POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
TBMM'de yeni dönem: Anayasa mesajları!
TBMM'de yeni dönem: Anayasa mesajları!
CHP, Erdoğan'ı ayakta karşıladı: 3 isim kalkmadı!
CHP, Erdoğan'ı ayakta karşıladı: 3 isim kalkmadı!
Bingöl'e bekleniyordu, Amerika'da ortaya çıktı!
Bingöl'e bekleniyordu, Amerika'da ortaya çıktı!
Bahçeli: Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın!
Bahçeli: Halk TV ve CHP, ayağınızı denk alın!
1 Ekim 2024 Salı - 10:39

Bir 'temizlik' engeli de Bornova Belediyesi'ne... CHP'li Yücel meclise taşıdı!

Okullardaki temizlik personeli eksikliğine bağlı yaşanan kriz devam ediyor. İzmir'in Buca ilçesinde belediye temizlik için kolları sıvamış fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğü engeline takılmıştı. Benzer bir olay Bornova'da yaşandı. Bornova Belediyesi'nin temizlik ekiplerine bu kez okul yönetimi engel oldu. CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Yücel konuyu TBMM'ye taşıdı.

Bir  temizlik  engeli de Bornova Belediyesi ne... CHP li Yücel meclise taşıdı!

GERÇEKİZMİR - Okullardaki temizlik personeli eksikliğine bağlı yaşanan kriz devam ediyor. İzmir'in Buca ilçesinde belediye temizlik için kolları sıvamış fakat İl Milli Eğitim Müdürlüğü engeline takılmıştı. Benzer bir olay Bornova'da yaşandı. Bornova Belediyesi'nin temizlik ekiplerine bu kez okul yönetimi engel oldu. CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Yücel konuyu TBMM'ye taşıdı. 

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

MEB, tasarruf tedbirleri kapsamında okulları temizlemeyerek, yeni eğitim öğretim yılını okullardaki hijyen skandalıyla başlattı. Velilerin “çocuklarımız pislik içinde” isyanlarına aldırış etmeyen Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin okullardaki temizliği üstlenmesinden ise rahatsız oldu. AKP iktidarının her açığını örten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın, bu kez de MEB’i kurtarmak için dezenformasyon içeren haberlerin yayılması talimatını verdiği iddia edildi.

FAHRETTİN ALTUN’UN ÇABASININ ONDA BİRİNİ YUSUF TEKİN’DE GÖREBİLSEYDİK…

Konuya ilişkin iddiaları değerlendiren CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yapamadığını yapmış ve çocuklarımızın pislik içindeki sınıfları ve tuvaletleri kullanmasına razı olmamış, okullarda temizlik seferberliği başlatmıştır. Sadece sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yapan CHP’li Belediyelerimizin bu hamlesi, aldığımız bilgilere göre MEB’in hiç hoşuna gitmemiş. Yandaş medyada talimatla “CHP okullarda temizlik sorunu provokasyonu yapıyor" içerikli haberler eş zamanlı olarak yayılmaya başladı. Talimatı vereni de çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Keşke Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, iktidarın pisliklerini temizlemek için verdiği şu çabasının onda birini, Millî Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki pisliği temizlemek için verdiğini görseydik” dedi.

Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden, velileri kaygılandıran okullardaki temizlik skandalı karşısında Cumhuriyet Halk Partili belediyeler harekete geçti, İzmir'de ve Ankara'da talepte bulunan okullara temizlik ekiplerini gönderdi. Millî Eğitim Bakanlığı ise CHP'nin toplumun sorunlarına duyarlı, çözüm odaklı sosyal belediyeciliğini hazmedemedi. 

CHP’Lİ YÜCEL, İDDİALARI MECLİS’E TAŞIDI

Kendisinin beceremediği hizmeti, CHP'li belediyeler hızla yapınca MEB, İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve okul yönetimlerine “asla belediyelerden temizlik için yardım istemeyin, temizlik ekiplerini okullar sokmayın” talimatları yağdırdı. CHP’li Yücel ise soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Yücel, konuya ilişkin şunları söyledi:

BİR ENGEL DE BORNOVA'DA!

“Halka hizmet anlayışına o kadar uzak bir noktadalar ki CHP’li Belediyelerin üstlendiği okul temizliği hizmeti, iktidara provokasyon gibi geliyor. İnanılır gibi değil! İzmir’de Buca Belediyesi’nin temizlik ekipleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellenmiş ve okul yönetimlerine belediyenin temizlik ekiplerinin okullara alınmaması talimatı gönderildi. İzmir Bornova Naldöken'deki Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise temizlik sorunun çözülmesi için muhtar tarafından Bornova Belediyesi'ne başvurulmuştu fakat Bornova Belediyesi’nin okula gönderdiği temizlik ekibi, okul yönetimi tarafından engellendi. Son olarak benzer bir durum Ankara’da yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin talepte bulunan okullara hijyen malzemesi dağıtması ve okulların belediye ekiplerince temizlenmesi üzerine okul müdürlerine “Belediyelerden asla temizlik konusunda talep olmasın” şeklinde mesaj gönderildi. Bu mesaj sonrasında da okul yönetimleri temizlik taleplerini geri çekti.”

HİJYEN SORUNU HER AN SALGINA DÖNÜŞEBİLİR

Devlet okullarındaki hijyen sorununun, salgın hastalık riskine dönüşebileceğine değinen Yücel, “Çocuklarımızın hijyen koşullarının sağlandığı temiz okullarda eğitim öğretim görmesi en temel haklarıdır. Bakanlığınız devlet okullarının temizliği konusunda sorumludur ve çocukların hijyenik koşullarda eğitim öğretim görmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen Bakanlığınızın Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin okulları temizlemesini engellemesi, bu konuda okul yönetimlerine mesaj ve talimat göndermesi en basit şekliyle çocuklarımızın sağlığının siyaset malzemesi yapılması anlamını taşımaktadır. Sorumluluklarının yerine getirmeyen Bakanlığınızın bu partizan tavrı, en temel görevlerini dahi kamuoyundan gelen tepkiler üzerine şekillendirmesi ve çocuklarımızın sağlığını açıkça riske atması son derece düşündürücü ve kaygı vericidir” diye konuştu. 

CHP’DEN MEB’E SORU ÖNERGESİ…

Yücel’in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması üzerine Meclis’e sunduğu soru önergesi ise şöyle:

1) Okulların yaz tatilinde olduğu dönemde, Bakanlığınızca devlet okullarında istihdam edilmek üzere temizlik görevlisi alınması konusunda hiçbir girişimde bulunulmamasının sebebi nedir?

2) Bu konuda kamuoyunda bir tepki oluşmasaydı okullara temizlik görevlisi olarak istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak mıydı?

3) 24 Eylül 2024 tarihinde yaptığınız açıklamaya göre devlet okullarında görevlendirilmek üzere alınacağı söylenen 30 bin personel temizlik sorunun çözümü için yeterli olacak mıdır? Temizlik için istihdam edilecek personel sayısı neye göre belirlenmiştir? Bu sayı yeterli olmazsa yeniden temizlik personeli alımı yapılacak mıdır?

4) Okullardaki temizlik sorununu çözmek üzere harekete geçen Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin temizlik ekiplerinin engellenmesinin sebebi nedir? 

5) Bakanlığınızca belediyelerin okullarda temizlik yapması engellenerek aslında kim ya da kimler cezalandırılmak istenmektedir?

6) Okulların temizlenmesi için ekiplerini gönderen belediyeler Adalet ve Kalkınma Partili belediyeler olsaydı da Bakanlığınızca aynı tavır ve tutum izlenecek miydi?

7) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Türkiye genelinde okulların temizlik işleri için ayrılan bütçe ne kadardır? 

8) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ÇEDES kapsamında harcanan bütçe ne kadardır? 

9) 2023-2024 Eğitim Öğretim yılına denk gelen süre içerisinde tasarruf tedbirleri kapsamında Bakanlığınız hangi kalemlerden ne kadar tasarruf yapmıştır?

10) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan okullarda yaşanan hijyen sorununun gösterilmemesi için medyaya baskı yapılması yönünde bir talebiniz olmuş mudur? Metni tek elden çıkan ve "CHP okullarda temizlik sorunu provokasyonu yapıyor" başlığıyla yapılan asılsız, yönlendirici, yalan haberler sizin telkin ve isteğinizle mi basına servis edilmektedir? Size de hizmet veren CHP belediyelerinin halkın sorunlarıyla ilgilenmesi, öğrencilerin ve velilerin bir problemini daha çözmesi sizi neden bu kadar rahatsız etmiştir?

 
Eşki’den Işıkkent ayakkabıcılarına güvence
 
Karşıyaka'da o proje gün sayıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis açılıyor: İşte gündemdeki maddeler!
Meclis yeni yasama dönemine bugün başlıyor. TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te ...
AK Partili İnan'dan videolu tepki: Her dönemin vaadi yüzülebilir Körfez!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
AK Partili milletvekili partisinden istifa etti
AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, bir adli soruşturmada oğlunun ...
 
Ne kongreymiş ama!
Gazeteci Sercan Avcı, CHP İzmir'de geride kalan ve yarışın yaşandığı il ...
Sinan Ateş davasında yoğun güvenlik önlemi
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ...
TBMM’de yeni yasama yılı: Gündemde neler var?
TBMM, 1 Ekim Salı günü çalışmalarına başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Mansur Yavaş'tan flaş 'adaylık' açıklaması!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ülkede şu anda böyle ...
İnan körfezin öncesi ve sonrasını paylaştı: Biyolojik bir soykırım
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan İzmir’deki körfez kirliliği ...
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
Arabasında kaçak elektronik sigara ele geçirilen CHP Edirne Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri