POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Kılıçdaroğlu Dervişoğlu'nu ziyaret etti
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
Metroda doğan bebek ömür boyu bedava seyahat edecek
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
CHP'den AYM'ye 'tasarruf tedbirleri' başvurusu
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 22:08

Büyükşehir’de ‘imar planı’ ve ‘yeter sayı’ tartışması!

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Güzelbahçe “Çamlık Planları” ve “Yeter sayı” tartışması yaşandı. Geçtiğimiz dönemin meclisinde kabul edilen Güzelbahçe Yelki planlarının askı sürecindeki itirazların değerlendirilmesi sonucu iptal edilmesini içeren önerge oyçokluğuyla kabul edildi. Önergenin oylanması sırasında AK Parti Grubu üyeleri CHP'nin yeter sayıda olmadığını belirtti ve sayım istedi. Talep Meclis'te tartışmaya neden oldu.

Büyükşehir’de ‘imar planı’ ve ‘yeter sayı’ tartışması!

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı birinci olağan meclis toplantısı Başkanvekili Altan İnanç yönetiminde gerçekleşti. 

TEL-AVİV PROTOKOLÜ SONLANDIRILDI 
Daha önce tartışma konusu olan İsrail’in Tel-Aviv şehri ile İzmir arasındaki “Kardeş Şehir Protokolü”ü gündeme geldi. Hukuk Komisyonu’nda İzmir ile Tel-Aviv arasındaki protokolünün sonlandırılması oybirliğiyle kabul edildi.  

BUCA ONAT TÜNELİ ÖNERGESİ KOMİSYONLARDA 
Buca Onat Tüneli’nin yapımı sırasında tünelin üst ve etkileşim alanı içerisinde kalan taşınmazlar zarar görmüştü. Taşınmazların herhangi bir mağduriyet oluşturmaması için Kıymet Takdir Komisyonu  tarafından belirlenecek bedeller üzerinden büyükşehir tarafından satın alınması önergesi komisyonlara gönderildi. 

GÜZELBAHÇE PLANLARI TARTIŞMASI 
Güzelbahçe, Çamlı mahallesi (Yelki) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine askı süresi yapılan itirazlar gündeme geldi. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Meclis üyesi Hüsnü Boztepe, “Geçen dönem onaylanmış, bir plan türlü bahanelerle iptal edilmek isteniyor. Geçen dönemle hesaplanmaya devam ediliyor. 33 ayrı dilekçeyle ilgili itirazda bulunuldu. Bu itiraz edenler geçen dönem bu planlara onay vermiş. Bu kararda da bazı bürokratların meclis üyelerine geçirin dediği için planlar onaylandı. Tekrar söylüyoruz, bu karardan vazgeçin” çağrısında bulundu. 

"HEPSİ DEDİKODUDAN İBARET"
CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldız ise, “Hepsi dedikodudan ibaret, kişisel kanaatler. Algı yaratmaya çalışan kanaatler. Hiçbir meclis üyemiz her türlü katkıyı vererek çalışmaktadır. Konu tekrar tekrar çalıştığımız bir konu. Biz böyle istedik böyle oldu değil. Biz bu planlar üzerinden çalıştıktan sonra böyle bir karar alındı” ifadelerini kullandı.

"SOSYAL DONATI ALANINI KORUMAK ZORUNDAYIZ" 
İmar Komisyonu Başkan Vekili Yağmur Özkan, “AK Parti Grubundan da komisyonda bize katılanlar var. Biz itirazların içeriğine bakarak değerlendirme yapıyoruz. 5000’lik planın yanında 1000’lik plan taslağı var. Teknik bilgileri bürokratlardan alıyoruz. 0.10’dan 0.30’a çıkan emsal değerler var, 1/1000 ölçekli planda alan 7 bin metrekareden 26 bin 600 metrekareye çıkıyor. Nüfus ve inşaat yoğunluğu 3,5 katına çıkıyor. Sosyal donatı alanları dengesini korumak zorundayız. Biz yönetmelikler, mevzuatlar kapsamında karar verdik” diye konuştu.

"GİTTİĞİMİZ YOL, YOL DEĞİL "
Alınan kararın hukuki olarak mümkün olmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “İtirazlarla plan iptali yapamayız. Meclis’ten geçtiğinde planlar onaylanmıştır. Bunu geri getirip yeniden oylayamazsınız. Bununla ilgili mahkeme kararlar var. Bugün meclise getirilen kararda hukuki sorunlar var. Gittiğimiz yol, inanın yol değil” diye konuştu. 
Önergeye CHP grubu onay verdi. AK Parti’de bazı meclis üyeleri önergeyi reddederken, bazıları ise onay verdi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. 

'YETER SAYI' TARTIŞMASI 
Meclis’te yeter sayısı tartışması yaşandı. Önergenin oylanması sırasında AK Partili Hüsnü Boztepe Meclis’te yeter sayısının olmadığını ve hukuka aykırı olduğunu söyledi. Boztepe salonda oyçokluğu ile kabul için en az 47 ‘Kabul’ oyu kullanan meclis üyesi olması gerektiğini hatırlatarak oy sayımı istedi. Başkanvekili İnanç, dışarıda olan meclis üyelerinin salona davet edilmesi istedi. İnanç, “Yeter sayımızı aslında uygundur. Lütfen bu konuyu uzatmayalım” dedi. 

Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

 
ABD: İran'ın İsrail'e misillemesi bu hafta olabilir
 
ABD'den Türkiye'ye 'İran'ı ikna et' çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi'nde Tel-Aviv kararı, Saygılı'dan Cemil Tugay'a teşekkür!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı İsrail’in Tel-Aviv kenti ile kardeş ...
Büyükşehir'de memurlar sandığa gitti: Ne karar çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri ...
2 bin 600 yıllık gelenek Urla'da hayat buluyor
2600 yıl öncesine tanıklık eden, her yıl geleneksel olarak kutlanan,  ...
 
Bergama’nın 5 yıllık stratejisi planlanıyor
Bergama Belediyesi, 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Plan hazırlık çalışmaları ...
Konak’ta efsane başkan anıldı
Gültepe’nin efsane belediye başkanı Aydın Erten, vefatının 24’üncü yılında ...
Çiğlili çocuklar eğlence parkında buluştu
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen Eğlence Parkı etkinliğine katılan ...
 
Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı anacak
İzmir’e olan sevdası ve hizmet aşkıyla “İzmir Baba” olarak yüreklerde ...
Karşıyaka Belediyesi önü eylem alanı!
İzmir'de, Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent A.Ş'den çıkarılan işçiler eylem başlattı.
Buca Bardacığı’na büyük ilgi
Buca Belediyesi, ilçenin en önemli tarımsal ürünlerinden Buca Bardacığı’nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri