Buca Belediyesi, engelli bireylerin işgücüne katılımlarını kolaylaştırmak ve yeni iş fırsatları yaratabilmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Konak Rotary Kulübü, Buca Engelliler Derneği, Buca Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ile Buca Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Meslek Edinin Engelleri Kaldırın” Projesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında 32 saat KOSGEB Girişimcilik Eğitimi gören 17 bedensel engelli vatandaşa sertifikaları törenle verildi.
İSTİHDAMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ
Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Yolları, kaldırımları engelsiz yapmak bir vaadin ötesinde bizim görevimiz zaten. Tabi ki kamu kurumları, parklar, bahçeler engelsiz olacak. Biz bunları elbette yapıyoruz. Ancak istihdam kapısını aralayarak engelleri kaldırmaya çalışmak çok daha güzel, uzun vadede etkisi çok daha fazla. Bu yüzden istihdam konusunda çok daha fazla enerji harcamamız gerekiyor” dedi. Proje ortaklarına tek tek teşekkür eden Başkan Piriştina, “İşin odağında insan olduğunda ve bu süper beşli bir araya geldiğinde neler yapabildiğimizi gösterdiğimiz projelerimizden sadece biri bu” diye konuştu.
ENGELLİ BİREYLERE UYGUN SINIFLAR HAZIRLANDI
Konak Rotary Proje Genel Koordinatörü Tayfun Şenol da “Buca Belediyesi olmasaydı biz bu projeyi yapamazdık” diyerek Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. Buca Belediyesi tarafından eğitim için tahsis edilen sınıfları engelli bireylere uygun hale getirdiklerini dile getiren Şenol, projenin tamamlandığını bu sınıfların engelli bireylerin kullanımı için bağışlanacağını söyledi. Buca Engelliler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bilgiç ise bu kurslara katılan bazı kursiyerlerin daha sonra iş sahibi olduklarını dile getirerek, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KOSGEB İzmir Genel Müdürü Mustafa Çanakçı da törende yaptığı konuşmada, proje sayesinde eğitim gören kursiyerlerin birer girişimci olarak kendi işlerini kurduktan sonra önce ailelerine sonra da İzmir ve tüm ülkeye büyük katkı sağlayacaklarına yürekten inandığını belirtti. Konak Rotary 220 Bölge Guvarnörü Lütfi Demir de “Biz insanlara dokunmak için buradayız. Engelli engelsiz fark etmez hepsi bizim kardeşimiz. Onların yüzü gülüyorsa biz de gülüyoruz, mutlu oluyoruz” dedi.
AMAÇ ENGELLİ BİREYLERİ İŞ SAHİBİ YAPMAK
100 bin Euro bütçeye sahip Meslek Edinin Engelleri Kaldırın Projesi, Avrupa Birliği Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütüldü. Proje kapsamında, Buca’da yaşayan engellilerin iş hayatına katılımlarının arttırılması ve işsizlik oranının azaltılması amaçlandı. Bu kapsamda Buca Belediyesi tarafından tahsis edilen sınıfta bir “Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi” kuruldu. 1 yıl süreli proje kapsamında 2 kez Web Tasarımı Eğitimi ve bir kez Matbaa-Masaüstü Yayıncılık Eğitimi olmak üzere toplam 3 grupta Buca Halk Eğitim Merkezi tarafından eğitimler verildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerler, İŞKUR’a kaydedilerek iş bulma fırsatı yaratılmaya çalışıldı.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |