POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yeni patlamalar
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
Birleşmiş Milletler'de Netanyahu'ya protesto!
'Şehit kokusu' satışına ceza kesildi!
"Şehit kokusu" satışına ceza kesildi!
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon tahmini açıklandı
10 Ekim 2022 Pazartesi - 16:46

Buca Cezaevi alanında kritik gelişme: Bakanlıktan AVM'yi kaldıran plan!

Kentte yıkımı gerçekleştirildikten sonra yerine nasıl bir planlama yapılacağı siyasetin tartışma konusu olan Buca Cezaevi alanı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Büyükşehir'in ilk adımı atarak ilgili plan değişikliğini meclise getirdiği gün bakanlıktan kritik bir hamle geldi. Alanın AVM'nin kaldırıldığı yeni planları askıya çıkarıldı.

Buca Cezaevi alanında kritik gelişme: Bakanlıktan AVM yi kaldıran plan!

GERÇEKİZMİR - İzmir'de yıkımı gerçekleştirildikten sonra yerine nasıl bir planlama yapılacağı siyasetin tartışma konusu olan Buca Cezaevi alanı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. 

Yıkım sonrası gündeme gelen planlarda alanın AVM olarak projelendirdiği ortaya çıkarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bölge halkının da talepleri doğrultusunda yeşil alan yapılmasından yana net bir tavır ortaya koymuştu. 

Büyükşehir Belediyesi de bu yönde bir adım atarak ilgili plan değişikliğini görülmek üzere Ekim ayı ilk olağan meclis toplantısı gündemine almıştı. İlgili maddede, "Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımızın ilçenin kamusal açık alanlara olan ihtiyacının karşılanmasına yönelik talebi doğrultusunda; Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 673 ada 4, 5, 12, 101, 166, 171, 172, 173, 175, 177, 190, 192, 202, 213, 222 parseller ve çevresinin, Rekreasyon Alanı ve Genel Otopark Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.984995)" ifadeleri yer almıştı. 

BAKANLIKTAN YENİ PLAN: AVM YOK! 
Ancak meclis oturumuna saatler kala kritik bir gelişme yaşandı. Alanın yeni planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Yeni planlamada AVM'ye yer verilmedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden kararla ilgili yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın 10.10.2022 tarih ve 4753859 sayılı yazısı ile; İzmir Ilı, Buca İlçesi, İnönü Mahallesi, muhtelif parselleri kapsayan Ticaret-Konut Alanı, Eğitim Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Park ve Rekreasyon Alanı amaçlı hazırlanan 1 5000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği ve Ticaret-Konut Alanı (E:1.65 ve Yençok:25.50 metre), İlkokul Alanı (E:1.00 ve Yençok:16.50 metre). Belediye Hizmet Alanı (E:1.00 ve Yençok:16.50 metre). Rekreasyon Alanı (E:0.05), Park Alam ve Trafo Alanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği teklifi, 6306 sayılı Kanun ile 3194 sayılı İmar Kanununun 9. Maddesi ve 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilgili hükümleri kapsamında değerlendirilmiş ve Bakanlık Makamınca uygun görülerek onaylandığı bildirilmiştir. Onaylı NİP-35663924 PİN numaralı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile UİP-35020770 PİN numaralı 1 1000 ölçekli Uygulama imar Planı Değişikliği paftaları ile plan açıklama raporları, 10.10.2022-08.11.2022 tarihleri arasında bir ay süreyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Anadolu Caddesi. No:41/5 Bayraklı/İZMİR adresinde. Zemin Kat ilan panosunda ve internet sayfasında (http://www.csb.gov.tr/iller/izmir) eş zamanlı olarak İzmir Valiliğince (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) askıya çıkarılacak ve ilan edilecektir" ifadelerine yer verildi. 

AK PARTİLİ KAYA: AVM PLANINI KALDIRDIK! 
Öte yandan konuyla ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan da bir açıklama geldi. AK Partili Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
Bir müjdeyi, kıymetli hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum. "Buca Cezaevi'ni kaldıracağız" sözünü vermiştik. Sözümüzü tuttuk, cezaevini kaldırdık ve yıktık. Bugün de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, yıkılan alan için hazırladığı planı askıya çıkardı. Cezaevinin bulunduğu alan, CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından AVM olarak planlanmıştı. "Cezaevini nasıl kaldırdıysak, AVM planını da kaldıracağız" demiştik. Bakanlığımız tarafından hazırlanan plan ile CHP'li Büyükşehir'in AVM planını kaldırdık.
Bakanlığımızın hazırladığı plan ile Buca ve İzmir'e yeni bir yeşil alan, park, rekreasyon alanı, otopark, eğitim alanı, belediyenin kapalı pazaryeri yapacağı bir alanı da kazandırıyoruz. Yine, Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açıyor, Buca trafiğini rahatlatıyoruz. Bakanlığımızın hazırladığı plan, Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimizin hassasiyetleri, kentimizin ihtiyaçları, kurumların beklentileri dikkate alınarak, titizlikle hazırlandı. Buca'mıza ve İzmir'imize hayırlı olsun.

 
İzmirli genç kick bokscu kaza kurbanı!
 
Çorlu tren kazasında 4 yıl sonra ilk tutuklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli genç kick bokscu kaza kurbanı!
İzmirli genç kick boks sporcusu Mahmut Soysüllü, Urla ilçesinde kullandığı ...
Eymen'in katillerinin cezası istinafta onandı
Bornova ilçesinde cesedi tandırda bulunan Eymen Sadık Durak'ın (5) öldürülmesiyle ...
İzmir'deki istismar dehşetinde gerekçeli karar açıklandı!
Menderes’te o dönem yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye ...
 
İzmir'de orman yangını paniği!
Bergama ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, büyümeden kontrol altına alındı.
400 bisikletçi 8 asırlık çınarın altında buluştu
İzmir, Manisa ve Aydın'dan yaklaşık 400 bisikletçi, Aydın'ın Germencik ...
İzmir'de 10 Ekim yası!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, terör örgütü IŞİD’in Ankara'da 10 Ekim ...
 
Kadıköy'deki patlamaya terör soruşturması!
Dün akşam saatlerinde Kadıköy'deki bir binada meydana gelen patlamaya ...
MİT'ten PKK'nın sözde sorumlusuna operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği ...
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
En yüksek sıcaklıkların 25 ila 29 derece arasında seyredeceği yeni haftada yağış beklenmiyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri