POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD'de silahlı saldırı: Otoyolda terör estirdi!
ABD'de silahlı saldırı: Otoyolda terör estirdi!
Cübbeli Ahmet Hoca'ya yumruklu saldırı!
Cübbeli Ahmet Hoca'ya yumruklu saldırı!
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
10 Temmuz 2024 Çarşamba - 21:35

Büyükşehir'de Karşıyaka tartışması

Büyükşehir Meclisi gündemine gelen Zübeyde Hanım Anı ve Taziye Evi ile kütüphane yapım işine İzBB'nin ortak olmasına karşı çıkan AK Parti Grubundan Dilaver Kişili'nin, "Tugay'ın Karşıyaka performansını değil estetik ameliyatlarını mı değerlendireceğiz" söylemine CHP Grubu'ndan Kişili'ye sert tepki geldi.

Büyükşehir de Karşıyaka tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı birinci bileşimindeki gündem maddelerinin oylanarak ilgili komisyonlara sevki, AK Parti Grubunun tüm maddelerin tek tek okunarak oylanması talebi üzerine süre nedeniyle tamamlanamamıştı. İkinci bileşim Başkanvekili Altan İnanç yönetiminde saat 16:00’da Fuar 4 No.lu holde başladı.
 
İNANÇ’TAN SÜRE HATIRLATMASI
Başkan Vekili Altan İnanç birinci birleşimde önergelerin tek tek okunması sebebiyle meclisin tamamlanamadığını hatırlatarak, "Meclisimize bir kere daha süreyi de dikkate alarak sayı numaralarıyla görüşülmenin bir kere daha düşünülmesini rica ediyorum. Bir önceki meclisi gündemi tamamlayamadığımız için yarıda kestik. Grup başkan vekili arkadaşlarımız konuyu zamandan tasarruf etmek adına gündeme almanızı rica ediyorum" dedi.  
 
AK PARTİ’DEN “OKUNARAK DEVAM ETSİN” ISRARI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 'gündem dışı' konuşmalarda canlı yayını kapatılması kararını hatırlatan AK Parti Meclis Üyesi Nail Kocabaş, "Bu konuyla ilgili Cemil Başkanın kararından dolayı bu uygulamaya devam edeceğimizi söylemiştik. Biz yine okunarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
İNANÇ: “GRUP YÖNETİCİLERİ TEKRAR DEĞERLENDİRSİN”
Altan İnanç ise, "Bugün de gündemi okuyarak oylayacağız. Ancak konuyu bir kere daha değerlendirmek adına, grup yöneticilerinden konuyu bir kere daha gündemlerine alarak kendi aralarında müzakere etmelerini rica ediyorum. Bir sonraki mecliste üzerinde uzlaşılmış olarak katılırsak memnun oluruz" dedi.
 
KARŞIYAKA TARTIŞMASI
 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi’ne yapılacak Zübeyde Hanım anı ve taziye evi ile kütüphane yapım işine yüzde 50 ortak olması kapsamında eleştiride bulunan AK Parti Grubu, İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın önceki dönem Karşıyaka’da belediye başkanlığı yapması ve belediyeyi borçlu bırakması nedeniyle gerçekleştirildiğini söyledi. İzBB’nin borçlarından dolayı Karşıyaka’nın projesine ortak olduğunu savunan AK Parti Grubuna, Başkanvekili Altan İnanç, “Gündem maddesiyle ilgili konuşun” uyarısında bulundu. AK parti Grubu, “Diğer belediyelerin mali durumu da ortada, İzBB Çiğli’ye de ortak olacak mı” diye sordu.
 
İNANÇ: “TUGAY’IN ÇALIŞMALARI HALKIMIZ TARAFINDAN TAKDİR EDİLDİ”
İnanç, “Sayın Belediye Başkanımız Tugay’ın Karşıyaka başkanıyken yürüttüğü çalışmalar halkımız tarafından takdir edilmiştir. Zübeyde Hanım anı ve taziye evine yapılacak maddeyi konuşurken, Tugay’ın 5 yıllık çalışmalarını meclis gündemine taşırsanız süre sorunu yaşarız” dedi.
 
YILDIR: “SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ’ ZORLAMA GELDİ”
 CHP Grup Başkanvekili Levent zafer Yıldır ise, “Koskoca 5 senelik muhasebeden bahsederken, bugün Karşıyaka Belediyesi için sağlanan olanaktan hareketle suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını söylemek zorlama geldi bana. Diğer belediyelere nasıl katkılarda bulunulduğu ayrı bir tartışma konusu. Biz her konuya çözümcül bakış açısıyla bakıyoruz, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Gündemdeki diğer maddelerden de bu anlaşılacaktır. 25 yıllık Konak Belediyesine tahsis ettiğimiz kreşe de mi suçluluk psikoloji diyeceksiniz” çıkışında bulundu.
 
YILDIZ: “KONAK’IN ÖDEMESİNİ NEDEN YAPMADINIZ?”
AK Parti grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Benim Konak mikro milliyetçiliğimden yola çıkarak, Konak’ın mallarını alarak ‘belediye inşası için 200 milyon ödeme yapacağım’ deyip de yapmazsanız ben bunu sorarım. Nereye kadar biz Karşıyaka’nın sorunlarını kapatmaya çalışacağız. Bu önerge Karşıyaka’daki mali güçlüğün kapanma çabasından başka bir şey değildir. Tugay döneminde başlamış para olmadığı için tamamlanamamış projenin tamamlanması için buradan para aktarılmasına hayır diyoruz” dedi. AK Parti Grubu Karşıyaka’ya kayırmacılık yapıldığını iddia etti.
 
KİŞİLİ: “TUGAY’I KARŞIYAKA’YLA DEĞİL ESTETİK AMELİYATLARIYLA MI DEĞERLENDİRECEĞİZ?”
 AK Partili Dilaver Kişili ise, “Tugay daha önce de Karşıyaka ile ilgili konuşulmasını istemiyorum artık demişti. Cemil Tugay buraya gelmeden önce Karşıyaka Belediye Başkanıydı, Karşıyaka ile değil neyle değerlendireceğiz. Yaptığı estetiklerle mi değerlendireceğiz. Ben kendisine estetik yaptırmadım, arkadaşlarım da yaptırmadı. Karşıyaka Belediye Başkanlığını değil estetik ameliyatlarını mı değerlendireceğiz! Bakın 3 belediye başkanı değişti opera binası hala tamamlanmadı. Opera binası İzmir’in utancı haline geldi. Karşıyaka’ya ayıracağı bu bütçeyi yarım kalan opera binasını tamamlamak için kullansın” dedi. İnanç, Kişili’nin estetik çıkışı için uyarıda bulundu.
 
YILDIR: “ESTETİK NEDİR ALLAH AŞKINA!”
 CHP Grup Başkanvekili Yıldır ise, “Estetik meselesi nedir Allah aşkına, bu madde kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanını tartışmak, 5 milyon nüfusu olan şehrin seçtiği bir belediye başkanını bu madde kapsamında tartışmak nedir! Yaptığı mesleği tartışmak nedir” çıkışında bulundu.

İZBETON ARTIK SADECE YOLLARI YAPACAK
İlgili maddede, İzBB ve İZBETON A.Ş. arasında geçtiğimiz dönemde imzalanan ve AK Parti ile CHP arasında sert tartışmalara neden olan protokollerin 6306 sayılı Kanunun 8.2 maddesi kapsamında imzalanmış olup; söz konusu Protokollerde yer alan “Devir” maddesinde; “İdare’nin yazılı izni olmadan protokol devir edilemez. Devir alacaklarda ilk protokoldeki şartlar aranır.” Hükmü bulunmakta olduğundan, İZBETON A.Ş.’nin önümüzdeki süreçte kentin acil çözüm bekleyen altyapı sorunlarının çözümüne odaklanmasını temin etmek üzere söz konusu işlerin Protokollerin devir maddesi kapsamında İZBETON A.Ş. ve Ege Şehir Planlama A.Ş. arasında düzenlenecek mutabakat metni çerçevesinde Ege Şehir Planlama A.Ş.’ye devredildi.

“İNŞAAT YAPIMLARI DEVREDİLDİ”
Öte yandan Kentsel Dönüşüm Alanlarında Belediyenin vatandaşa taahhüt ettiği bağımsız birimlerin yapımını gerçekleştirmek amacı ile "6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun"un 8. Maddesi kapsamında Belediye ile İZBETON A.Ş. arasında imzalanan; Örnekköy 3. Ve 4. Etap Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi Protokolü, Aktepe-Emrez 1. Etap Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi Protokolü, Uzundere 3. Etap Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi Protokolü, Uzundere 4. Etap Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi Protokolü olmak üzere 4 adet Protokolün Ege Şehir Planlama A.Ş. ye devir edilmesi talep edilmiştir. Komisyonlarımız tarafından yapılan ortak çalışma neticesinde; İZBETON A.Ş. yükümlülüğünde bulunan Protokollere konu işlerin, alınmış olan Başkanlık Oluru gereğince yürütülmesi için Kentsel Dönüşüm Dairesine iade edilmesinin” oybirliği ile uygun bulundu.

KÖRFEZ DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN ÖNERGESİNE RET!
AK Parti grubunun 'Körfez Daire Başkanlığı kurulsun' önergesi CHP grubu tarafından kabul edilmedi. AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, önergeye ilişkin konuşmasında, "Bizim önergeyi verme maksadımız ise şube müdürlükleri düzeyinde gerçekleştirilen çalışmalar çözüme yönelik bir katkı sağlamadığını görüyoruz. Bir daire başkanlığı altında farklı disiplinler içerisindeki uzmanların bir araya gerelek Körfez'de yaşadığımız sıkıntıların çözümü noktasında. Uzmanlar İzmir'in zeminin battığını ifade ediyor. Biz önergenin bu şekilde gelmesini doğru bulmuyoruz" dedi.

"WİKİPEDİA'DAN KOPYALANMIŞ!"
CHP Meclis Üyesi Saadet Çağlın ise, " Önergenin birkaç özelliği var. Önergede Körfez tamamen İZSU ile özdeşleştirilmiş. Hem İZSU'nun hem de İzBB'nin uzmanları çalışmaları sürdürüyor. Hem İZSU'ya indirgenmesi hem sadece Körfez'e indirgenmesi doğru değil. Artı olarak önerge hazırlanırken 2017 Nisan'dan 2020 Ocak'a kadar erişim engeli getirilen Wikipedia'dan kopyalanmış. Körfez ile ilgili daha özgün kaynaklardan çok daha nitelikli önerge hazırlanabilirdi. Körfez'e verdikleri değer için kendilerinden bakanlıklar düzeyinde özen göstermesi takdirde sorun kalmayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Altan İnanç ise önergeye ilişkin açıklamasında, "Hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluğu var. Yasal düzenleme olmadan daire başkanlığı kurulması dorğu değil" dedi.

AK Partili Atmaca ise yanıt olarak, "Sorun sadece İZSU'ya indirgenmiş denildi. Gerçekten de öyle. Hepimizin yaşadığı koku probleminin kaynağı İZSU'nun derelerle ilgili yapmamış olduğu sıkıntılardan kaynaklanıyor. Bu sebeple İZSU'ya indirgedik. Körfeze gelen dere yataklarının tamamının tabanı betonlanmış durumda ve hepsinin altında pis su kanalları var. Kamuya açık kaynaklardan da faydalanacağız. Biz iyi niyetle bir çalışma yapıyoruz. 90 dakikada olduğu gibi bu sorunun da etap etap çözümü noktasında bir irade koyuyoruz" dedi.

 
Sengel'den hakim ve savcılara nezaket ziyareti
 
Dilan ve Engin Polat için istenen ceza belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sengel'den hakim ve savcılara nezaket ziyareti
Filiz Başkan, Dünya Hukuk Günü dolayısıyla ilçede görev yapan hakim ve ...
Urla’da tahsis tartışması… Ruhsat alınmadı, işlem iptal edildi
Urla Belediyesi taşınmazın 2022 yılında Kayyum yönetimi tarafından Gençlik ...
OLIVTECH iki fuarda 18 bin ziyaretçiyi ağırladı
Bu yıl 11.’si düzenlenen OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
 
Çeşme’de Atatürk'ün gelişi kutlandı
Çeşme Belediyesi tarafından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya ...
Türkiye şampiyonları Ünsal ile buluştu
Türkiye İşitme Engelliler Futbol 1. Ligi’ndeki başarılı mücadelesini Türkiye ...
Çiğli Belediyesi’nden yerli tarıma destek
Çiğli Belediyesi, “Tarladan Sofraya Yerli Tarım” projesi kapsamında kendisine ...
 
Önal’dan yerinde mesai: Bayraklı'yı daha yaşanabilir hale getireceğiz
Bayraklı'yı daha yaşanılabilir ve modern bir ilçe haline dönüştürmek için ...
Yüksekte çalışanlara hayati eğitim
Türkiye’nin ilk kamu Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak 2011’den ...
Ürkmez Kültür ve Sanat Festivali başladı
Seferihisar Belediyesi’nin bu yıl 3. kez düzenlediği Ürkmez Kültür ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri