POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MHP’li ilçe başkanı silahlı kavgada hayatını kaybetti
MHP’li ilçe başkanı silahlı kavgada hayatını kaybetti
Ölümcül virüs alarmı: İlk vaka görüldü
Ölümcül virüs alarmı: İlk vaka görüldü
MEB: Tüm öğretmenlerin atamaları yapıldı
MEB: Tüm öğretmenlerin atamaları yapıldı
Öğretmeni, aracına aldığı kişi öldürmüş
Öğretmeni, aracına aldığı kişi öldürmüş
3 Ekim 2018 Çarşamba - 12:29

Başkan Şenol üçüncü dönem için hazır: İki büyük projeyi ve oy hedefini açıkladı!

Kafe Siyaset’te Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol önemli açıklamalarda bulundu. Üçüncü dönem için ‘varım’ diyen Başkan Şenol, aklında iki büyük proje bulunduğunu ve aday olursa oy hedefinin yüzde 55 olduğunu açıkladı.

Başkan Şenol üçüncü dönem için hazır: İki büyük projeyi ve oy hedefini açıkladı!

GERÇEKİZMİR - Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil İbrahim Şenol, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Şenol Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim kararından, Gaziemir’de üçüncü dönem adaylığına istemesine, devam etmesi halinde yapmak istediği projelerden parti içi meselelere kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol’un programda konuşmasında öne çıkan satır başları şöyle:

AZİZ BEY HEP AĞABEYLİK YAPTI
Karar Aziz Başkan’ın kararı saygı duymak gerek. Takdir Genel Merkez’in... Saygı duymaktan başka yapacağımız farklı bir durum yok. Satır aralarında geri dönüşe rastlamadım ama Genel Merkez’in takdiri.

Aziz Bey’le çalışırken zorlandığınız dönemlerde oldu ama sıkıntı yaşamadık. Bize hep ağabeylik yaptı.

DOSYA ALACAĞIM
Dosya alacağım başvuru alacağım. Liseye giderken doğduğum kente belediye başkanlığı yapacağım dedi. Büyükşehirde vekillikte gözüm olmadı.

ÜÇÜNCÜ DÖNEM İÇİN AKLIMDA İKİ BÜYÜK PROJE VAR
Üçüncü dönem olursa aklımda iki büyük proje var. Sosyal belediyeciliği genişleteceğiz. O kadar proje yaptı ki ben unutuyorum. Engellilere kadınlara çocuklara yaşlılara... Her alanda proje yaptık.  İki tane belediye bütçesinin altından kalmayacağı yerler var. Şahin Tepesi diye bir yer var. Hazineye ait bir çok yer var içinde. Rekreasyon alanı olsun istiyorum. İzmir projesi olur. Orada betonarme yapmak yasak. Yapılacak şeyler gerekirse ağaçtan yapılacak. Hazinenin yeri devretmesi ya da uzun süreli kiraya vermesi gerek. Aşamadık daha... Bir de işin içinde Kültür Merkezi’nin Büyükşehir’in olması sanayi odaların olması gereken Botanik Bahçesi Projesi var... 177 dönüm yer var. İstimlak edilmesi gerek. Bütün bütçemi ayırsam yetmez. Ortaklaşa proje olması gerek. Çok maliyetli. 3 ayda bitecek proje değil. Uzun soluklu proje. Botanik Bahçesi Türkiye’nin projesi olur. Bir kültür merkezi bitirdim. Bir tane daha yapmak istiyorum. Yaşlılar için bakımevi düşünüyorum.

VERİYORUM, ALAMIYORUM
Okul yeri verdim. Hastane yeri verdim. Cami yeri verdim ama devletten bir metrekare yer alamıyorum. Yıllardır uğraşıyorum Orman’dan Hazine’den almak için alamıyorum. Ben veriyorum bu fakirliğimle... Çünkü bu ilçenin vatandaşın hastaneye okula camiye de ihtiyacı vardı. Büyükşehir’e de verdim. İZSU’ya verdim. Vatandaş gidiyordu başka ilçeye. Gitmesin diye. Yerimi veriyorum. Bu mantığın devlette de olması lazım. Şahıslar gidince istediği gibi kiralıyor. Bana kirala diyorum vermiyor. Burada sıkıntı bürokrasi değil. Tamamen siyasi... Başarılı olmanı istemiyorlar. Kolay değil. 60 yıl sonra 2009’da CHP kazandı Gaziemir’i...2014’te de kazandı.

GAZİEMİR GİTTTİKÇE KALE OLUYOR
Gaziemir farklı bir yer. Kale olursa nasıl olur bizim çalışmalarımızla olur. Belediyecilikle yapmaya çalışıyoruz. Temelleri sağlam attık. Duvarları daha da yükseltmemiz lazım. Gittikçe kale olmaya doğru yol alıyor.

HEDEF YÜZDE 55
Daha önce yüzde 50 bandındaydık. 2019’da kafamdaki hedef yüzde 55...

İttifaka gerek yok. Bunu ben yapıyorum zaten. 60 yıl sonra kazandık. Böyle kazandık. Her kesimden oy aldık. Ben o ittifakı kurmasaydım seçimi alamazdım. Bu ittifakı koruyoruz. Kağıt üstünde ittifak yapılmıyor. Genel Merkez ittifak yaptı partiliyi nasıl tutacaksın. MHP içinde AKP’yi sevmeyen çok insan var.

Hedef İzmir’de 30 ilçe...2014’te kaybedilen ilçelerden 5-6’sı geri alınacaktır. 2014’e göre CHP 2019’da daha başarılı olacaktır.

ADAY ADAYLARINDAN ÇEKİNCEM YOK
Aday adaylığı demokratik hak. Asla çekincem yok. Ne kadar aday çıkarsa demek o kadar  güzel insan yetişmiş demektir partide. Aday adayları tabiî ki çıkacak. 60 yıl sonra seçimi alırken kimse aday çıkmıyordu. Biz o yürekliliği gösterdik. 2004’te de adaydım kaybetmiştim. Sonra kazandım. Çalışarak olur. Bizim partimiz örgütümüz iyi. Adam yetişiyor gençler yetişiyor. Aday adayları eleştirilerinde biraz dikkatli olması gerek. Çarşıda pazarda değil ilçede konuşması gerek bizi eleştirirken. Söylemlere dikkat edilmeli. Üzülürüz tabiî ki. Aile içinde konuşulmalı.

CHP tabanından Gaziemir’de oy alma şansları yok. Kavga ederiz keseriz ama seçimlere kol kola gireriz.Ben ne 2009’da ne 2014’te kırgınlık yaşandığını görmedim. O zaman da aday adayları da vardı. Küskünlük olmadı. Gaziemir ilçe örgütü farklı bir örgüt.

Nazmi Yılmaz’ın şahsıma yönelik eleştirisini duymadım. Siyaset yapıyor. Seçim döneminde olacaktır tabiî ki. Hazırız. Açık bir belediyeyiz. Cevap veremeyeceğiz bir durum yok. 9 yıl didik didik edildik müfettişler tarafından. Hiçbir şey çıkmadı.

SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL, 5 YIL BOYUNCA ÜYE İSTİYORUM! 
Bu partiye üye olurken imza atıyorsunuz, tüzüğü kabul ettim diye... Tüzük belli, ya genel merkez atayacak, ya da yoklama, önseçim yapılacak. Genel merkez hangi yöntemi söylerse saygı duyarız. Benim bir problemim yok ama geçmişten kaynaklanan bir şey var. Ön seçim en dahili ama neresi için geçerli o belli değil… Parti yapısının çok düzgün olduğunu, üye yapısının düzgün olduğunu, delege seçimlerinin düzgün yapıldığını, hiçbir yerde doğru gittiğini zannetmiyorum. Şimdi Fenerbahçe, Galatasaray kulübüne üye olursunuz, bunlar dernek... Beş yıl sizi bekletiyor bakıyor ki kulübe faydası var her maça geliyor, bağış yapıyor o beş yıl sonunda karar veriyorlar isterse kabul etmeyebiliyorlar ama biz de istediği gibi üye olunabilir ona saygım var ama seçimden seçime ortaya çıkma. Gel katkı koy, ben sadece seçimden seçime değil 5 yıl boyunca üye istiyorum. Partiye katkı koy… 

EKONOMİ BERBAT! 
Ekonomi kötüye gidiyor demek biraz hafif kalır ekonomi berbat… Çalışma arkadaşlarımızla vatandaşlarımızla konuşuyorum herkes cebine bakıyor. Her ay azalıyor, doğalgaza üç sefer yüzde 9 liralık zam, bu ay yüzde 15 civarında bekleniyor. Elektriğe bu kadar zam. Bir gazete güzel bir başlık atmıştı ekmek zammını geri aldınız, elektriğe , doğalgaza zamları da geri alın diyor. Benzine zam, motora zam her şeye zam. Boşuna mı Yunanistan’dan Bulgaristan’dan Türkiye’ye alışverişe geliyorlar.  Ben Bulgaristan’a ilk gittiğimde 1 Türk lirasına 2 leva alıyorduk. Şimdi 4 katına çıktı. Artık bırak 2 levayı 1 leva alamıyorsunuz, çeyrek leva alıyorsunuz. İnsanlar akın akın Edirne’ye alışverişe geliyor, midilliden ayvalığa geliyor.  Niye? Paralarının değeri bizimkinin 4 katına çıktı. Bulgaristan bana göre en az gelişmiş ülkelerden biri.  Ama parasının değeri bizimkinin 4 katı. Ülke zayıflıyor ekonomi çok kötüye gidiyor. Ben kentimde yaşıyorum kapanan çok esnaf var, fabrikalar ithalat ihracat olaylarında çok zorda. Serbest bölgeyi etkilemiyor onlar özellikle vergiden muaf olan yerler. Ama Sarnıçta sanayimiz var, 200e yakın tekstilci, ayakkabıcı… Hepsi zorda. İnşaat da daire satışları durdu, müteahhitlerden bırakacak olanlar kulağıma geliyor, özellikle krediyle çalışanlar..  çok kötü durumdalar faizleri ödeyemiyorlar.  Onlar kriz yok diyebilir onların paraya ihtiyacı yok onların cepleri kuru. Ama halk için çok kötü. Bunu kim söylerse bende cevabını alır bende. Ben kendi cebime de bakıyorum her ay kredi kartını düşüyorum. Ki benim aylık gelirim, babadan kalma bir dükkanım var, emekli maaşım var, başkanlık maaşım var, 15 bin lira civarında aylığım var ben yetiştiremiyorum.  Kimse beni asla lüks bir yere girerken görmemiştir, girmem sevmem… Ben salaş  yerleri severim bir dağ evi, ormanda bir kulübe severim… Hiçbir lüksüm yok. Ben biliyorum halk biliyor… 

GENEL MERKEZİN MEŞGUL EDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM 
Bunun benim yapımla alakası var. Gidiyorum tabi ama 3 günde bir ayda bir gidip, oradaki insanların da yapması gereken görevleri var. Gidip orada saatlerce oturmanın bir anlamı yok. Zaten bir şey olduğunda ya genel merkez arıyor ya ben arıyorum. Görüş alışverişinde bulunuyoruz ama oradaki insanların meşgul edilmesini doğru bulmuyorum. 

PARTİ KIRILMAYI ATLATTI MI?
Atlattı sayılır, yani şuan bir sıkıntı yok. Baştan bir kırılganlık vardı ama ben şuan bir sıkıntı görmüyorum. 

İLÇEYE VE ÖRGÜTE MESAJ 
Bir kere bizim parti örgütümüzde bir sıkıntı yok, çalışkan bir örgütümüz var. Halkta da bir sıkıntı yok bize güvendiler 2 dönem seçtiler. Gaziemir’in yapısı farklıdır, akrabalık ilişkileri vardır. 81 ilden insan yaşıyor ama çok büyük bir oran biraz tutucudur. Ama halk bana güvendiği için, zaten bende onlara güveniyorum. Asla bugüne kadar mahcup etmedim. Partim aday gösterirse bana sahip çıkacaklarını biliyorum.

 
Göztepe'de başarının sırrı istikrar!
 
Adalet Divanından 'İran yaptırımları' kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harun 3 Ekim 2018 Çarşamba 15:48

Başkan yalan söylemiş demek istemiyorum sanırım hafıza kaybı yaşıyor, 2004 yılında 6 tane aday adayı vardı, ne demek kimse yoktu ! Kendisini bulunmaz hint kumaşı mı zannediyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"‘İktidarın Karabağlar’da çaktığı çivi bile yok"
Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bülent Sözüpek, “İktidarın ...
CHP'de Yücel'den örgüte mesaj yağmuru: Başarısızlığın bahanesi yok, çalışmayanı...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tire’de gerçekleştirilen ...
İYİ Parti'den 'İzmir' kararı: 30 ilçe ve Büyükşehir'de...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
CHP'li Polat Bakan Selçuk'a işsizlik ve yoksulluğu sordu!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye’nin olduğu kadar İzmir’in ...
İşte Erdoğan'ın Merkel'e verdiği o liste!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’dan iadesini istediği 136 kişilik listede ...
Kafe Siyaset'te Avcı ve Dobrucalı'dan çarpıcı yorumlar: Masada 1 Ekim ve tarihi karar!
Gazeteciler Avcı ve Dobrucalı Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında ...
 
Kocaoğlu tarihi kararı sonrası ilk kez konuştu: Beni arayan olmadı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu yeniden aday olmama kararı sonrası ...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten af açıklaması
AK Parti MKYK toplantısı sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.
O ilçede adaylardan önce seçmenler alana indi!
Foça ilçesinde, seçmenler, 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri