Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” yaratmak adına 2011 yılında kurduğu MEBGEM’in ikinci şubesi, 10 Şubat 2018’de Kubilay Kültür Merkezi bünyesinde hizmete açıldı.
Bugün 2 bin 300 öğrencisi bulunan MEBGEM’in bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılan 515 öğrencisinden 259’u, 2 yıllık ve 4 yıllık fakültelere yerleşti. 245 öğrenci ise 150 puan barajını geçtiği halde tercih yapmadı. YKS’de başarılı olamayan öğrenci sayısı sadece 11 oldu. YKS’de %97,8 başarı yakalayan MEBGEM’in LGS’de başarı oranı ise %100. Bu yıl LGS’ye giren 297 öğrencinin tamamı tercih ettikleri okullara yerleşti.
?“Öğrenciler için büyük bir şans”
YKS ve LGS’de elde ettikleri başarıyla göz dolduran öğrenciler, velileri ve öğretmenleriyle birlikte Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. MEBGEM yönetici ve öğretmenlerinin de yer aldığı ziyarette katılımın yoğun olması sebebiyle Belediye Başkanı Tahir Şahin misafirlerini Belediye Meclis Toplantı salonunda ağırladı.
MEBGEM Asarlık Şubesi’ne başlamadan önce herhangi bir üniversitenin İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni kazanmayı hedeflediğini ve sonrasında hedef yükselterek İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Volkan Çiftçi; “İlçemizde eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırması bakımından MEBGEM’in üstlendiği rol oldukça büyük. Atatürk ilke ve devrimler ışığında bilimsel, laik, çağdaş, demokratik ve kaliteli bir eğitimin Menemen Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sunulması biz öğrenciler için büyük bir şans” dedi.
“Kıymetini bilerek, çok ders çalışın”
Çiğli Fen Lisesi’ni kazanan Yahya Canbulut’un annesi Bircan Canbulut ise veliler adına konuşmasında, MEBGEM’de eğitime başladıktan sonra oğlunun büyük bir değişim yaşayarak başarıya ulaştığını söyledi. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Bircan Canbulut; “Şuan eğitim yapboz tahtası gibi. Her siyasi iktidar kendine göre bir eğitim sistemi belirliyor. Biz de veliler, öğrenciler ve öğretmenler olarak çok zor süreçten geçiyoruz” diyerek, parasız eğitimin adresi MEBGEM’i kuran Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eğitim emekçilerine tüm veliler adına teşekkür etti.
Canbulut, öğrencilere ise şu tavsiyede bulundu; “Böyle bir eğitim kurumunun kıymetini bilerek, çok çok ders çalışın.”
“Belediye Başkanımıza karşı mahcup olmadık”
MEBGEM’in kuruluşundan bugüne Müdürlüğünü yürüten emekli öğretmen Metin Yaşatürk ise tüm öğrenciler, velileri ve eğitim emekçileri adına Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e çiçek sunarak; “Bir öğretmen ne kadar yeterli olursa olsun, eğitim alanları ne kadar kusursuz olursa olsun, öğrenci eğer istemezse başarı gelmez. Önce öğrencinin istekli olması lazım. Biz öğrencilerimize kayıt sırasında hedeflerini sorarız ve o hedefe ulaşabilmeleri için çaba sarf ederiz. Öğrenci istekli olduktan sonra geriye kalan, öğretmenin öğrenciyle olan diyalogudur. Geç, dinamik, donanımlı eğitimcilerimizle başarıyı yakalıyoruz. ‘Eğitimde tasarruf yapılmaz’ diyen Belediye Başkanımızın emeği asla unutulmaz. Hem parasız hem de kaliteli bir eğitimi yürütmenin vicdani muhakemesini de yaparak, Belediye Başkanımıza karşı mahcup olmadık. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yaptığımız inancındayız. Bu başarıda velilerimizin de önemli katkısı var” dedi.
“Eğitime de, birlik ve beraberliğe de katkı sağlıyoruz…”
MEBGEM’i kurmaktaki ilk hedefinin doğu ve güneydoğudan ilçeye göç edenler ile Menemen’de yaşayanlar arasında kardeşlik köprüsü kurmak olduğunu açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “9 yıl önce, kapanan Asarlık Belediyesi’nin hizmet binasını eğitim yuvası yapalım istedik. Özellikle ilçe merkezimizde yaşayan hemşehrilerimiz, doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Asalık’ta MEBGEM’i kurmamızı eleştirmişti. O bölgesel ayrımcılıktan, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Boşnak-Çerkez gibi ayrımcılıktan nefret ediyorum. Şehitliklerde Türk de, Kürt de, Alevi de, Sünni de var. Biz elbette eğitime hizmet ediyoruz ama bunun yanında birleştirici güç oluyoruz. İlk yıl 8-10 öğrenci vardı Menemen merkezden Asarlık’taki dershanemize giden. Kubilay Kültür Merkezi’ni açana kadar ise Asarlık’taki öğrencilerimizin %60’ı ilçe merkezi ve köylerimizden geliyordu. Demek ki biz eğitime hizmet etmenin yanında birlik ve beraberliği aşılamanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz hep birlikte. Başarılarınızdan dolayı sizleri kutluyor, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu ülke birlik, beraberlik içerisinde yaşıyor ve bunu yaşatabiliyorsa, biliniz ki bu ülkeyi hiç kimse bugüne kadar bölemedi, bölemeyecektir de. Eğer biz bu noktada bu ilçeye ve ülkemize güzel katkılar yapabiliyorsak, eminim ki Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar kalacaktır. Bu devlet hep tek devlet, bu millet hep tek millet, bu vatan hep tek vatan olarak kalacaktır. Gönderde dalgalandırdığımız ay yıldızlı bayrağımız da her zaman tek bayrak olarak kalacaktır” diye konuştu.
“1 verip 20 alıyoruz”
MEBGEM’in her yıl yaklaşık 1 milyon TL Belediyeye mali yükü olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Yıllık 1 milyon TL maliyete karşın, 20 milyon TL karımız var. Bu parayı biz almıyoruz, ailelerimizin cebinde kalıyor. Bu para Menemen’de kalıyor. MEBGEM olmasa bu öğrencilerin en az yarısı Karşıyaka, Bornova, Çiğli ilçelerine gidecek. 1 verip 20 alıyoruz. Bütün bunlara baktığımızda, inanılmaz doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz.”
Ziyaretin sonunda MEBGEM öğrenci, veli ve öğretmenleri, Belediye Başkanı Tahir Şahin ile hatıra fotoğrafı çekildi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |