POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD'den İsrail'e 'yumuşatma' talebi
ABD'den İsrail'e 'yumuşatma' talebi
Yenidoğan Çetesi mağdurları anlattı
Yenidoğan Çetesi mağdurları anlattı
Bahçeli çağrı yaptı: ‘Öcalan açıklama yapacak’ iddiası!
Bahçeli çağrı yaptı: ‘Öcalan açıklama yapacak’ iddiası!
Yenidoğan çetesinin başhekimi dizide de oynamış
Yenidoğan çetesinin başhekimi dizide de oynamış
22 Ekim 2024 Salı - 14:09

Bayraklı’da da grev kapıda!

Bayraklı Belediyesi emekçileri, SODEM-SEN'in yüzde 19'luk zam teklifine karşı grev kararını belediyeye astı. DİSK Genel-İŞ İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Muhsin Akıcı, “Belediye başkanımızı masaya davet ediyoruz. Aksi takdirde 26 Kasım günü Bayraklı Belediyesi emekçileri greve çıkacaktır. Buradan ilan ediyoruz; mücadeleyi alanlara ve sokaklara taşıyacağız” dedi.

Bayraklı’da da grev kapıda!

GERÇEKİZMİR- İzmir'deki belediyelerde devam eden toplu iş sözleşmesi süreci, Bornova ve Buca ardından Bayraklı Belediyesi'nde de süreç tıkandı. SODEM-SEN'in yüzde 19'luk zam teklifine karşı binasına grev ilanı astı.

DİSK Genel-İŞ İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Muhsin Akıcı okudu. Akıncı “İzmir DİSK Genel-6 Nolu Şube olarak SODEM-SEN ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son 60 günlük sürecin içindeyiz. Yani grev sürecine girmiş bulunmaktayız. Maalesef yaklaşık 100 gündür SODEM-SEN ile yapılan görüşmelerde enflasyonun altında rakamlar teklif edilerek bizlerin aklıyla alay edilmektedir. Soruyoruz kendilerine: Onlar bu ülkenin yurttaşları değil midir? Bu ülkede yaşamıyorlar mı? Sokakta, pazarda, markette yapılan zamlar her gün artarak devam ediyor. Teklif edilen rakamlar bizim ev kiramıza, elektrik, su ve doğal gazımıza yetmiyor. Peki, bizler ne yiyeceğiz ne içeceğiz? Daha çocuğumuzun okul masrafı var. Onların karnını nasıl doyuracağız? Bizlerin bu hayat pahalılığına karşı sabrımız kalmadı. Oysaki Cumhuriyet Halk Partisi seçim öncesi ve sonrası TÜİK verileri gerçeği yansıtmıyor. Sürekli bunu telaffuz ederken bizlerle ortak dili kullanırken, bugün Nasıl oluyor da TÜİK, verilerinin bile altında bir teklif veriliyor. Üç kurumun altı aylık enflasyon oranları ise şöyledir; TÜİK yüzde 24,73, İTO yüzde 40,05, ENAG yüzde 41,16 Buna rağmen teklif edilen rakamların güvenmediğimiz TÜİK in bile altında kalması biz çalışanları karamsarlığa itmektedir” diye konuştu.

MÜZAKERELER SORUNU ÇÖZMEYECEK 

Akıncı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sendika olarak ilk günden bu ana kadar Toplu Sözleşmemizin masada bitmesi konusunda büyük bir gayret gösterdik ve hizmet götürdüğümüz halkımıza herhangi bir olumsuzluk yansımaması için elimizden gelen tüm gayreti göstermiş ve açlığa mahkûm edildiğimizi duyuruyoruz. Anlaşılan o ki müzakere ve uzlaşı ile bu sorun çözülmeyecektir. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in de dediği gibi geçim yoksa seçim şiarını, biz Bayraklı emekçileri de geçim yoksa mücadele var, Grev var şiarıyla, Önümüzdeki 26 Kasım günü greve çıkıyoruz. Buradan çağrımızı Herkesi aynı kefeye sokmaya çalışan. Emeği mücadeleyi yok sayan SODEM-SEN yetkilileri olmak üzere. Grev davulları belediyemizin önünde çalınmasını istemiyorsanız aracıları aradan çıkarıp, Toplu sözleşmemizin başına belediye başkanımızı davet ediyoruz. Çünkü işçiler bu kenti yönetsin diye belediye başkanlarına oy verdi. Belediye başkanımızı masaya davet ediyoruz. Aksi takdirde 26 Kasım günü Bayraklı Belediyesi emekçileri greve çıkacaktır. Buradan ilan ediyoruz; mücadeleyi alanlara ve sokaklara taşıyacağız.”

 
Bahçeli’nin Öcalan çağrısına DEM Parti’den yanıt
 
CHP İzmir'de o ilçede 5 meclis üyesi hakkında disiplin hamlesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan ‘şans oyunları’ çıkışı
Hazinenin 2024 yılında şans oyunlarından 54 Milyar vergi beklentisine ...
Rize'de 21 köy yolu kardan kapandı
Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 ilçede 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
14’lük sürücünün acı sonu!
İzmir'in Çiğli ilçesinde motosikletin yayaya çarpması sonucu 14 yaşındaki ...
 
17 gün arayla iki kez otomobil girmişti… Okul önüne dubalı önlem
İzmir'in Narlıdere ilçesinde 17 gün arayla iki otomobilin çarpıp, kırarak ...
İzmir merkezli limanda rüşvet operasyonu: 32 gözaltı
İzmir merkezli 4 ilde gerçekleşen 'Aliağa Limanı'na rüşvet operasyonda, ...
FETÖ elebaşı Gülen'in ölüm nedeni belli oldu
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili St. Luke Hastanesi'nden ...
 
İzmir merkezli DEAŞ operasyonu!
İzmir merkezli 7 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Husumetlisiyle sokak ortasında kanlı hesaplaşma!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, evinin önünde tabancayla vurulan kişi, hastanede yaşamını yitirdi.
Bakan Uraloğlu duyurdu: İzmir'e 3 yeni yat limanı geliyor!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002'de 8 bin 500 olan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir İl Başkanı’nın zor sınavları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri