POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Karar Resmi Gazete'de: 16 ilin valisi değişti
Ermenistan'da darbe hazırlığı iddiaları: 3 kişi tutuklandı
Ermenistan'da darbe hazırlığı iddiaları: 3 kişi tutuklandı
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
10 Eylül 2024 Salı - 09:55

Bornova'da şiddete karşı İGC ile iş birliği

Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin kadına yönelik erkek şiddetine ve çocuk istismarına karşı yürüttüğü “Nar – Şiddete Karşı İletişim Projesi”ne destek verdi. Eğitim ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşması’nda sosyal bir yara boyutundaki sorunun aşılması için çıkış yolları ele alındı ve uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.

Bornova da şiddete karşı İGC ile iş birliği

Toplantı öncesinde Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Arıkan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Bornovalı esnafı ziyaret edip sohbet ederek vitrinlerine “Mahallemizi Şiddete Kapattık” yazılı projenin simgesi olan nar resminin bulunduğu çıkartmalar yapıştırdı.

Şiddet sarmalı büyüyor

Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’ndeki toplantıda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, şiddet sarmalının gitgide arttığını ve bunun önüne geçilmesi için hep beraber bir dönüşüm sağlanması gerektiğini dile getirdi. Muhtarların, her türlü şiddet ve istismara maruz kalanların ilk ulaşabileceği insanlar olduğunu bu nedenle de tutumlarının kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Şenay, “Muhtarlarımızın düzenlediğimiz bu toplantılardan birer “Nar Elçisi” olarak ayrılacağına inanıyoruz” dedi.

Ben ne yapabilirim?

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, kadına yönelik şiddetin çok kapsamlı bir olgu olduğunu belirterek, şiddete maruz kalan kadınların yalnız kaldığını söyledi. Gappi, bu soruna ancak, ‘Ben ne yapabilirim’ sorusunu sorarak cevap bulunabileceğini belirterek, “İşe öncelikle muhtarların önemini bilerek başlamamız gerekiyor. Asıl mesele kadını yalnız bırakmamak. Kadın ve çocuk şiddet görüyorsa, o mahallenin ayağa kalkması gerekiyor. Biz mücadelemizi ‘Bir deniz yıldızını kurtarabilirsek kardır” anlayışıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Birlikte mücadele

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan, şiddet mağduru kadınların dertleriyle dertlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin başlattığı mücadeleye destek vermenin onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bornovalı muhtarlarımız, toplumsal bilinci yüksek arkadaşlarımız. Şiddete maruz kalan kadınlarımızla ilgili ilk tepkiler de muhtarlarımızdan geliyor. Bundan sonra da İGC ile işbirliği içinde, muhtarlarımızla birlikte önemli bir mücadele vereceğimize inanıyorum” dedi.

Muhtarlar Buluşması kapsamında, Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy ve İGC Nar Projesi Eğitmeni Birgül Ayman Güler, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sonrasında atılabilecek adımlarla ilgili sunum yaptı.

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy, İGC Nar Projesi Eğitmeni Birgül Ayman Güler ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’ye birer teşekkür plaketi verdi.

 
Narin soruşturmasında ek ifade: 35 soru-35 cevap!
 
Başkan Yıldız’dan öğrencilere sürpriz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da kaldırımları yayalaştırma hamlesi
Kemalpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri kaldırımları yayalaştırma çalışmalarını hızlandırdı.
Balçova’da okullarda temizlik seferberliği
Balçova Belediyesi sorumluluk alanında olmamasına rağmen ilçedeki eğitim ...
TBB'den deprem raporu: Detayları Sengel paylaştı!
Türkiye Belediyeler Birliği’nin 28 Ağustos’ta Adıyaman’da gerçekleşen ...
 
İzmir'in tekerlekli sandalye hastanesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü Tekerlekli ...
İzmir'de 2. el eşya dayanışması!
Türkiye’deki ekonomik kriz nedeniyle ikinci el eşya bağışı kampanyasını ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 'Onat Tüneli' kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclisinin ilk oturumu Büyükşehir ...
 
Başkan Denizli’den 9 Eylül mesajı
Başkan Denizli, “9 Eylül 1922, yalnızca İzmir’in Kurtuluşu’nun değil; ...
Tugay 74 yıldır yapılan Efe-Zeybek buluşmasına katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 9 Eylül kutlamaları ...
Bornova’da ‘9 Eylül’ coşkusu
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı Bornova’da törenlerle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri