Buca'da hayata geçirilen Engelli Tamir İstasyonu ile personeller, vatandaşların talebi üzerine yolda kaldığı yere giderek müdahale ediyor. Söz konusu arızanın yerinde giderilememesi halinde ise araçlar, belediye bünyesindeki tamir atölyesine götürülerek onarımı gerçekleştiriliyor. Öte yandan merkez, bir yandan yolda kalan engellilere yardım ederken, bir yandan da rutin bakım ve onarım işlemlerini de ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Engelliler yine arızalı parçalarını temin ettikten sonra değişimlerini de merkezde ücretsiz olarak gerçekleştirip, işçilik maliyetinden kurtuluyor. Proje çerçevesinde merkezden hizmet alan vatandaşların yeni araç alması veya onarımı sırasında elde kalan fazla parçalardan üretilen tekerlekli sandalyeler ihtiyacı olan engelli vatandaşlara bağışlanıyor. Projenin başladığı günden beri 60 engeli vatandaş akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu.
Uygulamanın paydaşlarından Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a teşekkür ederek, "Bu projemiz Türkiye'de bir ilk oldu. Şu ana kadar 2 bin 350 engelli vatandaşımıza hizmet verdik. İlçe dışından talep çok fazla ayrıca Manisa, Denizli gibi il dışından gelip, bizden bu hizmeti talep eden arkadaşlarımız var" diye konuştu.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |