POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
14 Haziran 2023 Çarşamba - 18:07

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı Brüksel’de İzmir konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Yönetim Kurulu üyesi Tunç Soyer, ICLEI Yönetim Kurulu Toplantısı için gittiği Brüksel’de sürdürülebilir kentler için İzmir’in yürüttüğü uluslararası çalışmaları anlattı.

Başkan Soyer Brüksel’de İzmir’i anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) Yönetim Kurulu üyesi Tunç Soyer, ICLEI Yönetim Kurulu Toplantısı için Brüksel’e gitti. Üç oturumda konuşma yapan Başkan Soyer, daha sürdürülebilir kentler için İzmir’in yürüttüğü uluslararası çalışmaları anlattı.

ICLEI İklim Eylemi ve Düşük Emisyonlu Kalkınma portföyü eş başkanı ve Bonn Belediye Başkanı Katja Dörner ile yönetim kurulu üyesi belediye başkanlarının da katıldığı ICLEI Yönetim Kurulu Toplantısı’nda kentlere sağlanan faydalar, ICLEI değerleri ve hedeflerine yönelik çalışmalar değerlendirildi. İzmir’in uygulamalarından “döngüsel kültür”, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporları gündemde öne çıkan konular oldu.

Başkan Tunç Soyer, küresel iklim krizi karşısında İzmir’in sürdürülebilirlik, dirençlilik alanında gerçekleştirdiği uluslararası faaliyetler ve öncü rolü hakkında detaylı bir sunum yaptı. Zengin bir kültürel mirasa ve canlı bir ekonomiye sahip bir liman kenti olarak İzmir’in, iklim krizinden kaynaklanan sorunlarını anlatan Başkan Soyer, bu krizi aşmak için geliştirilen stratejilerden ve uygulanan programlardan söz eden etti. Başkan Soyer, ICLEI’nin çağın acil sorunlarına yanıt verme çabalarında yerel yönetimler için küresel ölçekli etkili bir kurum ve yol gösterici bir güç olmaya devam ettiğini vurgulayarak ICLEI ile yürütülen ortak faaliyet ve projelerin önemine dikkat çekti.

Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu anlattı
Başkan Soyer ikinci konuşmasında ise İzmir’in Türkiye’de büyükşehir ölçeğinde bir ilk olan Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu’nu (VLR) anlattı: “İzmir Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim ağı öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş insanları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve birçok uluslararası kuruluşun katıldığı çalıştaylar sonucunda belirlenen ölçülebilir amaçlar ortaya koymaktadır. Yerelden başlayarak geneli etkileyen stratejileri belirleyen önemli bir çalışmadır. Tüm çalışmalarımızı ve Gönüllü Yerel Değerlendirme Raporu sürecini hayata geçirirken döngüsel kültür vizyonumuzu sürdürülebilir kalkınma amaçlarını daha da güçlendirmek için kullanıldık. Bu bağlamda, önümüzdeki yıl Sao Paulo'da yapılacak olan ICLEI Genel Kurulu'nda İzmir’imizde geliştirdiğimiz ve dünyada karşılık bulan döngüsel kültür yaklaşımımız ile ICLEI'nin hedefleri arasındaki bağlantıya odaklanmak hedefindeyiz” dedi.

Stratejilerimiz bütüncül bir yaklaşıma odaklanıyor
Başkan Soyer iklim acil durumunu cesurca ele alan kent liderleri için küresel bir forum olan Cesur Kentler 2023 etkinliği kapsamında ise “Döngüsel kültüre dayalı stratejilerimiz, iklim değişikliği, tarım ve gıda sistemleri arasındaki bağlantıları ele alan bütüncül bir yaklaşıma odaklanıyor. Doğal ekosistemleri korumak ve yerel ekonomiyi büyütmek için sürdürülebilir ve dayanıklı tarımsal uygulamaların geliştirilmesine öncelik veriyoruz. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde adil tarım uygulamaları ve gıda sistemleri aracılığıyla iklim krizi nedeniyle ortaya çıkan zorluklarla mücadele ediyoruz” dedi.

Son olarak “Kentleri Dirençli Hale Getirme 2030 (MCR2030) Dayanıklılık Merkezi ve Yerel Yönetimler Forumu”nda söz alan Başkan Tunç Soyer, İzmir’in afetlere karşı dirençli hale getirilmesi için yürütülen çalışmalardan bahsederek İzmir’in tecrübe, bilgi-birikimi ve kurumsal altyapısıyla bir “Dirençlilik Merkezi” olmaya aday olduğunu belirtti.

Brüksel programı kapsamında Başkan Tunç Soyer, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı’ya nezaken ziyaretinde bulundu. Ziyarette Türkiye- Avrupa ilişkileri, AB’nin yerel yönetimlere yönelik programları ve projeleri hakkında konuşuldu.

ICLEI Dünya Sürdürülebilir Kentler Birliği nedir?
ICLEI sürdürülebilir kentsel kalkınmayı odağına almış 2 bin 500’ün üzerinde yerel ve bölgesel yönetim ile birlikte çalışan küresel bir ağdır. ICLEI’nin dünya çapında 24 ofisinde sayıları 400’e varan uzman görev yapıyor. 125’den fazla ülkede aktif faaliyet yürütüyor.

Sürdürülebilirlik politikalarını şekillendirmekte ve düşük emisyonlu, doğa temelli, eşitlikçi, dirençli ve döngüsel kalkınma için yereldeki aksiyonlara yön veriyor. Üç Rio Sözleşmesi’nde ve ilgili süreçlerde, Küresel Görev Gücü adına koordinasyondan sorumlu kurum olan ICLEI, yerel ve bölgesel yönetimlerin, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması kapsamındaki çalışmalarına öncülük ediyor.

 
İzmir Ukraynalılar Derneği’nden 'baraj' isyanı!
 
Büyükşehir Meclisi'nde olaylı oturumun ardından sulh ve özür mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üçkuyular İskelesi yeni yüzüyle hizmette
Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını güçlendirme çalışmaları sürüyor. ...
Kemalpaşalı miniklerin yıl sonu heyecanı
Kemalpaşa Gündüz Bakım Evi öğrencilerinin yıl sonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Menemen'de ücretsiz kurs yağmuru!
Menemen Belediyesi, tüm vatandaşlarını sanatla buluşturmak, yeteneklerini ...
 
Gaziemir'de sahne çocukların!
Gaziemir Belediyesi'nin düzenlediği tiyatro kurslarına katılan çocuk kursiyerler ...
Çiğli'de gençlik festivaline geri sayım!
Çiğli Belediyesi, 17 Haziran’da düzenleyeceği Balatçık Gençlik Festivali ...
Bayraklı'da belediyeden engelleri aşan dayanışma!
Bayraklı Belediyesi, yardımseverlerin destekleriyle temin edilen tekerlekli ...
 
Bornova Kınalı Bamyası’na koruma kalkanı!
Bornova Belediyesi coğrafi işaret tescilini aldığı Bornova Kınalı Bamyası’nın ...
Çeşme'de kritik hamle: 29 yıllık deşarj sorununa neşter!
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çeşme Ovacık’ta önemli bir ...
Karşıyaka'nın çınarları ikinci baharı yaşıyor!
Yıl boyunca düzenlediği ücretsiz kurs ve etkinliklerle 60 yaş ve üzeri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri