POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Zafer gecesi: EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz!
Zafer gecesi: EURO 2024'te çeyrek finaldeyiz!
Erdoğan: Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz
Erdoğan: Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz
Ankara'da facia: Çocuklarını rehin alıp öldürdü
Ankara'da facia: Çocuklarını rehin alıp öldürdü
Eski başkan sokak ortasında öldürüldü
Eski başkan sokak ortasında öldürüldü
1 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:32

CHP’nin ilki yaşadığı ilçede başkan seçim zaferini anlattı, çarpıcı mesajlar verdi!

CHP’nin ilk kez üst üste yerel seçim kazandığı Kemalpaşa’da başkan Türkmen, seçimlerin ardından ilk kez konuştu. Seçim zaferinin şifrelerini paylaşan Türkmen, son 4 yerel seçimde adaylığın kendisine partiler tarafından teklif edildiğini söyledi. “Belediyeyi bilenlerle çalışılırsa başarılmayacak iş yok” diyen Türkmen, “Kemalpaşa yılbaşından sonra uçacak” dedi. Personele "çalışmayanı belediyede tutmam" mesajı veren Türkmen, CHP'de parti içi yarışlara müdahil olmayacağını söyledi. 

CHP’nin ilki yaşadığı ilçede başkan seçim zaferini anlattı, çarpıcı mesajlar verdi!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ilk kez üst üste iki yerel seçim kazandığı Kemalpaşa’da belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, seçimlerden sonra ilk kez gazeteci Sercan Avcı’ya konuştu.

SEÇİM ZAFERİNİN ŞİFRESİ: ADAY, MECLİS LİSTESİ VE ÖRGÜT
Yerel seçimlerden önce CHP cephesinde riskli görünen ilçelerin başında gelen Kemalpaşa’da  seçim zaferinin şifrelerini anlatan Türkmen şunları söyledi;

“Yerel seçimlerde Kemalpaşa gibi yerlerde başkan adayı önemli… Birincisi belediye başkan adayı, ikincisi ise belediye meclis üyesi listesi… TListe iyiydi. Tabi seçim kazanılmasında en önemli etkenlerden biri de ilçe başkanı ve ilçe örgütüdür. Biz ilçe başkanımızla ve meclis üyelerimize iyi diyalog kurduk. Zaten Kemalpaşalıyız, burada dokunmadığımız insanımız kalmadı. Kemalpaşa’da yaşayan insanlar bana güveniyorlar ve güvendirler. Kemalpaşalı vatandaşlarımız parti ayrımı yapmadı. 11 bin oy farkla AK Parti burada bizim önümüzdeydi. Seçim sonrası biz bunu 3 bin oy farka çevirdik. Bir de ben insanlara hizmet için buradayım. Birilerine güzel görünmek için iş yapmıyorum, yapmayacağım. Ben ilçemize yapılması gereken işleri yapacağım.” 



“RAKİPLER TARAFINDAN TAKİP EDİLDİM”
Belediye başkan adayıyken sahadaki çalışmalarının rakip adaylar tarafından yakından takip edildiğini iddia eden Türkmen, çok çalıştıklarını ifade etti, seçim çalışmasında yaşadığı iki diyaloğu paylaştı.

Türkmen şunları söyledi; 
“Yerel seçim çalışmalarında çok seviyeli bir rekabet oldu. Adaylar arasında bir kötü çekişme olmadı. Kaliteli bir seçim geçti. Ev, dernek ya da topluluk ziyaretlerinde bulundum. Rakip adaylar tarafından bu ziyaretler takip edildi. Hemen ertesi gün, gittiğim yere bir bakan ya da bir milletvekiliyle ziyaretler gerçekleştirildi. Aynı gruplarla onlar da bir araya geldiler. Ben bu durumun etik olmadığını düşünüyorum. Bir kere güç farklılığı var. AK Parti İzmir Milletvekili ve Eski Genlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu bir ziyaret sırasında bana denk geldi. Kendisi seçim sürecinde bu bölgeden hiç ayrılmadı zaten. Seçim ziyaretleri sırasında bir kafede karşılaştım. Kendilerine selam verdik. İlerleyen saatlerde ayrılmak için kalktım ve kendilerine selam verdim. Masaya davet edildim. Ama kendilerine ‘siz çok güçlüsünüz, ekibiniz de güçlü. Ben çok çalışmak zorundayım. Siz oturun keyfinize bakın’ dedim. Gerçekten de çok çalıştık. İnsanlar ‘bu enerjiyi nerden buluyorsun’ diye soruyorlardı. Hatta bir gün AK Parti adayı Galip Bey, “Ağabey dikkat et kendine” dedi. Ben de bu sözleri yaşımla ilgili gönderme olarak anladım. Seçime bir hafta kala kendisi hastalandı, ben çalışmaya devam ettim.”

“ADAYLIĞI BEN İSTEMEDİM, BENİ ADAY YAPMAK İSTEDİLER”
10 yıl Ulucak Belediye Başkanlığı görevinin ardından son 4 yerel seçimde farklı partilerden aday adaylığı ve adaylığının bulunmasının hatırlatılması üzerine Türkmen, “2009 ve sonraki tüm yerel seçimlerde adaylığı ben istemedim, beni aday yapmak istediler” dedi.  

Türkmen, 2009’da AK Parti ve MHP’den, 2014’te AK Parti’den, 2019 ve 2024 yılında ise CHP’den adaylık teklifi aldığını söyledi. Türkmen son adaylık süreciyle ilgili ise, “ Kemal Bey’den (Kılıçdaroğlu) davet geldi. Zaten kendisi beni bir önceki yerel seçim sürecinden tanıyordu.   Deniz Demir beni arayarak ‘Adayımız sensin’ dedi. Ben de kendisine belediye başkanının aday olduğunu söyledim. Kendisi bu konuda bana, ‘Mümkün değil. Aday olma şansı hiç yok. Genel Başkanımızla görüştüm sen bizim adayımızsın. Gerekli çalışmaları yap’ dedi.  Sonra kurultay oldu CHP’de… Kemal Bey seçimi kaybetti, Özgür Özel Genel Başkanımız oldu. Sokakta da değişim çağrısı vardı. Eğer siyaseti çıkar için yapmıyorsan, bu sese duyarsız kalamazsın. Çıkarın varsa kulaklarını kapatırsın. Herkes değişim diyordu. Bilhassa Cumhurbaşkanı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından bu ses daha da yükseldi.  Özgür Bey’in Manisalı olmasının bana çok artıları oldu. İzmir ve Manisa’dan birçok siyasetçi benimle ilgili bilgileri Özgür Bey’e ilettiler” dedi.



“CHP’DE PARTİ İÇİ YARIŞLARA GİRMEM”
Belediye başkanı olarak CHP’de yaşanacak parti içi yarışlara müdahil olmayacağının altını çizen Türkmen, “Parti içi yarışlara ben girmem. Herkes işini yapacak. Geçenlerde kadın kolları seçimleri vardı, karışmadım. Ben belediye başkanıyım. Tabi partinin istekleri olursa yaparım. Seçimlerde tabi ki benim gönlümde geçen bir isim olabilir ama ben gidip de onu destekleyin demem. Belediye başkanıyım, ben işeme bakacağım onlar kendi işine bakacak” dedi. 

“BELEDİYEYİ BİLENLERLE ÇALIŞILIRSA BAŞARILAMAYACAK İŞ YOK”
Belediye başkanı olduktan sonra kadro operasyonu yaptığını ifade eden Türkmen, ‘Belediyeyi bilenlerle çalışılırsa başarılmayacak iş yok’ mesajı verdi. 

Türkmen şunları söyledi; 
“Belediyemizi daha düzgün bir ortama nasıl çıkarabileceğiz diye mücadele vereceğiz. Belediyelerin en büyük eksiklikleri, belediyeyi bilenlerle çalışmıyorlar. Belediyeyi bilenlerle çalışılırsa başarılı olamayacak iş yok. Şimdi ben dört tane memurluk yapmış belediye başkan yardımcısı atadım. Belediyede mali ve idari işlere bakan arkadaşımız 37 senedir belediyede çalışıyor. Belediye konusunda her yerde kurs verecek kabiliyette bir arkadaşımızdır. Diğer arkadaşımız 25 yıldır memur. Bunun 20 yılını da vekil müdür olarak görev yapmış. Bunların hepsi sahalarda olan arkadaşlar. Bir tanesi 18 yıldır belediyeci. Diğer arkadaşımız da 2010 yılından beri belediyede görev yapıyor. Belediyeciliği bilmezseniz, dışardan bir belediye başkan yardımcısı atarsanız, onun belediyeyi öğrenmesine senin dönemin yetmez. Kemalpaşa dışından bir belediye başkan yardımcısı getirdiğinizde 49 mahallenin çoğunun nerede olduğunu bilmez. Nasıl iş yapacak? Dışardan gelen nasıl bilecek buraları. Bu yüzden burada başarının gelmemesinin ihtimali hiç yok”

KAYMAKAM-BELEDİYE BAŞKANI UYUMUNA DİKKAT ÇEKTİ
Kaymakam ve belediye başkanının uyumlu çalışmasının ilçe açısından önemine dikkat çeken Türkmen, “ Bu iki yönetici birbiriyle uyumlu çalışırsa Kemalpaşa’da müthiş işler yapılır. Bu ikisi bir araya gelmiyorsa hizmet olmaz. Göreve geldiğimde ilk iş olarak Kemalpaşa Kaymakamı’nı ziyaret ettim. Kendisine iki kurumun da amacının Kemalpaşa’ya hizmet etmek için olduğunu söyledim. İki kurumun bünyesindeki müdürlüklerle koordinasyon içerisinde çalışalım dedim. Mesela, Nazarköy’e Kaymakamlık bir proje yapıyor. Neden biz de başka bir proje yapalım ki? İkimiz oturalım projeyi birlikte yapalım. SİT alanımız var. Kültür Bakanlığımızla birlikte çalışma yapalım. Ben bunu sağladım” dedi.

“YILBAŞINDAN SONRA KEMALPAŞA UÇACAK”
Belediyeyi ekonomik anlamda düzlüğe çıkarmak için çalıştığını belirten Türkmen, yılbaşını işaret etti. Türkmen, “ Tabi ki ülkemizin içinde yer aldığı bir ekonomik kriz var.  Ama biz burada dert yanmak için değil, belediye gelirlerini nasıl arttırabilirizin derdindeyiz. Yılbaşına kadar bir hedef koydum. Yılbaşından sonra Kemalpaşa uçacak. Şu an rutin işlerimizi yapıyoruz. Gelirlerimizi artırmaya yönelik çalışmalar en üst seviyede yürüyor. Bu bütçeyi biz yapmadık. 2025 bütçesini yaptığımızda her şey, çalışmalarımız ortaya çıkacak” dedi. 

“ÇALIŞMAYANI BELEDİYEDE TUTMAM”
Belediyede personel çıkarıp çıkarmadığıyla ilgili soruya ise Türkmen çarpıcı mesajlar verdi. Türkmen, “Ben çalışan insanları çıkarmam. Çalışmayanı babamın oğlu olsa belediyede tutmam. Bir de vatandaşa güler yüz göstermen çalışanı belediyede tutmam. Vatandaş geldiğinde; güler yüz, hürmetle onu karşılayan personel benim başımın tacıdır. Çalışan insanı sırtımda taşırım. Ama çalışmayan, verilen görevi yapmayan personelin karşısındayım. Çünkü burası vebali olan bir yer. Kendi şahsi işim yok. Ben 120 bin kişinin parasını burada kullanıyorum. O yüzden de bunu hakkıyla kazanacak insanlara vereceğim. İşini düzgün yapan herkesin arkasındayım. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 
 

 
Umuda yolculuk İzmir'de son buldu
 
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den yanan alandan dayanışma çağrısı!
Efes Selçuk’ta Arvalya Mevkii ve Pamucak Bölgesini etkisi altına alan ...
2 başkandan facianın yaşandığı yerde inceleme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Torbalı Belediye ...
Yangında zarar gören can dostların yaralarını Buca saracak
Selçuk'ta çıkan orman yangınlarına müdahale etmek için bölgeye giden Buca ...
 
Narlıdere’de altyapıya özel önem
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ...
Karşıyaka’da otoparklara modern dokunuş
Karşıyaka Belediyesi, Girne Kültürpark ile Yeraltı Otoparkı’nda yürüttüğü ...
Çevre bilinci eğitiminde çarpan etkisi
Bornova Belediyesi’nin çevreyi koruma bilincini oluşturmak için verdiği ...
 
İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı: Bir dakikada kurtarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenli ...
Buca’da LGS tercih günleri başlıyor
Buca Belediyesi, öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ...
Büyükşehir'den Harmandalı'daki yangınla ilgili açıklama
Harmandalı Düzenli Katı Atık Depolama Alanı'nda yangın çıktığı yönündeki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri