maliyet kazandırdık.

GECE PAZARINI DİSİPLİNLİ HALE GETİRDİ

İlçemizde yaz gecelerinin vazgeçilmez buluşma noktası ‘Gece Pazarı’mızın bu yıl açışını bando takımıyla birlikte kortej ve canlı müzik eşliğinde gerçekleştirdik. Gece Pazarı’nda gerekli dokunuşları yaparak daha düzenli ve disiplinli hale getirdik.

BİZİ ASSALAR DA DEVAM EDECEĞİZ

Suavi, İlkay Akkaya ve Geniş Merdiven gibi birbirinden değerli sanatçılarımızı bir araya getirerek CHP İzmir İl Başkanımız, milletvekillerimiz belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızın katılımıyla Üç Fidanı’mız için asıldıkları saatte anma gecesi düzenledik. Bu konuda bir soruşturma geçirdik. Ama bizi tutuklasalar da assalar da anmaya devam edeceğiz.

SPORCULARIMIZI DÜNYA OLİMPİYATLARINDA DESTEKLEDİK

İmkansızlıktan başarı hikayesi çıkardık. İlçemizde ikamet eden maddi imkanı olmayan yada kısıtlı olan sporcularımıza gerekli imkanları sağladık. Sporcularımızda kazandıkları madalyalarla göğsümüzü kabartarak gururumuz oldu. Güzelbahçe Belediyesi Bayrağı’nı uluslararası alanda dalgalandırdılar.

YELKİ DÜĞÜN SALONU

Yelki halkımızın önemli bir ihtiyacı olan düğün salonu projesini hayata geçirdik. Gençlerimiz ciddi bir maliyet olan önemli bir zorluğu kolaylaştırdık. 750 kişilik, otoparkı olan bir yer yaptık. Cumartesi günü de ilk düğünümüzü yapacağız.

GÜZELBAHÇE 25 YIL KULLANACAK
Burayı Güzelbahçe Belediyesi kullanıyordu. Tunç Başkan bize vermedi. Burayı ben kullanacağım demişti ama ömrü yetmedi. Çankaya’da bir ofis vardı. Burada Cemil Başkanla sohbet ediyorduk. Cemil Başkan’a ben Güzelbahçe'ye aday olursam Ehlikeyif diye bir yer var, onu Güzelbahçe’ye verin dedim. O da ‘başkanım olursam vereceğim’ dedim. Burası Güzelbahçe’ye 25 yıllığına tahsis edildi. Kreş ve Anadolu- Aşevi projesini yapacağız. 

*Bu bir editöryel çalışmadır

 
Kamuda tasarruf tedbirleri Meclis'ten geçti
 
Buca ve Gaziemir'den iyi haber: Yangın kontrol altında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay Ankara'daki programda duyurdu: Büyükşehir'den 'okul kantini' hamlesi!
CHP tarafından Ankara’da düzenlenen Eğitim Maratonu programına katılan ...
İzmir İtfaiyesi yangınlara müdahale ediyor
İzmir İtfaiyesi, Buca-Gaziemir,  Foça Bağarası'nda çıkan orman yangınlarına ...
Bayraklı’da U-12 Cup futbol turnuvası heyecanı
Bayraklı Belediyesinin geleneksel hale getirdiği U-12 Cup Futbol Turnuvası ...
 
Çiğli’de kadınlara kanser taraması desteği
Çiğli Belediyesi ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ...
Selçuk’ta yürekleri ısıtan buluşma
Efes Selçuk ve Kemalpaşa’nın engelsiz çocukları anneleriyle birlikte Pamucak ...
Buca’nın 100 gün raporu: Duman ile yüzler gülüyor
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, göreve geldiklerinden bugüne geçen ...
 
Karşıyaka’da gençler sahaya indi
Karşıyaka Belediyesi’nin; kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi ...
Sendikadan Büyükşehir’in yeni teklifine ret: TİS krizinde yine çözüm yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tüm Bel-Sen arasında meclisten alınan yasal ...
Bornova’da çiftçiye yardım eli
Tarımsal desteklerle çiftçinin yanında yer alan Bornova Belediyesi, sağlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri