POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
LPG'li araç sahiplerine kötü haber: Zam geldi!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Gar katliamı davasında karar çıktı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
Suriye'de Türk bayrakları indirildi, TIR'lar taşlandı!
MHP'den mahkemenin kararına tepki
MHP'den mahkemenin kararına tepki
29 Haziran 2024 Cumartesi - 15:39

Buca'da pazar kurasında arbede çıkmıştı: Belediye ve esnaf odasından kritik açıklama!

Buca Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Buca Metrosu çalışmaları nedeniyle Şirinyer Sahası'na taşınan Şirinyer Pazar Yeri için gerçekleştirilen kura çekimi, yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilmek zorunda kalındı. Açıklamada, "Yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır" denildi.  Bir açıklama da İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen'den geldi.

Buca da pazar kurasında arbede çıkmıştı: Belediye ve esnaf odasından kritik açıklama!

GERÇEKİZMİR - Buca Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Buca Metrosu çalışmaları nedeniyle Şirinyer Sahası'na taşınan Şirinyer Pazar Yeri için gerçekleştirilen kura çekimi iptal edilmek zorunda kalındı. Açıklamanın ardından kura çekimi sırasında yaşanan görüntüler ortaya çıktı. 

Buca Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Buca Metrosu çalışmaları nedeniyle Şirinyer Sahası'na taşınan Şirinyer Pazar Yeri için gerçekleştirilen kura çekimi iptal edilmek zorunda kalındı. Açıklamada, "Yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır" denildi. 

İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar'ın, Buca Şirinyer Pazar Yeri'nin geçici olarak kullanılacak alana taşınması amacıyla çekilen kurayı engellemek için sandığın kurulduğu masayı dağıttığı görüntüler ortaya çıktı. Faysal Acar'ın bu davranışının ardından kura iptal oldu. 1076 pazarcı bu engelleme nedeniyle pazarın açılamaması riski ile karşı karşıya...

BUCA BELEDİYESİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Değerli Bucalılar,

Buca Metrosu çalışmaları sebebiyle Şirinyer Pazar Yeri'ni eski Şirinyer Sahası'na taşımak durumunda kaldığımızın duyurusunu daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Daha büyük bir alana taşınacak yeni pazar alanında pazarcı esnafımızın da görüşlerini alarak İzmir Pazarcılar Odası ile iş birliği içinde hazırlık çalışmalarını tamamladık. Pazarcı esnafımızın tüm beklentilerine göre planlamamızı yaptık.

Ancak yeni pazar alanı için yapılan kura çekimi sırasında bazı art niyetli kişiler, şahsi siyasi çıkarları nedeniyle kura çekimini sabote ettikleri için noter huzurunda yapılan kura çekimi yasal olarak iptal edilmek durumunda kalınmıştır.

Üzülerek belirtiriz ki, yer belirlemesi yapılamadığı için Şirinyer Pazarımız bu süreçte kurulamayacaktır.

Tüm hemşehrilerimize önemle duyurulur.

PAZARCILAR ODASINDAN AÇIKLAMA

İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen tarafından yapılan açıklamada ise, "Değerli halkımız ve değerli esnafımız, Buca Belediye Başkanımız Sayın Görkem Duman göreve gelir gelmez, tüm İzmir halkını ilgilendiren Buca Metrosu, Şirinyer Pazar Yeri’nden geçtiği için pazar yerimizin taşınması çalışmalarına başladık. Belediye Başkanımızdan yerel seçimler sürecinde de talep ettiğimiz ve sözünü aldığımız pazar tezgahlarının metrekarelerinin düşmemesi ve sayılarının eksilip artmaması taleplerimiz karşılık buldu. 
Ayrıca, sonradan talep edilen otopark ve pazara girişlerin fazlalaştırması taleplerimiz de Belediye Başkanımız tarafından makul karşılanıp kabul edildi. Pazarcılar Odası Başkanı ve yönetimi olarak, esnafımızın çıkarları ve tezgah açtığımız her ilçede vatandaşlarımızın memnuniyeti her zaman önceliğimiz olmuştur. Ancak perşembe günü yaptığımız kura çekiminde ne yazık ki Şirinyer esnafı olmayan bazı şahısların ve maalesef onlarla birlikte hareket eden bazı pazarcı esnafımızın olması kesinlikle tasvip etmediğimiz ve pazarcı esnafımızın da kabul etmediği görüntülere neden olmuştur. Haftanın sadece iki günü Şirinyer pazarımızdan ekmeğini çıkaran, çoluğuna çocuğuna ekmek götüren esnafımız da mağdur olmuştur. Kura çekimi yapılamadığından dolayı pazar yerimizi açamadığımızı belirtir, Belediye Başkanımız ve belediye yetkilileri ile birlikte gerekli görüşmelerin devam ettiğini, en kısa sürede hemşehrilerimize taze ve sağlıklı ürünlerimiz ile hizmet etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz" denildi. 

NE OLMUŞTU?

Buca’nın kalbinde bulunan ve haftanın iki günü hizmet veren Şirinyer Pazar Yeri,  Buca Metrosu kapsamında yapımı süren Şirinyer durağı çalışmaları nedeniyle, mevut yerden daha büyük olan yanı başındaki 13 bin metrekarelik alana taşınacaktı. Yeni alanda düzenlemelere hızla başlayan Buca Belediyesi, tezgâh yerlerinin çizimlerini gerçekleştirmiş tezgâh ölçüleri ve sayısı eski alan ile aynı tutulurken bayram sonrası çekilen kuralarla esnafın yeni yerlerine taşınacağı duyurulmuştu. 

 
İzmir'e havadan-denizden turist akını!
 
Gazze'de can kaybı 37 bin 834'e yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te korkutan yangın: Bir mahalle tahliye edildi!
İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve ...
Misafirlik kanlı bitti: Cinsel taciz cinayeti!
İstanbul Şişli'de, evine misafir olduğu arkadaşının karısını taciz ettiği ...
Bir uçtan diğerine 79 TL: İşte İZBAN'da durak durak fiyat tarifesi!
İzmir'de toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamlarla birlikte İZBAN ücretleri ...
 
Atatürk'ün fotoğrafını yakan lise öğrencileri için karar
Kayseri'nin İncesu ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını ...
İzmir'de bahis çetelerine baskın!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir dahil olmak üzere Mersin, Ağrı ve ...
Galerici kılığında tefeciliğe 2 tutuklama!
İzmir'de, kendilerini 'oto galerici' olarak gösterip 'tefecilik' suçu ...
 
İzmir'deki 'Seçil Erzan' vakasında yeni gelişme!
İzmir'de bir banka şube müdürü için de gözaltı kararı verilen nitelikli ...
Avrupa hayalleri yarım kaldı!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan 18'i ...
Turistik ilçede alevler geceyi aydınlattı!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde ormanda çıkan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri