POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
İki ilde rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Kayseri’den sonra Bursa'da da 13 tutuklama!
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
Portekiz ve Fransa yarı final için sahaya çıkıyor
11 Haziran 2024 Salı - 12:01

Başkan Yiğit’ten Balçova ve İnciraltı planları çıkışı… Mali tablo mesajı

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Balçova Arsaları” ve “İnciraltı planları” olarak bilinen planlamalarla süreci ve hedeflerini anlattı. Başkan Yiğit, “Balçova planları çok yakın zamanda çözülecek” dedi. İnciraltı planları ile ilgi de konuşan Yiğit, “Bizim istediğimiz planları bakanlık revize ederse katma değeri yüksek fiyatları yüksek yapılar oluşacaktır” dedi. Yiğit, belediyenin mali tablosu ve işçi alımı ile ilgili yol haritasını anlattı

Başkan Yiğit’ten Balçova ve İnciraltı planları çıkışı… Mali tablo mesajı

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- 31 Mart yerel seçimlerinde Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, ilçenin gündeminde yer alan konuları değerlendirdi. Kente yılan hikayesine dönem “Balçova Arsaları ve İnciraltı Planları" ile ilgili görüşlerini belirten Yiğit, Balçovalılara çarpıcı mesajlar verdi.

SIKINTILI BİR BELEDİYE ALDIK

“Biraz sıkıntılı bir belediye aldık” diyen Yigit sözlerine şöyle devam etti:
“Ama devir hesabı yapmamıza gerek yok. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Balçova’da da ekonomik sorunla karşı karşıya kaldık. Bugün bunların hepsini çözmeye çalışıyoruz. Biz seçilmeden önce şunları söyledik; ‘sorun ne olursa olsun biz bu sorunları çözeriz. Biz de bu donanım ve liyakat var. Çok çalışacağız ve sorunların hepsini çözeceğiz’ dedik. Bugün de bu fikirle yola çıktık. Sorunların hepsini kısa sürede çözmeye çalışacağız.”

GELİRLER MAAŞA YETMİYOR

Belediyenin belediye gelirlerinin maaşları ödemeye yetmediğini vurgulayan Yiğit, “Belediyelerin gelirlerini kısa sürede çok hızlı bir şekilde arttıramıyorsunuz. Orta ve uzun vadeli planları şimdiden oluşturduk. Kısa vadede bir takım çalışmalar yapıyoruz. Toplam gelirimiz maaşları ödemeye yetmiyor. Enflasyonun çok yüksek olduğu bir ortamda maalesef tüm belediyeler gibi biz de bu sorunlarla karşı karşıyayız. Bence personel fazlalığı var. Ancak işe girmiş arkadaşlarımızın işiyle, ekmeğiyle uğraşmayız. Ben atandıktan sonra işe giren çok az sayıda arkadaşımızın iş akdini feshettik. Ancak onlardan biel bir iki tanesini geri aldık. Şu an daha fazla işçi almamaya çalışıyoruz. Kısa vadede gelirleri arttırarak da bu gelir ve gider dengesini düzelteceğiz” açıklamalarında bulundu.

“YAPILAŞMAYA KARŞI DEĞİLİM AMA…”

İncirlatı planlarında yapılaşmaya karşı olmadığını fakat mevcut planların doğru olmadığını savunan Yiğit, şunları söyledi:
“Ben bu konuda net tavır sergiliyorum. Ben İnciraltı’nın yapılaşmaya açılmasını savunuyorum. Burada kesinlikle planlar oluşmak zorunda ancak bakanlığın yaptığı planları doğru bulmuyorum. Bu planlar doğru değil. Daha iyi planlarla katma değeri yüksek projeler üretilebilir. Bu projelerden oradaki hak sahipleri daha fazla gelir sahibi olabilir. Böyle güzel projeler yaparsak buradaki binaların değerleri daha fazla olacak. Benim iddiam buydu. Daha önce biri tarafından bu açıklamalarım çarptırıldı. Sanki ben yapılaşmaya karşı çıkıyorum gibi açıklamalar yaptı. Ben planları onaylıyorum ancak mevcut planların doğru olmadığını söylüyorum. Bu yanlış planlarla oradaki hak sahiplerin yerleri çok daha değersiz hale gelecek. Bizim istediğimiz planları bakanlık revize ederse katma değeri yüksek fiyatları yüksek yapılar oluşacaktır.  Bu yapıların içerisinde tüm İzmir’in yeşilinden faydalanabileceği alanlar oluşacaktır. Herkes kazanacak. İzmir kazanacak, arsa sahipleri kazanacak, Balçova Belediyesi kazanacak ve iyi bir iş üreteceğiz.”

ARSA MAĞDURLARININ SORUNU ÇÖZÜLECEK

Balçova’da 50 yılı aşkın süredir çözülmeyi beklen planlarla ilgili yakın zamanda çözüleceği mesajı veren Yiğit, "Sorunu çözmek için tüm gücümle çalışıyorum. Biz belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. Planlama ve uygulama çalışmalarının hepsini hem Balçova hem de Büyükşehir Belediyesi tamamlamış bulunmaktadır. Hem Fatma Başkanımız hem Tunç Başkanımız, Balçova arsa mağdurları ile ilgili gerekli tüm plan çalışmalarını meclisten geçirdiler. Biz de bundan sonraki süreçte bakanlığın yapacağı 1/100000 planların takipçisiyiz. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya bu konuyla çok ilgileniyor. Kendisi de birlikte hareket ederek bu sorunu çözebileceğimizi söylüyor. Çok yakın bir sürede arsa mağdurlarının sorunları çözülecek. Ben bu konunun takipçisiyim” açıklamasında bulundu.

 

 
Ödemiş Belediyesi'nden ilaçlama seferberliği
 
'En büyükler' listesine Ege damgası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Akşener ve Özel açıklaması!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ...
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan ‘musluk suyu’ çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı İZSU’nun ‘musluklardan akan su gönül ...
AK Partili İnan'dan CHP Lideri Özel'e tebrik!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Tarihi görüşme: Erdoğan 18 yıl sonra CHP'ye gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün ...
Karşıyaka’da 3 adaylı kongre: Kazanan belli oldu!
CHP’de parti içi yarış Kadın Kolları’nda başladı. İl kongresinin 34 delege ...
Yücel'den Dağ'a 'asgari ücret' çıkışı: Şaka gibi! Sanki başka bir dünyada yaşıyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ’ın “asgari ücrette ara zamma ihtiyaç ...
 
Erdoğan, Sinan Ateş’in eşi ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen Eski Ülkü Ocakları ...
İl kongresi için kapıda yarış... İptal edilen kongre için komisyon!
CHP’de parti içi yarış kadın kollarında başlarken, İzmir’de kongre mesaisi ...
İzmir siyasetinin bayramlaşma programı belli oldu
İzmir’de CHP, AK Parti ve İYİ Parti’nin bayramlaşma buluşması yer ve tarihleri belli oldu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri