POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
Yusuf Yazıcı'ya İngiltere'den dört talip
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
ABD'den krizi tırmandıracak yaptırım kararı
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
TIR'a arkadan çarpan araç bu hale geldi
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
Lübnan'da yeni siber saldırı: Bu kez telsizler patlatıldı
23 Kasım 2017 Perşembe - 10:11

Bornova'nın 'istihdam atölyesi'nde eğitimler başladı

Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nde eğitimler başladı. Kursiyer kadınları ziyaret eden Başkan Olgun Atila, iş garantili tekstil kurslarını 3 yıl önce yine MTK ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlemeye başladıklarını hatırlatarak, “Bu merkezimizi açarak kadınlarımıza sağladığımız istihdam olanağını daha kurumsal hale getirdik” dedi. Kadınlar ise yeni bir meslek öğrenmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bornova nın  istihdam atölyesi nde eğitimler başladı

Bornova Belediyesi’nin kadınların istihdamına yönelik olarak Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi birlikte hayata geçirdiği Bornova Konfeksiyon Eğitim Merkezi’nde(BORKEM) geçtiğimiz ay başlayan ilk dönem eğitimleri devam ediyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde gerçekleşen kursa, toplam 35 kadın katılıyor. 2.5 ay sürecek Dikiş Makinası Operatörü Kursu’nda, haftaiçi her gün olmak üzere, günde dört saat eğitim alan kursiyerler, yeni bir meslek öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

Merkezin eğitmenlerinden Yasemin Çıngırt, “Kadınlarımızı iş hayatına hazırlıyoruz. Burada ilk kez dikiş makinasi gören arkadaşlarımız var ama hızlı bir yol katettik. 1.5 ay gibi kısa bir sürede üretim yapmaya başladılar” dedi.

Üniversite destekli eğitim
Kadınların bir konfeksiyon atölyesinde çalışabilmeleri için gerekli tüm donanıma sahip olarak mezun olacakları kurslarda Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ile Bornova Belediyesi’nin uzman personelleri eğitim veriyor. İŞKUR’un destek verdiği iş garantili eğitim kursta, kursiyerlerin MTK Tekstilciler Sitesi’nden işverenlerle iletişim kurmaları da sağlanıyor.

Tam donanımlı tekstil atölyesi
İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’nde kurulan Merkez’de, 30 düz dikiş makinesi, 10 overlok makinesi, 2 reçme, 1 düğme, 1 ilik makinesi ve 1 hiza kesim makinesi ile 2 ütü bulunuyor.

Başkan Atila’dan kursiyerlere ziyaret
Kursiyer kadınları ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, iş garantili tekstil kurslarını 3 yıl önce yine MTK ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlemeye başladıklarını hatırlatarak, “Şimdi bu merkezimizi açarak kadınlarımıza sağladığımız istihdam olanağını daha kurumsal hale getirdik. Bu projenin bugünlere gelmesine katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kursiyerler ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

Hatice AYDIN(42): Ben böyle kurs açıldığını muhtarımızdan öğrendim. Çocuklarım da büyüdüğü için eve katkıda bulunabilmek için bu kursa gelmeye karar verdim. Başvuru yaptım ve kabul edildim. İleride güzel işlerde çalışıp ev ekonomisine katkı sağlamak istiyorum.

Nurgül DERELİ(35): Burada çanta yapıyoruz, cep yapıyoruz. Etek yapmasını öğrendik. Arkadaşımın tavsiyesi ile geldim ve çok memnun oldum. En azından evimize bir katkıda bulunacağız. Meslek edinmiş olacağız. Bu bizler için çok iyi birşey.

Figen ERKAN(29): Daha önce hiçbir şekilde çalışma hayatım olmamıştı. Buraya sıfırdan başladım ve eğitmenlerimiz sayesinde büyük bir ilerleme kaydettik. Herşey çok güzel. Memnunum.

 
Konak'ta 'Sofra Sırları'na büyük ilgi
 
Buca'da kadınlar şiddete karşı tek ses: Hüzünlü değil öfkeliyiz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 'Sofra Sırları'na büyük ilgi
Türkiye’de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmleri İzmirlilerle ...
Doğal Yaşam Köyü İzmir'e nefes olacak!
Büyükşehir Belediyesi, Urla-Bademler’de hazırladığı “Doğal Yaşam Köyü” ...
Büyükşehir Meclisi'nde kredi notu tartışması
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Doğan ile CHP’li Aydoğan ...
 
İzmir’in iki büyük ilçesi susuz kaldı!
Bayraklı ilçesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan 800 milimetre çaplı içme ...
Kiraz'da kadınlara özel dinlenme yeri
Kiraz’da Belediye hizmet binasının karşısında yapılan Kadın Dinlenme Yeri hizmet vermeye başladı.
Karşıyaka’da Halk Arenası, Ulu’ya ‘özgürlük’ ödülü
Siyaset ve basın dünyasından önemli isimlerin buluşacağı programda; Karşıyaka ...
 
Basmane Günleri'nde UNESCO deneyimi
Geçmişe ve bugüne dair algı ve duyarlılıkları harekete geçirmek, kentlilik ...
Başkan Selvitopu'na 'başhekim' teşekkürü
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ...
Çiğli'de obezite ve diyet anlatıldı
Çiğli Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı'nın işbirliği ile düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri