İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlıklı üremesi, popülasyonunun kontrol altında tutularak çevre ve insan sağlığının korunması için mobil kısırlaştırma aracıyla hizmet vermeyi sürdürüyor. Birçok ilçede kısırlaştırma çalışmasına aralıksız devam eden veteriner hekimler, gönüllülerin işbirliğiyle Urla’da da gün boyu operasyon yürüttü. Yurttaşların mahallelerinde kısırlaştırma talepleri üzerine bölgeye giden ekip, hayvanları mobil araçta bulunan ameliyathanede kısırlaştırdı. Bölge halkı bu hizmeti veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Her gün 20’ye yakın hayvan kısırlaştırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nde Veteriner Hekim olarak görev yapan Saygun Ürgen, mobil araç ile yaklaşık bir yıldır hizmet verdiklerini söyledi. İzmir’in her yerine hizmet götürdüklerini vurgulayan Saygun Ürgen, “Bölgedeki gönüllüler bizi arayıp kısırlaştırma yapmak istediklerini söylüyor. Biz de gidiyoruz ve o bölgede çalışıyoruz. Her gün her gittiğimiz bölgede ortalama 20 civarı hayvan kısırlaştırıyoruz” dedi.
Yerinde kısırlaştırma
Aracın 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 3 ay boyunca bölgede hizmet verdiklerini de belirten Ürgen, “İzmir’de de bir yıl içerisinde yaklaşık bin 600 hayvanı kısırlaştırdık. Kedi ve köpek karışık yapıyoruz ancak genelde kedileri kısırlaştırıyoruz. Merkeze uzak bölgelerde vatandaşlar çok memnun kalıyor. Metropolden çok dış bölgelerden kısırlaştırma talebi geliyor. Kınık ve Bayındır’a kadar gidiyoruz. Yerinde kısırlaştırma yapılıyor. Operasyonun ardından hayvanı yurttaşlara teslim edebiliyoruz. Bekletmeye ve barınak koşullarına girmelerine gerek kalmıyor. Hizmeti vatandaşın ayağına, istediği yerlere götürmüş oluyoruz. Belediyelerin kısırlaştırma çalışmalarına önem vermesi gerekiyor. Orantısız popülasyonun önüne geçmenin en önemli yolu bu” dedi. .
“Çok etkili bir hizmet”
Urla Atatürk Mahallesi Muhtarı Rahime Tekin ise yurttaşların kısırlaştırılmasını istedikleri hayvanlar için kendileri ile irtibata geçilmesini istedi. 20 kedi bulunması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kısırlaştırma için mahalleye gittiğini anlatan Rahime Tekin, “Mahalle sakinleri kedileri sepete koyarak bir yerde topluyor. Veteriner hekimler de gelip kısırlaştırıyor. Güzel bir hizmet ve herkesin bundan faydalanması önemli. Mahallemizde çok fazla kedi var. O nedenle bu çalışma çok etkili olacak” diye konuştu.
“Onların da sağlığı için kısırlaştırma önemli”
Atatürk Mahallesi sakinlerinden Türkan Güleç de daha önce kendi çabasıyla 62 kedinin kısırlaştırıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Sokağımızda çok fazla kedi var. Bebeklerinin çoğu yaşamıyor. Anneleri bir ya da iki yavruya bakabiliyor ama diğerleri ölüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmeti olduğunu duyunca gün aldık. Geldiler. İki gündür kedileri topluyoruz. Kısırlaştırılacaklar. Böylece hayvanlarımız daha sağlıklı olacak. Hayvanlara yönelik şikayetler azalacak. Bir hayvan sever olarak belediyenin bu çalışmasını çok takdir ediyorum. Bu kedilerin hepsine bakamayacağımız için en iyi çözüm kısırlaştırma. Hayvanların çoğu sokaklarda ölüyor. Yurttaşların sadece evlerindeki değil sokakta bulunan kedilere de bakması lazım. Onların kısırlaştırılmasını sağlaması lazım. Kısırlaştırma çok sağlıklı. Lüzumsuz çoğalma ve bebek ölümlerini engelliyoruz.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |