POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Aday ben değilim!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
İstanbul'un göbeğinde taciz dehşeti: Tutuklandılar!
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
Doktor ve savcı konuştu: Mezardan neden 'poşet' çıktı?
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
2 kadını öldürdü, birinin kafasını kesip aşağı attı!
23 Şubat 2023 Perşembe - 09:33

Büyük dayanışma gecesi: 'Bir Kira Bir Yuva'ya bağış yağdı!

11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında barınma sorununa çözüm bulmak için İhtiyaç Haritası ile kampanya başlatan Büyükşehir Belediyesi dayanışmayı özel bir yayınla büyüttü. Yaklaşık 6 saat süren 'Bir Kira Bir Yuva Özel' programında kampanyaya bağış yağdı, ilk hedef olan 28 bin 466 aileye kira desteği sağlandı ve dayanışma kasası artıya da geçti. Devam eden bağışlarla başvuru yapan depremzede ailelere kira desteği verilmeye devam edilecek. 

Büyük dayanışma gecesi:  Bir Kira Bir Yuva ya bağış yağdı!

GERÇEKİZMİR - 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında barınma sorununa çözüm bulmak için İhtiyaç Haritası ile “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasını başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, dayanışmayı büyüttü.

Kira yardımı yapmak veya boş durumdaki evini depremzedelere açmak isteyenleri, barınacak eve ihtiyacı olanları birkirabiryuva.org sitesi üzerihden buluşturan kampanya için bu kez ekran başından Türkiye’ye ve dünyaya çağrıda bulundu. 

Halk TV'de yayınlanan “Bir Kira Bir Yuva Özel” programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra birbirinden değerli sanatçılar, gazeteciler, siyasetçiler, dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanları da katıldı.  

Kira, çadır ve konteyner yardımlarının da kapsamında olduğu dayanışmaya katkı için 3 ayrı stüdyoda 444 40 35 numaralı telefon devreye alındı.



BAĞIŞ YAĞDI, SAYAÇ ARTIYA GEÇTİ! 
Yaklaşık 6 saat süren özel yayında kampanyaya destek yağdı. Sayacın geriye saydığı yayında ilk hedef olan 28 bin 466 aileye kira desteği sağlanırken, yapılan bağışlarla Bir Kira Bir Yuva dayanışması kasası artıya da geçti. Gece boyunca 33 bin 98 aile için 330 milyon liralık yardım toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıkta tek bir depremzede kalmayana kadar kampanyanın devam edeceğini belirterek, bugün itibariyle toplam destek miktarının 350 milyon lirayı aştığını söyledi.

Dayanışma gecesinde ayrıca bir çok sanatçı da eserlerini açık artırmaya çıkarılması için bağışladı. 

Devam eden bağışlarla kampanya kapsamında başvuru yapan depremzede ailelere kira desteği verilmeye devam edilecek. 

330 MİLYONLUK BAĞIŞ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gece sonunda sosyal medya hesabından, "Bu akşam dayanışmanın, birliğin, beraberliğin akşamıydı. 28.466 ailemize kısa sürede sizlerin desteği ile yuva bulduk. Ben bu akşamı, verilen destekleri asla unutmayacağım. Çok duyguluyuz, çok gururluyuz. Katılan ve emek veren herkese en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Hedefimizi aştık…33.098 ailemize kira desteği için 330 milyon TL topladık. Dayanışmamızı sürdürecek, büyütecek, yuva sıcaklığına hasret kalan depremzedelerimize hep birlikte destek olacağız" mesajını paylaştı. 

NELER YAŞANDI? KİM/NE MESAJ VERDİ? 

SOYER KAMPANYAYI ANLATTI, ‘SMS’ MESAJI VERDİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer özel yayının açılışında yaptığı konuşmada ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyası hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. 

Başkan Soyer, “30 Ekim 2020’de bizim de canımız çok yanmıştı, depremin ağır sonuçlarını yaşamıştık. Ve o zaman demiştik ki, ‘Önümüz kış, insanlar çadırlarda, konteynerlerde kışı geçirmesinler, başlarını sokacak bir yuva bulalım onlara’... Onun üzerine adına ‘Bir Kira Bir Yuva’ dediğimiz ve İhtiyaç Haritası’yla hayata geçirdiğimiz bu kampanyayı başlatmıştık. Olağanüstü bir destek gördü ve 42 milyon liranın üzerinde kaynak sağladık, 4 binin üzerinde vatandaşımızı başını sokacak bir yuvayla buluşturduk. Ve 30 Ekim’den bir ay sonra 30 Kasım’da son çadırı da sökmüştük” dedi. 

Soyer sözlerine şöyle devam etti: Bu deneyimin verdiği cesaretle bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Yasımız büyük bir yandan da dışarıda hayatını sürdürmek zorunda olan on binler var. Arka ekranda bir rakam gözüküyor, bekleyen aile sayısı... 28 bin 466 aile... Bu rakam bize başvuru yapan ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşlarımız. Bize başvuru yaparak bilgilerini verdiler. Biz eksilen bir kampanya yapacağız. 10 bin lirayı o listede bekleyen bir aileyle buluşturacağız. Bu kampanya bağış yapan vatandaşla ihtiyaç sahibi vatandaşı buluşturan bir kampanya... Bizim yaptığımız bir aracılık. Kampanyada 4 başlık var. Çadır, konteyner, ev açma ve nakdi destekle kira desteği... Bu kampanyaya daha düşük kaynaklar yaratarak da katılınabilir. 100 lirayla 1 metre çadır, 1000 tlyle 1 metre konteyner katkısı koyabilirler. 

Soyer konuşmasını Valilik ile yapılan görüşmeler kapsamında SMS’le bağış sisteminin de devreye alınacağını şu sözlerle duyurdu: Bugün Vali Bey’le bir görüşme yaptık, ‘Bize AFAD ile Büyükşehir Belediyesi’ni buluşturarak yapabiliriz’ dedi. Biz de ‘Bu çok değerli birşey’ dedik. Yarın sabahtan itibaren bunu başlatacağız. 

SİYASİLERDEN BAĞIŞ YAĞMURU 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bir maaş bağışlayarak açılışı yaptığı gecede 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına siyasilerden önemli destekler geldi. 

- LİDERLERDEN 'BİR KİRA BİR YUVA'YA DESTEK MESAJLARI VE BAĞIŞ YAĞMURU... 

Gecede ayrıca CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke 3 kira, CHP TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay 3 kira, CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel 12 kira, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat da kampanyaya 3 kira desteği ile katkı koydu.

CHP İzmir Milletvekilleri ise ortak bağışla kampanyaya 15 kira, CHP İzmir İl Yönetimi 10 kira, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu da 25 kira destekte bulundu. 

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu adına bir ailenin bir yıllık kira bedelini karşılamayı talep ettiği gecede, Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar 12 kira, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 1 maaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 12 kira, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer 1 maaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün 1 maaş, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur 1 maaş ve 4 kira, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü 5 kira, Gaziemir Belediye Başkanı 5 kira, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal 5 kira, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç 5 kira, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ailesi adına 4 kira, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz 5 kira, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kendisi ve ailesi adına 6 kira, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz 130 çalışanıyla birlikte 12 kira, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş 5 kira, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan 10 kira, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, kendisi ve eşi Fatma Yetişkin adına 14 kira ve 2 konteyner, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu 3 kira, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı 5 kira, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar 10 maaş desteğinde bulundu. 

SANAT DÜNYASINDAN DESTEKLER 
Mabel Matiz, Zuhal Olcay, Melike Şahin, Doğa Rutkay Kamal ve Altan Gördüm'ün video mesajla bağış çağrısı yaptığı programda Metin Akpınar da 500 bin TL bağış yaptığını Metin Uca aracılığıyla duyurdu.  

Sıla İzmir’de yapılacak bir konserin tüm gelirini kampanyaya bağışladı. Zülfü Livaneli 500 bin liralık destekte bulunurken, Gülşen de 12 kira, Pınar Deniz 12 kira, Yıldız Tilbe ise 12 ailenin birer yıllık kirasını ve diğer ihtiyaçlarını karşılayacağını duyurdu. Erol Evgin de telefonla bağlandığı yayında 50 bin liralık katkı koyduğunu açıkladı. 

DİĞER BAĞIŞLAR 

- Zeytinoğlu Vakfı adına Dr. Batı Zeytinoğlu, 30 milyon lira bağış yaptı.

- İzmir Sanayici Ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Temsilcisi Nedim Anbar, “Başta başkanımız Hasan Küçükkurt olmak üzere aramızda bir birleşme yaptık. Bu kampanyaya 100 kira için yani 1 milyon lira için katkı sağlamayı düşündük” dedi. “Milletimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun” mesajı veren Anbar, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini, derneğin 1 milyon liranın yanı sıra bu rakamın çok üstünde bir rakamla konteyner desteğinde bulacağını da açıkladı.

- İzmir Folkart kampanyaya 5 milyon liralık katkı koydu.

- Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ofisleri adına 4 milyon lira bağış yapıldı.

- İzmir Köy Koop 1 milyon 270 bin TL bağış yaptı.

- Avrupa Alevi Federasyonu, 22 bin avro bağış yaptı.

- Hollanda’dan Muzaffer Kaya, 50 bin avro bağış yaptı.

- DİSK Genel İş Sendikası 1 ve 3 No’lu Şubeleri, kampanyaya 50 adet konteyner, 9 ve 10 No’lu Şubeler de 50 adet konteyner bağışladı.

AVRUPALI BAŞKANLARDAN DESTEK MESAJLARI 

Nardella: Her zaman yanlarında olacağız 

Yayına görüntülü bağlanan Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella tüm İtalya’nın da depremlerden çok etkilendiğini ve çok üzgün olduklarını belirterek, “Bu zaman için değil de şehir yeniden kurulurken yardımda bulunmak istiyorum. Bu acil durum geçtikten sonra da bu yardımlarının durmaması lazım. Biz her zaman yanlarında olacağız. Birbirimize yardım edeceğiz” dedi.

Dünya Belediyeler Birliği desteği 
Dünya Belediyeler Birliği Başkanı Emilia Saiz, gelecek fonları bağışlayacaklarını duyurdu ve yeniden inşa döneminde destek vereceklerini belirtti.

Onay: Isıtıcı ve jeneratör göndereceğiz
Stüdyoya telefonla bağlanan Hannover Belediye Başkanı Belit Onay şunları ifade etti: Türkiye'nin yaşadığı üzüntüyü aynen biz maalesef burada da yaşadık acımızı tümüyle paylaşıyoruz. Almanya'dan ilk günlerde yardım ekipleri arama kurtarma ekipleri bölgeye geldi. Birçok insana yardımcı olduklarını bize ilettiler. Biz buna çok sevindik. Acının çok çok büyük olduğunu görüyoruz.18 TIR malzeme şuanda Türkiye'ye gönderildi.2 uçak kaldırıldı. Demir yoluyla farklı malzemeler ulaştı ve onu da bu akşam sizinle paylaşmak istiyorum şuanda da ısıtıcı ve jeneratör gibi farklı yardım malzemelerini hazır bulundurmuş durumdayız. Onları da göndereceğiz.

 
Bakan Kurum'dan hasar tespit raporu!
 
Liderlerden 'Bir Kira Bir Yuva'ya destek mesajları ve bağış yağmuru!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Leyla Çelik 24 Mayıs 2023 Çarşamba 22:39

Bizde depremzedeyiz birinci depremden beri dışardayız evimiz ağır hasarlı yıkıldı ama gidecek yerimiz yok hayır severlerden bir konteynir istiyoruz dışarda yatılmıyor yılanlar dolaşıyor defne hataydayı yardım gelmiyor çok zor durumdayız nadide olur Allah hayırseverlerden razı olsun şimdiden

Yorumu oyla      0      0  
Leyla kiracı 10 Mart 2023 Cuma 21:57

Depremde herşeyi kaybettik bi şükür canımızı kurtardık dışarda kaldik eşim çocuklarımla zor durumdayım sizden yardım bekliyorum minnettar olurum

Yorumu oyla      0      0  
Ibrahim korkut 22 Şubat 2023 Çarşamba 23:40

Bu kampanyayla yürekleri dokundunuz bu kampanyaya katkısı olanlara yürekden destekliyorum ve tşk ediyorum 500 tl göndermek istiyorum ama tif dan yapamadım yarın ilçeye gidip göndermek istiyorum

Yorumu oyla      0      0  
Rahşan 22 Şubat 2023 Çarşamba 21:46

Biz Sanliurfadan Antalyaya gelen depremzede bir aileyiz ve herseyimiz kaybettik şükürler olsunl sadece canımızı kurtarabildik maddi imansızlar yaşıyoruz lütfen barışmak için hayırseverler den yardım istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Gönül demircan 22 Şubat 2023 Çarşamba 21:17

Çok güzel bir davranış tebrikler izmir belediyesi Ülkemizin başı sağolsun Allah yardımcıları olsun bunuda atlatıcaz inşaAllah

Yorumu oyla      0      0  
Ayşe Serap Karaaslan 22 Şubat 2023 Çarşamba 21:13

Dayanışmada emeği geçenlere teşekkürler. Yarın verilecek SMS ile yardım yapmak istiyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Yardımları gördükçe çok mutlu olurum bu ksra gün içinde bir ışık oldunuz sağ olun var olun. 22 Şubat 2023 Çarşamba 21:10

Yardımları gördükçe çok mutlu olurum bu kara günde ışık oldunuz sağ olun var olun.

Yorumu oyla      0      0  
Rıza Tüncel 22 Şubat 2023 Çarşamba 21:01

Dayanışma duygusu çok asıl duygu

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YÖK yanıtladı: 9 soruda bahar yarıyıl dönemi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde 2022-2023 bahar yarıyılı eğitim ...
İzmir'de şehide yürek yakan veda!
Iğdır'da 29 Aralık 2022'de araç kazasında yaralanmasının ardından 55 günlük ...
İZTO'da ortak deprem meclisi: Prof. Dr. Görür'den çarpıcı 'İzmir fayı' mesajları!
İZTO’da düzenlenen ortak meclis toplantısına katılan Prof. Dr. Görür, ...
 
Deprem soruşturması: Tutuklu sayısı 160'a çıktı
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik ...
Annesi ve babası Eylül için siper olmuş
Adıyaman'a giden itfaiye ekiplerinin 30 saat sonra enkazdan kurtardığı ...
Kahraman köpek 'Proteo'nun adı o merkezde yaşayacak!
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Adıyaman'da arama kurtarma ...
 
İzmir'e 5 bin depremzede öğrencinin nakli yapıldı
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 5 bin depremzede öğrencinin ...
İzmir'de kumar baskını!
Bornova ilçesinde kumar oynarken yakalanan 95 kişiye, toplam 385 bin 225 lira ceza uygulandı.
İzmir'e 'eski bina' uyarısı: Kumar oynamayın!
Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Öziçer, "2020 depreminde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri