POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İki ilde sel felaketi: Can kaybı artıyor
İki ilde sel felaketi: Can kaybı artıyor
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kazananı belli oldu!
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin kazananı belli oldu!
11 yaşındaki Abdullah nehirde can verdi!
11 yaşındaki Abdullah nehirde can verdi!
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem
23 Şubat 2022 Çarşamba - 08:20

Başkan Oran'dan yeni sezon, mali durum ve Çeşme Projesi mesajları!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ekonomik krizin gölgesinde sıkıntılı geçmesi beklenen turizm sezonu, belediyenin yatırımları ile mali durumunun yanı sıra tartışmalı Çeşme Projesi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Oran dan yeni sezon, mali durum ve Çeşme Projesi mesajları!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan ilçe ve turizm gündemine dair önemli açıklamalar geldi. 

Kurdaki dalgalanmaların yanı sıra enerjiye ve temel gıdaya peş peşe gelen zamlarla artan maliyetlerin gölgesinde sıkıntılı geçmesi beklenen turizm sezonu hakkında konuşan Başkan Oran, belediyenin mali durumu ve tartışmalı Çeşme Projesi hakkında da önemli mesajlar verdi. 

"ÇEŞME’NİN SATIŞI İLE PROBLEMİMİZ YOK!"
Başkan Oran, "Pandemi döneminde pandemiden en az etkilenen turizm merkezi aslında Çeşme oldu. Evet Çeşme misafirlerinin yüzde 97’sini yurt içinden alıyor. Yüzde 3’ü de aslında Avrupa’da yaşayan çalışan bizim hemşehrilerimiz yine yerliler. Çok çok az yabancı var. Ben Emitt fuarında Çeşme’ye misafir getiren Türkiye’nin belli başlı seyahat acentelerinin üst düzey yöneticiler ile toplantı yaptım. Bu toplantıda benim de kafamda olan soru işaretleri netleşti. Çeşme’nin satışı ile bizim hiç bir problemimiz yok. Çeşme zaten kendisini satan bir turizm kenti halinde ve 2022, 2021’den çok daha güzel geçecek dediler. Ben de sonuçta belediye olarak da bizim turizm işletmelerimiz var. Otelimiz var, marinamız var, kafe ve restoranlarımız var maliyetlerimizin ne düzeyde yükseldiğini görüyor ve biliyorum ama ümit ediyorum ki pandemiden sıkılma noktasına gelen vatandaşlarımız her şeye rağmen yer yüzündeki cennet Çeşme’ye bir nefes almak, Çeşme’nin doğal güzellikleri ve eğlenmek için geleceklerdir diye düşünüyorum" diye konuştu. 

"BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİK’’
Yılbaşı ile birlikte her kalemde gelen zamlar ve artan maliyetlerin belediye bütçesini ve yatırımları nasıl etkilediği sorusuna yanıtlayan Oran, "Bizim en büyük giderlerimizden bir tanesi zaten akaryakıt ve elektrik, çok ciddi maliyetlerimiz yükseldi. Pandemide de aslında biz çoğu yatırımımızı durdurup vatandaşlarımıza sosyal destek verme noktasında hareket etmiştik. Tedbirli olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çeşme Belediyesi çok düşük miktarda toplam 10 milyon lira gibi kullandığı bir kredi var zaten onun dışında hiç bir yere borcu yok. Bu 10 milyon krediyi de taksit taksit ödüyoruz. Ne devlete, ne valiliklere hiç bir yere borcu olmayan bir belediye haline getirdik 3 senede Çeşme Belediyesi’ni. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak yatırımlarımıza kontrollü şekilde devam edeceğiz" dedi. 

"ÇEŞME PROJESİ İÇİN SÖYLEYECEKLERİMİZ OLACAK!’’
Sivil toplum örgütleri, odalar ve çevrecilerin sık sık tepki gösterdiği Çeşme Projesi ile ilgili de konuşan Oran, "Yapılan toplantılarda Çeşme Projesi’nin su kaynaklarını nereden elde edeceği, betonlaşma ve katların yüksekliği ile ilgili ve en önemlisi bizim için vatandaşlarımız açısından kamulaştırmalarla ilgili konuşmalar oldu. Kamulaştırmalar iptal edildi, yükseklikle ilgili bakan açıklama yaptı, betonlaşmayla ilgili açıklama yaptı, su temini ile ilgili ters ozmoz metodunu kullanacaklarını söyledi. Şimdi sıra projeleri görmeye geldi. Gördükten sonra elbette söyleyeceklerimiz olacak’’ dedi. 

ÇEŞME’Yİ BETONLAŞTIRMAYAN PROJELERİ DESTEKLERİZ!
Çeşme Projesi kapsamı içinde bulunan bazı alanların SİT derecelerinin düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulunan Oran, "Takip ediyoruz ama biz önümüze projelerin gelmesini bekliyoruz. Projeler geldikten sonra yoğunlaşmanın yüzde kaçta olduğu su kaynaklarının, su havzalarına ne kadar dokunup ne kadar dokunmadığı hepsini bizim teknik arkadaşlarımızla beraber, büyükşehirimizle beraber inceleyeceğiz, daha sonra muhakkak söyleyeceklerimiz olacak ama şu anda masanın etrafında projelerin gelmesini bekliyoruz. Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve tabiatını koruyan ama Çeşme’de sezonu uzatan Çeşmeliye iş ve aş veren projeleri biz destekleriz tabi en başta söylediğim şart ile Çeşme’nin doğal güzelliklerini ve tabiatını koruyarak. Çeşme’yi betonlaştırmadan!" ifadelerini kullandı.  

 
Raporsuz ilaç vermek istemeyen doktora darp!
 
Venezuela Devlet Başkanı'ndan Putin'e destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Valiliğinden okul güvenliği zirvesi!
İzmir Valiliğince 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, okullarda ...
Büyükşehir'den Sürekli'ye 'Buca-Otogar Yolu Tünelleri' yanıtı: KİK onayı bekleniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin ...
İzmir'de 'Yeşil Başlangıçlar' çalıştayı
"Türkiye'nin Yeşil Hikayeleri" programı kapsamında düzenlenen “Yeşil Başlangıçlar ...
 
Bergama’ya yeni endüstri meslek lisesi geliyor
Bergama’da yapımı uzun süredir bekleyen yeni Endüstri Meslek Lisesi için ...
Bayraklı’da hem sağlığa hem de istihdama katkı
Hasta bakımı konusunda nitelikli eleman yetiştirmeyi ve istihdama katkı ...
Doğa Şehirde: İzmirli üreticiler sulama gerektirmeyen bitki yetiştiriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in iklim krizine ve kuraklığa ...
 
Buca’nın bilim üssü Dubai’de!
Buca'nın bilim üssü Buca Bilim ve Sanat Merkezi, Dubai’de 29 ülkeden 175 ...
"Şampiyonluklar geleceğe dair umudu büyütüyor"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cimnastik dünya şampiyonu ...
Menderes'te 20 yıllık cemevi hasreti sona eriyor
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Hacı Bektaşi Veli Anadolu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Yeni dönemin ilk il kongresinin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri