POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
5 Ocak 2018 Cuma - 21:32

Başkan Karabağ'dan 2019 mesajı: Hodri meydan

Bayraklı Belediyesi ocak ayı ikinci meclisinde konuşan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Minimum bütçelerden iyi işler yapıyoruz. Öyle olmasaydı 2. dönemimizde halkımız bize oy vermezdi. İstiyorsanız 3. kez aday olurum. O konuda tereddüdüm yok. O zaman da bütçe açığını halkımızın önünde tartışırız. Seçimlerde görüşelim. Hodri meydan” dedi.

Başkan Karabağ dan 2019 mesajı: Hodri meydan

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye ocak ayı ikinci meclis toplantısı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleşti. Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesi sırasında AK Parti grubu BAYBEL A.Ş’nin sermaye artırımını eleştirdi. Başkan Karabağ da sermaye artırımının gerekçelerini sıraladı. Karabağ, “ İlçe belediyelerinin gelirlerinin ne olduğunu meclis üyelerimiz çok iyi biliyor. Ödemiş Belediye Başkanımızı aradım. Taşeron çalışanlarımıza ödediğimiz paradan yüzde 18 bir ekstra para alınıyordu. Bu önemli bir yüktü. Taşeron düzenlemesinde çalışanlar belediye şirketine aktarılacak. Başkanla, işçi kardeşlerimizin maaşları ile ilgili bölümdün de ödemelerin KDV kaldırılmasının iyi olacağını, bütçe açıklarının önemli bölümü buradan kaynaklandığını konuştuk. Belediyelerin KDV’den muaf tutulacağı bilgisi geldi. Ama daha karar çıkmadı. Gelirlerimizi artırmak, giderlerimizi azaltmak zorundayız. Giderlerini azalmasına önemli katkısı olur. Giderlerimizin arttığı bir dönemde kalanını borçlanmayla kapatacağız. Ödemiş Belediye başkanımızla yaptığım görüşmede olumlu hava beni mutlu etti. Taşeron çalışanların belediye şirketine geçmesiyle birlikte ücret ödemelerinde yüzde 22 azalma olacak. Büyükşehir’e astronomik rakamlar gidiyor ilçe belediyelerinden. Bizim bütçelerimiz çok düşük” dedi.M BÜTÇEYLE İYİ İŞLER YAPTIK

AK Parti grubunun konuyla ilgili eleştirilerini devam ettirmesi üzerine Başkan Karabağ, “10 yıllık belediye bile değiliz ama yaptıklarımızla gündeme geliyoruz. İyi bir belediye izlenimi var. Keşke koşullarımız daha iyi olsa… 100 yıllık belediyelerin binası yokken bizim bina yapmamız başarı olarak addediliyor. Minimum bütçelerden iyi işler yapıyoruz. Öyle olmasaydı 2. dönemimizde halkımız bize oy vermezdi. İstiyorsanız 3. kez aday olurum. O konuda tereddüdüm yok. Beni böyle kızdırıyorsunuz 3. defa aday olacağım. O zaman da bütçe açığını halkımızın önünde tartışırız. Belediyeler gelirleri ile giderleri arasında fark olan kurumlardır.  Seçimlerde görüşelim. Hodri meydan” dedi.

SİZİN AKLINIZ FİKRİNİZ GÖREVDEN ALMADA

“Sizin aklınız kayyum atansın, görevden alınsın” diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:

“BAYBEL’de sigortasız işçi çalıştırılmıyor. Vergi kaçırılmıyor. Devletin kurumu. Aslan gibi sendikaları var. Biz kamu kuruluşuyuz. Kaçak işçiyle buraları götürmeyiz. Buralar ihale edilemez. Oralar ayrı parsel değil. O yüzden ihale edilemez. BAYBEL bıraktığında oralar kapanır. 50 kez orası şikayet edildi. Müfettişlerin biri geliyor, biri gidiyor. Sabaha kadar incelerse bir şey çıkmaz. Kar amaçlı bir firma değil. Bu şirket defalarca denetlendi, denetleniyor. Deftarlıktan biri gidiyor, biri geliyor. Bir şey bulamazlar. Çünkü yok. Bu belediye hiçbir şey yok. Kendinize güveniyorsanız seçime gelirsiniz. ‘O güne kadar görevde kalırsanız’ deyip duruyorsunuz. Bu ülke babanızın malı mı?” dedi. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, “Babamızın malı evet” demesi adeta şok etkisi yarattı. Hospolat’ı meclisi izlemeye gelen AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

BU ÜLKE KİMSENİN MALI DEĞİL!

Haspolat’ın bu çıkışı üzerine Karabağ, “Hayır. Bu ülke kimsenin malı değil. İkide bir görevden alınırsanız ne demek? O zaman gelin burayı siz yönetin. Ayıp ya bu. Biz AKP’li belediye başkanlarının da görevden alınmasına karşıyız. İki de bir Grup Başkanvekiline bunu söyletmeyin.

‘Seçime kadar kalırsanız’ diyor. Bu ayıp ya. Benim aday gösterilip gösterilmemden sanane. Ben siyasetten başka bir şey konuşmuyorum. Sen polisiye konuşuyorsun” dedi.

ADAY OLMAYAN İSİMLERE OY ATILDI, SEÇİM GEÇERSİZ SAYILDI

Mecliste ayrıca denetim komisyonu seçimleri yapıldı. Oylama öncesi CHP grubu Veli Topal, Ramazan Bulut ve Yeşim Tekoğlu’nu; AK Parti Grubu Tarkan Düzman ve Hayrettin Gürman’ı aday gösterdi. Ancak yapılan oylama sonucunda bazı meclis üyelerinin aday olmayan isimleri oy pusulularına yazdığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkan Karabağ, “Teklif edilmeyen kişilerin isimleri yazılıyor. Nezaket kurlarına uyalım. Burada temayüller geçerli. CHP ve AK Parti grubuna adayları sorduk. İstersek AK Parti grubundan kimseyi çıkarmayız. Ama usulsüz olur. Siz nezaket kurlarına AK Parti grubu olarak uyun” dedi. Belediye yetkilileri de mecliste Başkan Karabağ’ın izniyle, “ Oylama öncesi isimler istenildi. Adayların isimleri yazıldı. Bunların dışında başka isimler oy pusulularına yazılamaz. Eğer yazılması düşünülen isim olsaydı tahtaya da bunun yazılması gerekiyordu. Oy pusulalarına ya kabul ya red ya da çekimser demeniz gerekiyor. Aday olmayan bir kişinin ismi pusuladan çıktığı için oylama geçersiz oluyor” açıklamasında bulundu.  

BİZİM ARKADAŞLARIMIZ SİZE ADAYIM DEDİ Mİ?

Bu açıklamanın ardından Başkan Karabağ, “Siyaseten böyle şeylere tenezzül etmeyin. Bizim arkadaşlarımız isterlerse çıkar aday olurlar.Siz sabote ediyorsunuz. Bizim içimizden “grup kararı dışında” adayım dedi mi?” dedi. AK Partili Haspolat, “Biz gönlümüzden geçeni yazdık” dedi. Bunun üzerine Karabağ, “Biz sizin oyununuza gelmeyiz. Her iki grup yanlış yapmıştır. Bizim gruptaki arkadaşlar da yanlış yapmıştır. Bilmiyorlardır. Öğrendiler. Denetim komisyonunu isteyen meclis üyesi gelir izleyebilir. Güya kurnazlık yaptınız ama bu usulsüz. Denetim komisyonu raporunu başkana hazırlar. Orada burada reklam ederseniz diye değil. Bir şey bulursanız savcılığa gidersiniz. Bu işler çocuk oyuncağı değil. Denetim komisyonu raporu başkana yönelik hazırlanır.  Müfettişler belediye görev alıyor. Suçlu varsa savcılığa gidecekler. Siz hangi konuya getirdiniz de biz yargıya taşımadık? Siz denetim komisyonunda bir şey bulacaksınız, benim yargıya götürmeyeceğimi mi  zannediyorsunuz? Bunu daha önce yaptık” dedi.

BİZ ADAY DEĞİLİZ!

Tartışmaların ardından ikinci kez oylamaya geçildi. Bu sırada AK Parti grubu meclis salonun terk etti. İlk oylamada kendisine oy çıkan CHP’li Meclis Üyesi Münir Demir, “Ben aday değilim. Ben aday olmadığım için şu andaki yapılacak seçimde tahtaya ismi yazılan isimlere oy vereceğim” dedi. Yine aday olmadığı halde kendisine oy çıkan CHP’li Gönül Vural, “Benim grubum kimi önerdiyse onlara oy veriyorum” dedi. Ardından da oylamaya geçildi.

 
Ayşenur Arslan'a 'Erdoğan'a hakaret'ten hapis cezası
 
İş dünyasında gündem Özgener’in adaylığı: İTO’nun muhalif kanadı nasıl bakıyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'nın duvarlarında sanat var!
Bornova Belediyesi’nin ‘Konuşan Duvarlar” projesi kentin duvarlarını renklendirmeye ...
Çiğli'de büyük deve güreşi şöleni
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin ...
Pekdaş'tan hükümete: Halı saha değil stat yapın!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yönetiminde yapılan toplantıda İzmir’in ...
 
Karşıyaka'da 1500 öğrenciye karne hediyesi
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi, American House Dil Okulları ...
Kocaoğlu’ndan ‘Beşiktaş’ mesajı: Seçilmiş bir başkanın…
Beşiktaş Belediye Başkanı Haznedar’ın bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılmasının ...
İhale tamam: İzmir'de büyük dönüşü yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yapım ...
 
Karşıyaka Avrupalı gençleri ağırlayacak
Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ...
O ilçede 1 ay boyunca periyodik su kesintisi
Branşman ve şebeke yenileme çalışması nedeniyle Konak’ın 2 mahallesinde ...
Konak'ta sporla gelen mutluluk!
Konak Belediyesi’nin 2017’nin Kasım ayında hizmete açtığı Güzelyalı Spor ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri