Bergama Belediyesi’nin 14 aylık performansını değerlendiren Gönenç; “Bergama Belediyesi’nin 1 yıllık dönemi benim için sürpriz olmadı. Çünkü ben böyle bir yönetim anlayışıyla karşılaşacağımızı öngörüyordum. Belediye başkanı ile ben 5 yıl aynı mecliste çalıştım. Ben belediye başkanı, kendisi meclis üyesiydi. Kendisini hem buradan tanıyorum, hem de AKP’nin genel anlamda belediyeciliğe bakış açısını, yönetim şeklini, modelini biliyorum. Sanıyorum ki benim dışımda, hatta kendisine oy veren Bergamalılar açısından da hayal kırıklığı yaratan bir süreç olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir belediye başkanı sadece merkezi hükümetin projeleriyle değil, kendi belediye bütçesinin olanaklarıyla ve ürettiği projeleriyle de kantara çıkar” dedi.
25 YILLIK HAYAL Mİ?!
Millet Bahçesi projesi ile ilgili konuşan Gönenç; “Stadın buradan çıkarılıp, kent alanı dışında bir alana taşınarak yeni bir stat yapılması ve oranın da yeşil alan ağırlıklı bir rekreasyon haline dönüştürülmesi tabi ki olumlu bir proje. 2014 yılında benim projelerim arasında da vardı. Zaman zaman mevcut başkan bu projeyi ’25 yıllık hayal’ diye dile getiriyor. Bu 25 yıllık bir hayal değil. İlk kez 2014 yılında bu alana bir proje yapılması gündeme geldi. Bu son 5 yılın meselesi” dedi.
BAŞKAN KONUŞTUKLARININ ALTINI DOLDURACAK
Gönenç ayrıca; “Belediye başkanına güvenmek gerekiyor tabi ki ama bir belediye başkanı da konuşurken, konuştuğunun altını dolduracak, insanları ikna edecek şeyler sunacak ki inanılabilirliğiniz olsun. Buranın ihalesi Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı. İhalelerde; teknik şartname ve idari şartname diye iki önemli evrak olur. O teknik ve idari şartnamelerde ihaleyi alacak kişilere bir yol haritası çizilir. İdare orada ne istiyorsa, hangi koşullarda istiyorsa onu bu şartnamede belirtir. Dolayısıyla ihalesi yapılmış bir işten bahsediyoruz. Millet Bahçesi projesi adıyla yapılan ihalenin içinde ‘Sen buraya 100 tane dükkân yapacaksın, sen buraya 30 bin metre kare çim yapacaksın, 3 bin metre kare otopark yapacaksın, 8 tane büfe yapacaksın diye belirtilen bir şey var mı ortada?”
DÜKKÂN YAPIMINA OLANAK VERECEK BİR İMAR PLANI YOK
“İhalesi yapılmış bitmiş iş. İşin sınırları belli, süresi belli. Siz bir şekilde o yükleniciye ne yapması gerektiğini söylemişsiniz. O da size bir fiyat vermiş. Bu işin kapsamında sadece yeşil alan yapılacaksa projenin maliyeti bellidir. O yeşil alanla birlikte örneğin 100 tane dükkân yapılacaksa onun inşaat mühendisliği, statik hesabı, mimari projesi, teknik projesi, elektriği, suyu vs. hepsi ayrı bir projedir. Dolayısıyla neye göre fiyat verdi müteahhit? Artı ortada bir imar planı yok. İmar planı olmadan siz neye göre proje çizeceksiniz. Orada dükkân yapımına olanak verecek bir imar planı yok ki. Varsa söylesin belediye başkanı, ‘ben orada imar planı yaptım arkadaş’ desin. Burası hala şehir stadyumu olarak görünüyor” dedi.
ESNAF DÜKKÂNLARININ YER ALMASI GEREKİYOR
Projede esnaf dükkânlarının yer alması gerektiğini belirten Gönenç; “Bunun için öncelikle orada dükkânlarında yapımına olanak tanıyan imar planı değişikliğini yapacaksınız. Ardından proje buna göre çıkacak. Orada dükkân olması gerekir ama görünüşe göre dükkân olmayacak. Orası 35 bin metrekare civarında bir yer. Böyle bir alanda siz pek ala 100 tane dükkânı, oradaki yeşil dokuyu da göz ardı etmeden yapabilirsiniz. Ayrıca Türkiye’de ki hiçbir Millet Bahçesi’nde ticari alan yok. Sadece orada bedava çay ve kek dağıtacakları büfeler var”
TEKSTİL FABRİKASINI DA VERECEK BU NASIL ALIŞ-VERİŞ?
“Projeyi yapan TOKİ, dolayısıyla para devletten çıkıyor. Velev ki bu hatadan vazgeçtiler ve bu hatadan döndüler. 100 tane dükkânı oraya yaptılar. Dükkânlar kimin olacak; "devletin", daha önce kimindi; "Bergama Belediyesi’nin", biz şimdi 100 tane dükkânı verdik,Erdal Önder Spor Salonu’nu verdik,Göçbeyli’nde ki alanı verdik,Futbol Akademi Tesislerini verdik,iki tane de arsayı veriyoruz, o da yetmedi, şimdi de Tekstil Fabrikası’nı ifraz etmeye çalışıyor. Tekstil Fabrikası’nın yarısını da verecek. Bu ifraz dosyasını hazırlayabilmek için bir AKP’li İlçe Başkanı’na ‘Buyur sen ifraz dosyasını hazırla’ diye verildi. Yani şu anda arsayı bölmeye çalışıyorlar. Bu nasıl alış veriş. Millet Bahçesi sadece yeşil alan olacaksa ve dükkânlar olmayacaksa, bunun tahmini maliyeti en fazla 20 bilemedin 25 milyon lira ve bunu belediye rahatlıkla yapabilirdi. Üstelik orada ki esnaf arkadaşlar da bu şekilde olursa çok mağdur olacaklar” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |