Etkinlikler kapsamında, Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde ağırlanan öğrencilere ambalaj atıklarını takas yoluyla değerlendirme imkanı sağlanarak hem çevre hem de ekonomi açısından kazanımlar elde edilmesi sağlandı. Atık Sanat Atölyesi’nde ise geri dönüştürülen malzemelerden üretilen hediyeler öğrencilere takdim edilerek atıkların yeniden kullanılabilirliğine dair örnekler sunuldu.
Bitkisel atık yağlar için özel biriktirme bidonları
Etkinliklerde ayrıca, bitkisel atık yağların geri kazanımının önemine dikkat çekilerek, öğrencilerden evlerinde biriktirdikleri atık yağları okullarındaki özel biriktirme bidonlarında toplamaları istendi. Bu yağlar, lisanslı firmalar tarafından toplanarak çevreye zarar vermeden bertaraf edilecek.
“Çevre bilinci oluşmalı”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sürdürülebilir bir gelecek için gençlerin çevre bilincine sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi çevre bilinci yüksek bireyler olarak yetiştirmeliyiz. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek ve çevremizi korumak için küçük yaşlardan itibaren sürdürülebilir bir yaşamın önemini anlatmak önceliğimiz. Bornova Belediyesi olarak, tüm okullara ulaşmayı hedefliyoruz ve her bir öğrencimize çevreyle dost yaklaşımlar kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |