POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
Galatasaray 3-0 öne geçtiği maçta puan kaybetti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
CHP'li Ediz Ün partisinden istifa etti
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
'İsrail'in cinnet siyasetine artık dur denilmeli'
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme!
11 Aralık 2023 Pazartesi - 18:50

Büyükşehir Meclisi’nde 4 partiden ortak ‘karavan işgali’ önergesi!

Meclis oturumunda kentteki karavan ve konteyner işgaline karşı 4 partiden ortak hamle geldi. CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri ile imar komisyonu üyelerinin imzasıyla meclis gündemine düzenleme yapılması için önerge sunuldu.

Büyükşehir Meclisi’nde 4 partiden ortak ‘karavan işgali’ önergesi!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı ilk oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. 

Meclis oturumunda kentteki karavan ve konteyner işgaline karşı 4 partiden ortak hamle geldi. CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri ile imar komisyonu üyelerinin imzasıyla meclis gündemine düzenleme yapılması için önerge sunuldu.

İlgili önergede, “5393 sayılı Belediye Kanunu 15. Maddesine göre; Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhların belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.” denilmektedir. İlgili madde ve diğer kanun ve yönetmelikler uyarınca planların yapılmasında ve kentleşmeye esas imar planlarının düzenlenmesinde esas olarak alınan bölge nüfusuna ve yapılaşmaya esas yeşil alan ve otopark alanlarının hesaplanması ve tasarlanması noktasında öngörülmeyen Karavan (çekme motokaravan) tinehosue ve konteyner gibi geçici konaklama amacıyla kullanımlar özellikle şehir içi kullanımları bölgede yerleşik düzende yasayan vatandaşlarımız açısından mağduriyet oluşturmaktadır. Bu nedenle konunun ilgili mevzuatlar çerçevesinde incelenerek meclisimizce gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda ilgili ihtisas komisyonlarınca görüşülmek üzere Meclis Heyeti’nin tensiplerine arz ederim” ifadeleri yer aldı. 

BOZTEPE'DEN AÇIKLAMA VE PARTİLERE TEŞEKKÜR 
Önerge hakkında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Son yıllarda özellikle İzmir’in sahil kısımlarında bu araçları görüyoruz. Bayraklı’da mesela o kıyı bir yaşam alanı olarak düzenlendi. Bugün oraya gittiğiniz zaman konteyner dışında başka hiçbir şey göremiyorsunuz. Orada Büyükşehir’in bir işletmesi var, gidip oturmak istediğiniz zaman da aracınızı park edebilecek alan yok. İzmir’in sahil kesimindeki pazaryerleri de böyle… Bostanlı, Narlıdere ve Balçova gibi pazaryerlerinin etrafı bile dolu. Hem pazarcıların araçları hem de bölgesel otopark olarak ayrılan yerleri kaplamış durumda. Pazarcılar dahi kendi araçlarını park edecek yer bulamıyor. Tamamen işgal altına alınmış. Viyadüklerin altlarına bile bu araçlar park edilmiş. İlgili maddeye bakınca bu işgale karşı karar alma yetkimiz var. Tabi sadece yazdığımız önerge biçiminde değil ilgili komisyonlar da değişiklik yapabilir. Ama gerçekten artık bu konuya çözüm bulmamız lazım. 4 Grup Başkanvekilimize de çok teşekkür ediyoruz. 4 grubu da tebrik ediyoruz” diye konuştu. 

 
İlçe başkanı adaylık için istifa etmişti... Yeni başkan belli oldu
 
CHP'nin bütçeye ret oyu vereceğini açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıdan Beştepeler planlarının önünü açan karar!
İzmir 2. İdare Mahkemesi, Beştepeler 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ...
Bayraklı’nın muhtarları Başkan Sandal’ın yanında!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 4,5 yıldır birlikte görev yaptığı ...
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçildi
Karşıyaka Belediyesi’nin 21’inci kez düzenlediği ‘En Güzel Balkon Bahçe ...
 
Buca'da 'sünger kent' ve 'taşkın park' hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’nın iki ayrı bölgesinde yağmur suyunu ...
Başkan İduğ'dan pazaryeri mesaisi!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Naldöken Mahallesi’nde yeni ...
Çiğli'de mobilya perakende indirim günleri!
Çiğli Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Mobilya Pazarlamacıları Derneği ...
 
Menderes'te üreticiye 10 bin fide desteği
Menderes Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tarıma yönelik ...
Sengel'den insan hakları manifestosu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel 10 Aralık Dünya İnsan ...
'Turuncu festival'de Soyer'den 'daha yapacağımız çok iş var' mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl 23’üncüsü düzenlenen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri