POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
Narin cinayetinde adli tıp raporu tamamlandı
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
İsrail savaş uçakları Hizbullah hedeflerini vurdu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
11 Eylül 2023 Pazartesi - 20:02

Büyükşehir Meclisi'nde Soyer'den 'dönüşüm ve Aslanoğlu'na destek' mesajları!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu üzerinden yapılan kentsel dönüşüm tartışmalarına Başkan Soyer'den açıklama geldi. Aslanoğlu’na yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer, “Şenol Aslanoğlu’nu bizim kıymetlimizdir. Onun itibarına halel getirecek hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir.  Kendisiyle gurur duyar, hakkını savunmaya devam ederiz. Yaptığımız kentsel dönüşüm modeli Türkiye'nin ilham alacağı bir modeldir” dedi. 

Büyükşehir Meclisi nde Soyer den  dönüşüm ve Aslanoğlu na destek  mesajları!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB), eylül ayı olağan birinci meclis oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu üzerinden kentsel dönüşüm konusuna ilişkin tartışmalar yaşandı.CHP İl Başkanı Aslanoğlu’na yönelen eleştirilere Başkan Tunç Soyer ve CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın tepki gösterdi.

FUAR’A REKOR KATILIM

Meclis toplantısının başlangıcında, 1-10 Eylül tarihleri arasında  92. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Günlük katılım sayılarına baktığımızda, öyle sanıyorum ki Fuar’ımız rekor katılımla tamamlandı. İzmirliler, Fuar’a çok büyük bir coşkuyla, mutlulukla katıldılar. Aynı şekilde İzmir’in kurtuluşunun 101. yılını da büyük bir coşkuyla gün  boyu kutladık. Bu kutlamalara teveccüh gösteren tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum” dedi. 

300 MİLYONLUK KREDİ
İzBB’nin yerel bankalardan kullanacağı kredi limitini artırma amacıyla İller Bankası’ndan beklediği teminata onay geldi. Bunun üzerine 300 milyon TL’lik teminat mektubu için İller Bankası ile protokol imzalanması amacıyla Başkan Tunç Soyer’e yetki verilmesi içeren önerge meclis gündeminde yer aldı. Komisyonlara gönderilen önergenin kabulü halinde İzBB bankalardan 300 milyon TL'ye kadar kredi kullanabilecek.

‘MUHATAP ALMA’ POLEMİĞİ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kendilerini muhatap almadıkları eleştirisi ve kentsel dönüşüm konusunda AK Partili isimlere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Gönül isterdi ki yapılan eleştirilerin bir zemini olsun, bir akla, izana uygun yanı olsun, tartışmanın başında dile getirilen üslup meselesine uygun şekilde dile getirilsin. Ne ben ne CHP’nin hiçbir ferdi, insanları yaşları nedeniyle avantajlı ya da dezavantajlı görmedik. Yani kimseyi oluşuyla, doğuşuyla değil olduklarıyla, yaptıklarıyla tartıştık. Kimseyi ‘sen daha küçükken şunu yapıyordun’ diye tartışmadık bu Meclis’te... Dolayısıyla bir insanın benden yaşlı ya da genç, kadın ya da erkek olması bende daha değerli ya da değersiz olması sonucunu doğurmaz. Elbette ki yaşam deneyimi, tecrübe önemlidir ama bir kimseyi söylediklerini değersiz kılmak için yaşı üzerinden suçlamak, bu tür sözler söylemek kimseye yakışmaz, haddi de değildir. Arkadaşların, ‘muhatap alma’ meselesine canı sıkılmış belli ki... Ancak siyasetin nezaketi, yazılmamış da olsa teamülleri vardır. Siyasi eleştiriler dile getirilirken özel nedenler gelişmedikçe herkes mevkidaşı ile muhatap olmaya çalışır. İzBB ve CHP’nin kurumsal kimliğine yaptıkları eleştirileri, Grup Başkanımız olan İl Başkanımızın  vekili olarak defaatle cevapladım, cevaplamaya da devam edeceğim. Dolayısıyla kimsenin onları muhatap almaması söz konusu değil. Ama şahsen de muhatap alınmak istiyorlar, şehirde gündem oluşturmak istiyorlar. Kimse, kimsenin siyasi ikballeri için kendi pozisyonunu başka bir yere getirmez. İl Başkanımız da getirmez” diye konuştu.

ANLAM KAYMASI YAPIYORLAR

“İzmir meselelerinde siyaset yapmadıklarını söylediler, buna ancak gülerim” sözleriyle açıklamalarını sürdüren CHP’li Aydın, “Bu Meclis olumsuz anlamıyla bir çok konuyu siyaset konusu yaptıklarını tartıştı. Bunun üzerinden tartışmaya gerek yok. Emin olsunlar, İzmirlilerin hakkını, hukukunu savunmak hepimizin görevi, sadece kendilerinin değil.  Bir kara versinler, bir meclis üyesine göre yolsuzluk yok, grup başkanvekiline göre rant yolsuzluğu var. Yapılanları anlatmamıza rağmen, kooperatif başkanlığını yapan kişi bugün il başkanı olduğun için meseleyi bu zeminde tartışmak istiyorlar. Üzüldükleri, kırıldıkları muhatap alınmaksa kendilerini defalarca burada muhatap aldık. Eleştirileri Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Büyükşehir Belediyesi’nin kurumlarına, şirketlerine yönelikti, cevap verdik. İl Başkanımızın önceki görevine yönelikti, cevap verdik. Her tartışmada ‘Aslanoğlu İl Başkanı’ diye hitap ederken öncesindeki işleri ile ilgili tartışmalar yaptılar. Anlam kaymasını bilerek yaptıklarının farkındayız. Kendisi İzmir İl Başkanı görevine geldiğinde diğer işlerini bıraktı. Konuştukları kişi İl Başkanı olmazdan önceki kişi ise bu tartışmayı bu üslupla yapmanın anlamı yoktur” ifadelerini kullandı.

BUNU DEMEK ABESLE İŞTİGAL

AK Partili meclis üyelerinin CHP İl Başkanı Aslanoğlu’nu eleştirmesine tepki gösteren CHP’li Aydın, şunları söyledi: “Bütün engellerinize, baskılarınıza rağmen iş yapmaya çalışıyoruz. İnsanların güvenli konutları olması için çalışıyoruz. Eksikleri vardır tamamlarız ama insanların evleri üzerinden tartışmayı İl Başkanı üzerinden yapmanızın anlamı yok. Kendi il başkanınız da atanarak geldi, ben bu lafı kullanmaktan hicap duyarım. İl başkanlarının yaptıkları tartışmaları burada mı konuşacağız? Meclis gündemini bununla mı işgal edeceğiz? Kooperatifle, kentsel dönüşümle ilgili yaptıkları her eleştiriyi saygıyla dinledik, elimizden geldiğince cevap verdik. Anlamak istemeyene her sözün kafi gelmeyeceğini bilerek ısrarla anlatmaya çalıştık. Buna rağmen, ‘beni il başkanı muhatap alsın, almıyorsa Meclis’e saygı göstermiyor’ demek abesle iştigaldir.”

KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer de İl Başkanı Aslanoğlu’nu savundu. Başkan Soyer, şöyle konuştu: “Şenol Aslanoğlu İzmir'in çok saygın bir ticaret insandır. Yıllarca İZTO'da şerefiyle, onuruyla görev yapmıştır. Siyasete hep çok yakın durmuş, onurlu bir görevi üstlenerek il başkanı olmuştur. Onun itibarına halel getirecek hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bizim kıymetlimizdir, kendisiyle gurur duyar, hakkını, hukukunu savunmaya devam ederiz. Yaptığımız kentsel dönüşüm modeli Türkiye'nin ilham alacağı bir modeldir. Kurduğumuz sistem bir müteahhitle belediye ya da kamu arasındaki hukuki ilişkiden daha güçlü ilişkiler silsilesi ile kurulmuştur. Kooperatif üyeleri belediye şirketine karşı sorumludur, belediyenin şirketi de belediyeye karşı sorumludur. Bu silsile bir müteahhitle kamu kurumu arasındaki ilişkiden çok daha berrak, hiçbir şaibeyi barındıramayacak bir hukuki ilişkidir, rantı ortadan kaldırır.”

YÜZDE 50’YE YAKIN FARK 

Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşümlerdeki metrekare birim maliyetleri ile kooperatifçilik yöntemi ile yapılan birim maliyetlerine dikkat çeken Soyer, “Bugün Türkiye'de yapılan dönüşümlerdeki metrekare birim fiyatlarıyla kooperatifin metrekare birim fiyatlarını karşılaştırın, yüzde 50'ye yakın fark var. Gurur duyacağımız, Türkiye'nin örnek alarak izleyeceği kentsel dönüşüm modelini ortaya koyduk: Bunu da başarıyla devam ettireceğiz” dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paşinyan ile görüştü
 
Öztrak'tan İYİ Parti'ye 'yolunuz açık olsun'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar Belediyesi’nden öğrencilere beslenme çantası
Seferihisar Belediyesi, geçen yıl hayata geçirdiği beslenme çantası projesi ...
Büyükşehir'den okul servislerine sıkı denetim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla ...
Çiğli'de hamleler yarıştı!
Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyetin 100. yılı anısına gerçekleştirilen ...
 
Başkan Soyer'den Kemeraltı raporu: Tabelalar anlattı!
Başkan Soyer Büyükşehir Belediyesi'nin Kemeraltı'nda tamamlanan projelerin ...
Bayraklı Belediyesi İEF'de fark yarattı!
İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılan Bayraklı Belediyesi, modern standı ...
Menemen'de dört nala heyecan!
Menemen Belediyesi tarafından 9’uncu kez düzenlenen Rahvan At Yarışları ...
 
'Bilge Çınarlar Merkezi' hayata bağlıyor
Karşıyaka Belediyesi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde düzenlediği ...
Gümüldür'de Müzik Park dönemi!
Menderes Belediyesi tarafından Gümüldür’e kazandırılan Müzik Park büyük beğeni topladı.
Bornova Sivil Toplum Kuruluşları’nın adresi oldu!
Bornova Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olarak 2021 yılında hizmete ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri