İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun 40 üyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanları ve birim müdürleri katıldı. Grubun önderliğini İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi de olan İnşaat Mühendisi Levent Bendeş yaparken, sektör temsilcileri de belediye ile özel sektör arasındaki sıkıntıları paylaştı. Mevcuttaki sorunlarının çoğunun iyi niyet ve karşılıklı iletişimle dakikalar içinde çözülebileceğini belirten Bendeş, bunun için aynı masa etrafında buluşulması gerektiğini söyledi.
EN ÖNEMLİ 5 SORUNU ANLATTI
Mevcut İmar Yönetmeliği'nin çözüm üretmekten uzak olduğuna dikkat çeken Levent Bendeş, “Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptığımız ilk toplantının ardından yeni bir imar yönetmeliğinin belediye meclisinde kabul edildiğini ve Valilik tarafından da onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildiğini öğrendik. Sayın Soyer'in toplantıda verdiği sözü yerine getirmiş olmasından büyük sevinç duyduk” dedi. Bendeş, sektörde yaşanan başkaca sorunlar olduğunu da vurgulayarak bunları, “İlçe belediyelerinin ruhsat verme süreçlerindeki uygulamalar, itfaiye ve yangın yönetmeliğindeki belirsizlikler, yapı denetim firmalarının uygulamadaki sıkıntıları, kentsel dönüşüm projelerinde karşılaşılan problemler” olarak sıraladı.
6 MADDELİK YOL HARİTASI
Platform üyelerini dinleyen ve sorunları not alan Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, amaçlarının, yaşanan engelleri kaldırmak olduğunun altını çizdi. Kısa vadede yapılması gerekenleri de 6 başlıkta açıklayan Şahin, “Yapı denetim firmalarını oldukça zor durumda bırakan uygulamalar için önümüzdeki hafta acilen bir toplantı yapacağız. Yine Temmuz ayında şehir plancıları ve harita mühendislerini biraraya getirip hem mesleki sorunları hem de kentin planlanmasını konuşacağız. Müteahhitler ve inşaat mühendislerinin kentsel dönüşüm projelerindeki problemleri içinse Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlğı'mıza hazırlanacak rapor iletilecek. Yine Temmuz ayı sonuna doğru imar yönetmeliğinin içeriğiyle ilgili yine mimar arkadaşlarımızla bir çalışma yapıp bu çalışmayı Çevre ve Şehircilik Daire Başkanlığımız bünyesinde tartışacağız. İlçe belediyelerinin farklı uygulamaları konusunda da İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sizlerle onları biraraya getireceğiz. Yine imar yönetmeliği kapsamında sayfiyelik bölgelerdeki uygulamalara yönelik farklı inşaat uygulamaları için imar yönetmeliğinde neler yapılabileceğini ele alacağız. Bundan sonraki toplantılarımız 'çalışma grupları' halinde devam edecek” ifadelerini kullandı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |