POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Narin mesajı: Kimileri cenaze üzerinden siyaset yapıyor!
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Eygi'nin cenazesinde gerginlik: Kurtulmuş'a tepki
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
Galatasaray ikna edemedi, kadro dışı kaldı!
IBAN'la ticaret mercek altında: 250 milyon lira ceza!
IBAN'la ticaret mercek altında: 250 milyon lira ceza!
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 12:19

Bir Dilruba tepkisi de AK Parti Sözcüsü Çelik'ten!

CHP lideri Özgür Özel, sokak röportajı nedeniyle 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu ile görüştü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de görüşmeye tepki gösterirken, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı

Bir Dilruba tepkisi de AK Parti Sözcüsü Çelik ten!

CHP lideri Özgür Özel, sokak röportajı nedeniyle 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu ile görüştü. Özel, "Bir daha sözünden, düşüncesinden dolayı hiçbir yurttaşımızın bu mağduriyetleri yaşamamasını umuyorum" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de görüşmeye tepki gösterirken, "Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Özel, X'ten yaptığı açıklamada, "İzmir Enternasyonal Fuarında bugün haksız tutukluluğu sona eren Sevgili Dilruba ile bir araya geldik. Zaten hiç tutuklanmaması gerekiyordu... Bir daha sözünden, düşüncesinden dolayı hiçbir yurttaşımızın bu mağduriyetleri yaşamamasını umuyorum" dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de görüşmeye tepki göstererek, "Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir" dedi.

AK Partili Ömer Çelik X hesabından yaptığı açıklamada, "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle iki kişinin gözaltına alındığı olayı hatırlatan Çelik, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Sosyal medya röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP lideri Özgür Özel tarafından ağırlanmasını da eleştiren Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır.

Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez.

Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir."

Etiketler:
 
Rusya'da 22 kişiyi taşıyan helikopter kayboldu!
 
Fuarın gözdesi Bayraklı Belediyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi çığ gibi!
İzmir'deki sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeni ile tutuklanan ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın eşi vefat etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın eşi Yasemen Yıldız hayatını kaybetti
Dervişoğlu'ndan İEF kararı: Gitmiyoruz!
93'üncü İzmir Fuarı'nın 31 Ağustos'taki açılış programı karıştı. Yaşananların ...
 
CHP'den 'Zafer' kutlaması... Tugay'dan 'seçim', Aslanoğlu'ndan 'ekonomi' mesajları!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında ...
Özel'den Ali Yerlikaya'ya protokol çıkışı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Dumlupınar'da yaptığı konuşmada ...
2 Eylül'de kritik toplantı: Masada 'tüzük metni' var!
CHP Parti Meclisi, 2 Eylül Pazartesi günü parti genel merkezinde toplanacak. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Bugün, Büyük ...
CHP'den Suavi'ye tam kadro destek!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. ...
CHP İzmir’de il kongresi öncesi önemli gelişmeler
CHP İzmir’de gençlik kolları il kongresinin tarihi için 14 Eylül Cumartesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri