POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
6 Kasım 2017 Pazartesi - 15:13

Büyükşehir'de işten çıkarılan işçi açlık grevi yapacak

Büyükşehir Belediyesi’nde performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkartılan işçilerden Mahir Kılıç, 13 Kasım Pazartesi günü belediye binası önünde açlık grevine başlayacağını açıkladı. Kılıç, 14 Kasım Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yapacak arkadaşlarının, olumlu sonuç alamazlarsa kendisine katılacaklarını söyledi.

Büyükşehir de işten çıkarılan işçi açlık grevi yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli şirketlerinden performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkartılan, ancak ortak noktalarının kadro davası açmak olduğunu belirten işçiler, basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Mahir Kılıç, hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na hem de DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na tepki gösterdi. İşten çıkartılan işçiler geri dönenen kadar eylem yapacaklarını belirten Kılıç, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaklaşık 5 aydır tek tek ve gruplar halinde 200 işçiyi, uydurma gerekçelerle ve sudan sebeplerle işten atmakta. Bu insanları aileleri ile birlikte açlığa mahkum etmekte. Bu da işçi kıyımı ve emek hırsızlığıdır. Neredeyse 25 yıldır çalışan insanların verimsiz olduğunu keşfederek işten atan Büyükşehir Belediyesi bürokratları haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde hareket ettiler" dedi.



İşten atılanlar arasında işveren hatasından kaynaklanan ve iş kazası geçirerek sakat kalan personelin de bulunduğunu savunan Mahir Kılıç, işten atılan işçilerin ortak noktalarının tediye ve muvazaa davası açmaları olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taşerona kadro konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan Kılıç, "Kılıçdaroğlu’nun aksine Aziz Kocaoğlu'nun hukuk kararlarını uygulamak yerine, acımasız ve merhametsizce işçi kıyımına başvurması akıllara şüphe düşürmekte" diye konuştu.

DİSK Genel –İş Sendikası’na üye olduğunu ve her ay düzenli olarak aidatlarını verdiklerini kaydeden Mahir Kılıç, sendikanın tutumunu da eleştirdi. Kılıç, "Bizler aidatlarımızı, sendika ağaları sadece şatafatlı hayat sürsünler ve bizlerin sırtından geçinsinler diye ödüyormuşuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözlemesinde işçinin işten atılmasının disiplin kurulu kararı ile gerçekleşeceği yönünde madde olduğu halde disipline dahi gönderilmeden işten atılan arkadaşlarımız var. DİSK Genel-İş Sendikası bu kıyıma neden sessız kalıyor" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiklerini, bazı işçilerin bu amaçla 14 Kasım  Salı günü Ankara’ya gideceğini belirten Mahir Kılıç, kendisinin ise 12 Kasım Pazartesi gününden itibaren Büyükşehir Belediyesi önünde açlık grevine başlayacağını belirtti. Kılıç, sorunun çözülmemesi halinde, geceli-gündüzlü olarak belediye önünde eylemine devam edeceğini, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla yapılacak görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmazsa, arkadaşlarının da açlık grevinde kendisine katılacaklarını söyledi. (DHA)

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor
 
Danıştay'dan 'botoks' ödemesine onay
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nermin 6 Kasım 2017 Pazartesi 18:32

Büyükşehir Belediyesi yeter artık hemşeri iletişimin başına atanan yeşim yıldız Vardar sağolsun. 10 yıllık personelleri sudan gerekçelerle disipline gonderip bir çok personeli sağa sola savurup, baskılarla işten çıkarmak için mücadele ediyor. Bu kadın hemcinsi olan kadınlarımıza adeta düşman gibi davranıp istifa etmelerine neden olmuştur. Aziz Kocaoğlu bu olaylara neden kayıtsız kalıyor. Amaç partiye zarar vermekmi.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Gümrüğü'nden 'lüks araç' operasyonu
İzmir'de yurt dışından getirilerek kullanma yetkisi olmayan kişilere sahte ...
Hakimden katliam sanıklarına tepki: Anlaştınız mı?
İstanbul'da geçen yıl Vodafone Park yakınında gerçekleştirilen ve 46 kişinin ...
Büyükşehir’deki o ihale öncesi taşeron korkusu!
Büyükşehir Belediyesi’nin 4084 personeli ilgilendiren hizmet alım ihalesi ...
 
Milli yüzücüden deniz temizliği seferberliği
Açık deniz etkinliklerindeki başarısıyla adını dünyada duyuran Türk Yüzücü ...
İzmir'de 5 kişilik ailenin dağ yürüyüşü kabusa döndü!
Selçuk ilçesinde dağda kaybolduğunu bildiren 5 kişilik aile, AFAD ve AKUT ...
Olaylı Göztepe-Beşiktaş maçında 19 gözaltı
Karşılaşma öncesinde çıkan olaylara ilişkin 19 kişi gözaltına alındı.
 
Dikkat: İzmir’de sağanak haftası!
Kentte güneşle açılacak yeni haftanın 3 günü sağanak yağış bekleniyor. ...
İstanbul'da dehşet: 9 yaşındaki oğlunu öldürdü
Fatih’te 9 yaşlarında bir çocuk evlerinde öldürülmüş halde bulundu. Çocuğunu ...
Milyonluk vurgunda 5 tutuklama!
İzmir ve Şanlıurfa'da telefonla arayıp kendilerini savcı olarak tanıttıkları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri