POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
21 Ağustos 2024 Çarşamba - 18:06

Büyükşehir olağanüstü toplandı: Yangın felaketi için özel komisyona yetki!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, yangın felaketinde zarar gören vatandaşa maddi ve sosyal yardımların yapılması yönünde oluşturulan komisyona yetki verdi.

Büyükşehir olağanüstü toplandı: Yangın felaketi için özel komisyona yetki!

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 15-16-17 ve 18 Ağustos tarihlerinde meydana gelen yangın felaketinde vatandaşlara destek için harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, vatandaşlara nakdi, ayni, lojistik ve beşeri tüm yardımların sağlanmasına yönelik oluşturulan komisyona tam yetki verildi. Meclis’in açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Yaşadığımız yangınlar sonrasında oluşan mağduriyetlerle ilgili belediyemiz üzerinden yapılacak çalışmaları daha doğrusu sosyal yardım çalışmalarına belediyenin meclis kararıyla yürütme olağanüstü bir oturumda bir araya geldik. Büyük bir yangın seli yaşandık. Bu yangın geniş alana yayıldı. Bunu telafi etmek, devletimizin pek çok kurumu kadar İZBB’nin görevleri arasındadır. Bu konuda sorumluluk alacağımızı defalarca söyledik. Acil ihtiyaç konusunda gereken ne varsa yaptık” diye konuştu.

KÖRFEZ'DE SICAKLIK 29 DERECEYE ÇIKTI

Başkan Tugay sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“İzmir Körfezi tarihi bir sıcaklık yaşıyor. İzmir Körfez’inde yapılan ölçümlerde şuan su sıcaklığı 29 derece. Bugüne kadar en yüksek 27 dereceymiş. Suyun sıcaklığı açısından da gerçekten kötü bir durum yaşıyoruz. Çevremizdeki bitki dokusunu onarmazsak, bu tablo şehrimiz için daha kötüye gidecek. Daha sıcak, daha kurak bir şehre döneceğiz. Akıl, bilim ve özveriyle çalışarak, bu sorunu çözmemiz gerekiyor.”

ÖZEL KOMİSYONA YETKİ 

Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tugay, “Eğer önerge kabul edilirse bir komisyon oluşturacağız. Grup başkan vekillerimizin ortak görüşüyle afet komisyonu arka grup Başkan vekilleri şeklinde olsun dediler. Meclis adına, belediye adına, sosyal yardımlar yapılırken kimlere ne yardım yapılacağıyla ilgili yetki ve kararı bu komisyona devretmiş oluyoruz. Bu tür yetkiler normalde plan bütçe komisyonlarında rakamlar belirtilerek alınır. Ancak burada bir olağanüstü durum yaşıyoruz. İkincisi birbirinden çok farklı zararlar oluştuğu için bir rakamsal sınıflama yapılamayacağı için bürokratı arkadaşlarımızın yapacağı değerlendirmeler sonrasında getirecekleri önerilerin komisyonda kabulü üzerine yapılacak bir sosyal yardım çalışması olacak. Tamamen bu olağanüstü duruma, bu afete dönük özel bir karar almış olacağız” dedi.

AK PARTİ’DEN OLUMLU OY

Konuyla ilgili söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Komisyonda grup başkan vekiliyle birlikte alınacak kararlarda yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Ancak hukuk departmanları da mevzuat açısından da incelenmesinde bir fayda görüyoruz. Çünkü tekrar belki meclise gelir mi gelmez mi konusunda kaygılarımızı size de ilettim. Bu komisyonda kararların hızlı bir şekilde alınması ve yaralıların sarılması noktasında bizler olumlu olarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

‘YANAN ORMANLAR BİZİM SİYASİ NAMUSUMUZDUR’

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, “Bu yangının polemiklerle devam etmemiz gerektiğini siyasete alet edilmeden bu meclise kararın geçirilmesiyle ilgili zaten kararımız nettir. Bize düşen burada bu yapıyı tekrar eski haline getirmektir. Benim düşüncem Bayraklı bölgesinde çıkan yangın yanan evler, yanan ormanlar bizim siyasi olarak namusumuzdur. Bizim de bu namusumuza sahip çıkmamız gerekiyor. Ve eski haline eskisinden daha iyi hale getirmekle ilgili borcumuz olduğunu düşünüyorum. Burada belediyemiz üstüne düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Devletimiz gereğini yapıyor. Dediğim gibi bize düşen eski haline geri getirmekle ilgili çalışmalar üretmektir. Yanan ormanlarımızı koruyamadık. İnşallah bundan sonra yeni ağaçlarımızın, ormanlarımızın yangın yanmasını engellemeliyiz” açıklamasında bulundu.

 
Tedirgin eden balık ölümleri ile ilgili Büyükşehir'den açıklama!
 
Kotan’dan mevkidaşı Taslak’a ‘fotoğraflı’ kontra: Tribünden verdiğin destek…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kaçırma' iddiası: Nilüfer'den açıklama geldi
Reha Muhtar’ın eski eşi oyuncu Deniz Uğur, velayeti babasında olan oğlunu ...
İzmir'deki orman yangını kontrol altına alındı
İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, ...
Genç kadına fırça sapıyla öldüresiye dayak!
Manisa’nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman isimli kişi, dini nikahla yaşadığı ...
 
Uzmanından balık ölümleri açıklaması: Son 25 yılın en kirli Körfezi!
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği ...
CHP heyetinden Dilruba'ya ziyaret: Doğum gününde özgür olmalı!
CHP'li yetkililer, verdiği sokak röportajının ardından tutuklanan Dilruba ...
Kaçak olduğu ortaya çıkmıştı: Mandela’s Ubuntu yerle bir!
İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Hilltown AVM’de bulunan ve kaçak olduğu ...
 
Motorları bırakıp kaçtılar, binlerce hap çıktı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde polisi görünce sürücülerinin bırakıp kaçtığı ...
Orman yangınlarına karşı 'kule' projesi!
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) görev yapan Prof. Dr. Celalettin ...
21 Ağustos Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 21 Ağustos Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ve saatleri açıkladı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri