POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
PKK'ya fesih çağrısı sonrası AK Parti'den açıklama
PKK'ya fesih çağrısı sonrası AK Parti'den açıklama
İşçi servisi devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
İşçi servisi devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama!
Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama!
İmamoğlu’nun duruşma günü belli oldu
İmamoğlu’nun duruşma günü belli oldu
27 Şubat 2025 Perşembe - 12:37

Belediyelere sokak hayvanları denetimi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'ye herhangi bir sebeple iade edilmiş hiçbir ürünün iç piyasada satılamayacağını vurguladı. Yumaklı, fahiş fiyatla ilgili denetimlerin sürdüğünü belirtti. Bakan Yumaklı, belediyelere sokak hayvanları ile ilgili denetimlerin çok yakın zamanda başlayacağını açıkladı.

Belediyelere sokak hayvanları denetimi başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE

Üç bakanlık olarak piyasadaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyoruz. Hiç kimsenin makul karına herhangi bir şey söylemiyoruz, konu edilen husus fahiş fiyat... 1 lira mal edilen ürün 10 liraya tüketiciye sunuluyorsa orada bir problem var. Geçtiğimiz ay Türkiye'deki bütün gıda perakendecilerinin tamamıyla birlikte üç bakanlık toplantı yaptık. Regülasyon görevini yerinde getirmek zorunda olan kurumlar da dahil olmak üzere sahadayız.

KIRMITI ETTE FİYAT HAREKETLERİ

Kırmızı etle ilgili ülkemizde tedarik nedeniyle fiyat artışı söz konusu değil. Fiyatların artırılmasına dönük spekülatif girişimler oldu. Et ve Süt Kurumu olarak piyasa regülasyon görevimizi yerine getiriyoruz.
Fahiş fiyat konusu hükümetimizin ve bakanlıklarımızın kabul edebileceği husus değil. Bu belli bir dönem değil sürekli denetlenecek.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ İLE MÜCADELE

8 binden fazla arkadaşımız sahada, denetimlerine devam ediyor. Denetim sayısı 1,3 milyona ulaştı, yaklaşık 1,5 milyar liraya yakın idari para cezası kestik, 600'den fazla firma hakkında suç duyurusu yapıldı.

GIDALARDA PESTİSİT SORUNU

Türkiye'ye herhangi bir sebeple iade edilmiş hiçbir ürün iç piyasada satılamaz. Bunu yapabilmeleri için herkesin gözünü kapatması lazım. İade edilen ürünler gümrükten geçmeden imhası sağlanıyor.

Pestisit kullanımı son dönemde belli oranda zorunlu hale geldi, bunu bütün dünya kullanıyor. Avrupa ülkelerinde pestisi kullanımı Türkiye'den çok daha fazla...Türkiye'de 2,3 kilogram, Avrupa ülkelerinde 3,2 kilogram pestisit kullanımı var.

Sadece ihracata giden ürünler denetlenmiyor, ürünlerin üretildiği yerlerde, paketleme tesislerinde, hallerde pestisit denetimleri yapılıyor. Aradan kaçanlar var ise de tüketicilerimizin bilinçlenmesi sayesinde bize gelen ihbarların tamamını değerlendiriyoruz.

"Bizim tüketimimize sunuluyor" algısının doğru olmadığını belirtmek istiyorum.

YAĞIŞLAR BARAJLARI NASIL ETKİLEDİ?

Kış döneminin büyük bölümünü yağış anlamında zayıf geçirdik, son 15 günün etkisi tabi olacak. Ancak barajlara etkisini bugünden söylemek mümkün değil, bunun faydasını mart-haziran döneminde görebileceğiz.

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE

Orman yangınları ile ilgili bütün köylere gidilip bilgilendirme yapıldı. Yılın başından itibaren gerekli tedbirleri, bilgilendirme, eğitim, araç-gereç eksikliğinin tespitine başladık. Emekli olan arkadaşlarımızın eksikliğini hissetmemek ve yeni alınan ekipmanların kullanımı için 8 bin 500 kişilik arkadaşımızı bünyemize katmaya karar verdik.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

Belediyelerimizin hatırı sayılı kısmı bu konuda adım atmaya başladı. 2028'e kadar yapılmayabilir, bu zamana kadar süre var konusu doğru değil. 2028 yılı hayvan bakımevlerinin kurulması ve iyileştirilmesi için son tarih. 2025 yılında belediyeler, yasanın kendilerine emrettiği şekilde bütçelerinden ayırıp yapımına başlamalılar, görevleri bu. Yasa bütün tarafların uzlaşması ile çıktı. Belediyelerimizin mutlaka üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Çok yakın zamanda belediyelerimize denetimlere başlayacağız.

 

 
Komutanlar Özgür Özel'e dava açıyor!
 
Altay’a 25 milyon TL’lik can suyu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Göztepeli sultanlar'dan kupa sözü
Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nu lider tamamlayarak Play-Off'a kalan Papara ...
Bakanlığın İzmir'deki 'kooperatif soruşturmasına' Danıştay freni!
Danıştay Birinci Dairesi önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Tugay’ın Buca Cezaevi için 65+35 teklifine TMMOB’dan yanıt: Pazarlık kabul edilemez!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Buca Cezaevi ile ilgili açıklamada ...
 
İzmir merkezli DEAŞ baskını!
İzmir merkezli 10 ilde, silahlı terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 9 şüpheli yakalandı.
İnciraltı Planları için Bakanlık ve İNGEDER'den bir hamle daha!
İnciraltı Planları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme tarafından ...
27 Şubat Perşembe günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 27 Şubat Perşembe günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
Faciaya kıl payı: Mazot yüklü tanker karşı şeride daldı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde sürücüsünün kontrolünü yitirdiği mazot yüklü ...
4 yıl önce oğlu canına kıymıştı... Acılı baba kendini astı!
İzmir’in Seferihisar ilçesinde İlker K. (72), müstakil evinin balkonunda ...
Taksilerde yeni dönem için süre uzatıldı!
Taksi, dolmuş ve otobüslerde 1 Mart 2025 itibarıyla başlayacak yeni dönem ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Merak edenler varsa anlatayım...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri