POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Erdoğan'dan atama kararları: 6 üniversiteye yeni rektör!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Melih Gökçek'in malvarlığına haciz konuldu!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Amca ile işçisi arasındaki konuşma deşifre edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
Kardeşinden sonra Bahar Candan da tahliye edildi!
30 Ekim 2023 Pazartesi - 16:19

Başkan Sandal'dan 'üvey evlat', rezerv alan ve 'ruhsat iddiası' çıkışı!

Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim 2020 günü meydana gelen ve 117 kişini yaşamını yitirdiği depremin 3.yılında bir anma programı gerçekleştirdi. Dilber Apartmanı önündeki törende ‘Elazığ örneği’yle Bayraklı’nın ‘üvey evlat’ kaldığını anlatarak iktidara yüklenen Başkan Sandal ayrıca rezerv alan ve ‘ruhsat iddiası’ üzerine çarpıcı çıkışlara imza attı. 

Başkan Sandal dan  üvey evlat , rezerv alan ve  ruhsat iddiası  çıkışı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim 2020 günü meydana gelen ve 117 kişini yaşamını yitirdiği depremin 3.yılında bir anma programı gerçekleştirdi. 

Depremden en çok hasarı alan ilçe olan Bayraklı'daki 30 Ekim Deprem Anıtı'nde yaşamını yitirilenler için okunan mevlidin ardından saygı duruşu yapılırken, anıta karanfiller de bırakıldı. Anma programı Büyükşehir Belediyesi'nin dönüşüm modeli olan Halk Konut'un ilk uygulamaya konulduğu bina olan Dilber Apartmanı önünde düzenlenen törenle devam etti. 

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan da önemli mesajlar geldi. 

‘Elazığ örneği’yle Bayraklı’nın ‘üvey evlat’ kaldığını anlatarak iktidara yüklenen Başkan Sandal ayrıca rezerv alan ve ‘ruhsat iddiası’ üzerine çarpıcı çıkışlara imza attı. 

ELAZIĞ ÖRNEĞİYLE İSYAN!
Sözlerine deprem sürecinde çabalarından dolayı Adalet, Mansuroğlu, Manavkuyu ve Osmangazi mahalleri muhtarları ve İZDEDA yönetimine özel bir teşekkür ederek başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, “Bu büyük felaketi herkese model olabilecek şekilde, el birliğiyle atlattık. Arama-kurtarmadan çadır süreçlerine, geçici konutlara ve daha sonrasında gelen uygulamalarla Büyükşehir Belediye Başkanımız öncülüğünde yürüttüğümüz çalışmalar gerçekten ülkeye örnek çalışmalar… Özellikle K sınırlarıyla vatandaşımızın inşaat kaybı olan yüzde 20-30 civarındaki bir metrekareyi Büyükşehir öncülüğünde meclislerimize götürdüğümüz bir planlamayla vatandaşımıza iade ettik. Sonraki süreçlerde yüzde 20’lik imar artışıyla da depremzedelerimizin ekonomik krizden gördükleri zararları hafifletmekle ilgili başlattığımız bu süreçte de daireleri 100-130 metrekarelere tekrar çıkardık. Böylece depremzedelerimize hak ettikleri değeri vermiş olduk. Bunları yaparken arama-kurtarma dışındaki tüm süreçlerde yalnız olduğumuzu söyleyebilirim. Yılmadık çünkü sırtımızı dayadığımız bir Büyükşehir Belediyemiz vardı ve orada aklıyla vicdanıyla her zaman vatandaşımızın yanında olan bir Tunç Başkanımız vardı. Birileri belki Bayraklı’yı yok saymış, görmemiş olabilir, sesimiz kulaklarına ulaşmamış olabilir… Ama Bayraklılı depremzedelerin yanında Bayraklı Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklılı vatandaşlarımız vardı. Türkiye’nin her yanında afetlerde devletimizin yaptıklarını büyük bir takdirle karşılıyoruz ama biz Bayraklı olarak bu meselelerinin tamamında bir üvey evlat gibiyiz. Basit bir karşılaştırma yapmak gerekirse Elazığ ve İzmir depremini kıyasladığımızda aslında daha büyük bir afete maruz kaldık ama kamunun Elazığ’a yatırımı 560 milyon lira. Bütün Elazığlı arkadaşlarımıza helali hoş olsun, belki daha fazlası da gerekirdi ama Bayraklı’ya gelen para 3 milyon lira. Bizde yapılan konut 5 bin küsur, Elazığ’da yapılan konut sayısı 28 bin” diye konuştu. 

REZERV ALAN ÇIKIŞI!
Başkan Sandal ayrıca, “Rezerv alan diye ilan edilen alanda depremzedelerin konutları acaba depremzedelere satılıyor mu diye endişelerimiz var. Biz üçüncü şahıslara satıldığını biliyoruz ama noter aracılığıyla olduğu için ispatlayamıyoruz. Bu konuda tüm depremzedelerin duyarlı olmasını rica ediyorum. Rezerv alandaki arazi satışlarını onaylamıyoruz. Yapılan konutlar ücretleri karşılığında depremzedelere satılıyor doğal olarak oradaki gelirin yeniden tekrar Bayraklılı depremzedelerin hizmetine sunulmasında büyük bir fayda var. Biz bu satışlar yapılıyor dediğimizde itiraz eden arkadaşlar kendi kendilerini ele vermiş oldular. Rezerv alanda yaklaşık 250 tane konutumuz Gençlik, Spor ve İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş durumda… Tabi ki öğrencilerin yurt meselesinin çözülmesini isteriz ama bugüne kadar ihmal ettiğiniz sorun depremzedenin hakkını alarak çözülebilecek bir iş değil. Buradan çığlığımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yetkililere bir kez daha duyuyoruz. 120 metrekarelik dairelerden sonra herkes 70 metrekarelik evlere mahkum edildi. O gün bunun dışında bir alternatif olmadığını söyleyenler Osmangazi’de, Mansuroğlu’nda yeni evler yapabiliyorlar. Çığlığımızı duyuramadık. Bu evlerin yapılabilmesi için gerekli kredi miktarının vatandaşlara verilmesi, 2 yılı ödemesiz 18 yıl sıfır faizle vatandaşın bu derdinin bir an önce çözülmesi lazım. Bu konularda elimizden gelen çabayı bundan sonra göstermeye devam edeceğiz” dedi. 

“RUHSAT İŞİ ALGI OPERASYONU”
Sandal, “Buradan yanlış bir algıyı da düzeltmek isterim. Ruhsatlarla ilgili iş tamamen bir algı operasyonudur. Bugüne kadar 30’a yakın arkadaşımız müracaat etti, ruhsatımızı alamıyoruz diye. Bize bazı taleplerde bulundular. Yaptığımız şey çok basit. Hem vatandaşımızı, hem müteahhitti hem de bürokratları çağırıyoruz. Müteahhitlerin evraklarını tamamlamış olmaları vatandaşlarımızın takdirindedir. Ruhsatla ilgili problemi olan her arkadaş her an kapımızı çalabilir. Her depremzede istediği her an bizi rahatsız edebilir. 1 hafta 10 gün içinde işlemler tamsa evraklarımızı teslim ederiz” diye konuştu.   

 
Soyer iktidara seslendi: Bizi cezalandırmak için bu halkı cezalandırmayın!
 
CHP’li Taşkın’dan kritik ‘30 Ekim’ soruları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer iktidara seslendi: Bizi cezalandırmak için bu halkı cezalandırmayın!
Büyükşehir 30 Ekim 2020 günü meydana gelen ve 117 kişini yaşamını yitirdiği ...
Ödemiş'te 'Tıbbi-Aromatik Bitki Bahçesi' hamlesi
Süs bitkilerinin merkezi konumundaki Ödemiş’te üreticiye büyük destek ...
Çeşme’de 100.yıla yakışır kortej
Çeşme Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını binlerce ...
 
Menemen'de on binler Cumhuriyet aşkıyla yürüdü
Cumhuriyetimizin 100. yılı, Menemen’de unutulmaz bir Cumhuriyet Yürüyüşü ...
Gaziemir’de 100. yıl coşkusu Hayko Cepkin ile zirveye ulaştı
Gaziemir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği Hayko ...
Şaşal Su’yun dağıtıcısı belli oluyor
91 yıllık bir Cumhuriyet markası olan Şaşal Su’yun dağıtıcısı 2 Kasım ...
 
100.yıl coşkusu Dikili'yi sardı!
Cumhuriyetin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Dikili’de de coşkuyla kutlandı. ...
'Bilge Çınarlar'ın 100.yıl coşkusu
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, ...
Bayraklı'da 10 bin kişilik kortej ve Ata'nın anıtına görkemli açılış
Bayraklı Belediyesi, hafta boyunca süren Cumhuriyet kutlamalarını 10 bin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri