POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
14 Ağustos 2024 Çarşamba - 11:34

Başkan Pehlivan tarlaya indi, üzüm serdi!

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sabah mesaisine üzüm bağında başladı. Türkelli Mahallesi’nde belediyeye ait üzüm bağlarında bağbozumuna katılan Pehlivan, üzüm kesti, kurutma için serilen üzümlerin şerbetlemesini yaptı.

Başkan Pehlivan tarlaya indi, üzüm serdi!

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, sabah mesaisine üzüm bağında başladı. Türkelli Mahallesi’nde belediyeye ait üzüm bağlarında bağbozumuna katılan Pehlivan, üzüm kesti, kurutma için serilen üzümlerin şerbetlemesini yaptı. Tarım emekçilerine bereketli bir hasat sezonu dileyen Pehlivan, “İzmir’in kurutmalık üzüm üretiminin yüzde 73’ünü Menemen’imiz karşılıyor. Bu yıl 39 bin ton yaş üzüm rekoltesi, 8 bin ton da kuru üzüm rekoltesi bekliyoruz” dedi. 

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, mesaisine Türkelli’de belediyeye ait üzüm bağlarında başladı. Seradaki tarım emekçilerine bereketli bir sezon dileyen Başkan Pehlivan, önce bağlardaki üzümleri kesti, sonra da şerbetleme işlemi gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı hasat sırasında İlçe Tarım Müdürü Fatih Çiçek’ten de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çiftçilerimizin emeği çok değerli

Bereketli Menemen Ovası’nda tıpkı çilek, pamuk, ıspanak gibi üzümün de değerli bir ürün olarak ön plana çıkmakta olduğuna dikkat çeken Başkan Pehlivan, “24 bin 500 dekar alanda bağcılık yapılan Menemen’imizde tüm çiftçimizin emeği bizim için çok değerli. Büyük bölümü ihraç olan üzüm rekoltesinin daha çok ve daha kaliteli olmasını sağlamak da bizim en temel görevlerimizin başında geliyor. Bugün Türkelli’deki bağlarımızda üzüm hasadına başlayan çiftçilerimize hem bol ve bereketli kazançlar diledik hem de tarımımızı daha nitelikli daha kaliteli hale getirmek için mesaimize burada başladık. Tabii ki amacımız her yıl daha sağlıklı daha çok ürüne ulaşmak” dedi.  

İlçenin ekonomik kalkınmasında önemli yeri var

Menemen’in, üzüm yetiştiriciliği açısından köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Başkan Pehlivan, “Üzüm üretimi ilçe ekonomimize büyük katkısı bulunmakta... Birçok çiftçi ve tarım işletmesi, geçimlerini üzüm üretiminden sağlamaktadır. Menemen'de üretilen üzümler, iç piyasada tüketilmekle kalmaz, aynı zamanda yurtdışına ihraç edilerek ekonomiye döviz girdisi sağlar. Ayrıca Menemen'de istihdam yaratır ve kırsal nüfusun ekonomik olarak desteklenmesine katkıda bulunur. Tarım işçileri ve aileleri, üzüm hasadı döneminde yoğun bir şekilde çalışarak gelir elde ederler. İlçemizde toplam 28 bin 400 dekar alanda üzüm yetiştirilmekte. Bunun 23 bin dekarı kurutmalık, 5 bin dekarı sofralık ve 400 dekarı şaraplık. İzmir’in kurutmalık üzüm üretiminin yüzde 73’üne sahip konumuna sahip Menemen’imizde 8 bin 748 ton yaş üzüm rekoltesi, 8 bin 096 ton kuru üzüm rekoltesi bekliyoruz. Tarımın ve emeğin bilinciyle hareket etmeye devam ederek tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Sahibi bakamadı, Emniyet'in gururu oldu!
 
Bornova’da kışlık sebze eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe’de imar revizyonu için düğmeye basıldı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Güzelbahçe’nin gecekondulaşmanın ...
Bornova'da yapay zekaya ayrı önem!
Çocuklara ve gençlere bilimi sevdirmek amacıyla çalışan Bornova Belediyesi  ...
Seferihisar’ın banklarını lise öğrencileri üretecek
Seferihisar Belediyesinin park ve sosyal alanlarda kullanılacak yeni banklarının ...
 
Efes Selçuk Belediyesi öğrencilerin yanında
Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sosyal desteğe ...
Çiğli Ata Sanayi Sitesi pırıl pırıl!
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde devam eden temizlik seferberliği kapsamında ...
Tugay ve Polat'tan Basmane turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İstanbul Büyükşehir ...
 
İzmir'de anneler 'dayanışma noktası'nda buluştu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı mahallelerde kurduğu Dayanışma ...
Kültürpark'ta Tugay-sendika zirvesi: Kriz çözülecek mi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm-Bel Sen arasında TİS şartlarındaki ...
Karşıyaka’da geleceğin şefleri yetişiyor
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nin Junior Chefs ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri