POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
Narin cinayetinde itirafçının evinde arama yapıldı
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
UEFA'dan Fernando Muslera'ya men cezası
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP’li Bakan’dan Yerlikaya’ya Narin tepkisi
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
CHP Lideri Özel: 1 litre rakı 140 TL olacak!
25 Ağustos 2024 Pazar - 13:55

Büyükşehir’in okulu ‘zarar’ gerekçesiyle yarım bırakıldı!

Elazığ’da 24 Ocak 2020 depremi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer döneminde İzBeton tarafından kentteki okul sorununu çözmek amacıyla Atatürk Lisesi okulunu tekrar yapma kararı almış ancak ödeme yapılmadığı için yüklenici firma çalışmayı durdurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir atıl halde bekleyen okul inşaatıyla açıklama yaptı.

Büyükşehir’in okulu ‘zarar’ gerekçesiyle yarım bırakıldı!

Elazığ'da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Atatürk Lisesi yapım işi ihalesini Zanew İnşaat, Arin Yapı ve Adi Ortaklığı 62 milyon 62 bin TL bedelle kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 32 derslikli okulun inşaatı hak edişlerin ödenmemesi nedeniyle yüklenici firma tarafından durduruldu. Belediye yaptığı açıklamada firma sahibi almış olduğu fiyatlara göre bu işi tamamlayamayacağını, yaklaşık 50 milyon TL zararının oluşacağı iddiasıyla sözleşmeyi feshetme kararını aldığı kaydedildi.

"50 MİLYON ZARARI OLUŞACAK İDDİASIYLA SÖZLEŞMEYİ FESHEDECEĞİNİ BELİRTMİŞTİR"

İzmir Büyükşehir Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada yüklenici firma tarafından belediyeye hak edişlerinin ödenmesi için ihtarname çekildiği belirterek, “14.03.2024’te ise tarafımıza 2. ihtarname gönderilmiştir. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 02.04.2024 tarihinde inşaat ilerleme durumunun iş programı gerisinde kaldığını belirtir yazı İZBETON A.Ş’ye iletilmiştir. 17 Mayıs 2024 tarihinde firma sahibi (Zanew İnş. Mad. San. Tic. A.Ş.) Abdullah Demirci İZBETON AŞ yetkilileri ile görüşmüştür. Hakedişlerden bir kısmının ödendiği firmaya yapmış olduğu hakedişlerin tamamının ödeneceği, bu nedenle işe devam etmesi konusunda bilgi verilmiş, ancak firma sahibi almış olduğu fiyatlara göre bu işi tamamlayamayacağını, yaklaşık 50 milyon TL zararının oluşacağı iddiasıyla sözleşmeyi feshedeceğini belirtmiştir. Firma sahibi eğer böyle bir durum olursa hukuki olarak dava açacağını ve orada hiçbir imalatın yapılmasına müsaade etmeyeceğini söylemiştir. Bu görüşmeden sonra firma arabulucu ile alacağını talep etmiş ve işi feshettiği ile ilgili yazı göndermiştir” denildi.

"İMALATLARA DEVAM EDİLMESİ İÇİN İHTARNAME GÖNDERİLMİŞTİR"

Yüklenici firmaya işe devam etmeleri için ihtarname gönderdiklerimi 10 gün içerisinde başlanılmaması durumunda fesih işlemlerinin başlatılacağı uyarısı yapıldığı belirtilen açıklamada, “Şu anda iş hukuki zeminde devam etmekte olup herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Sahada herhangi bir faaliyet yoktur.  05.08.2024 tarihinde noterden Arin Yapı İnşaat Anonim Şirketi, Zanew İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İş Ortaklığı’na imalatlara devam edilmesi hususunda ihtarname gönderilmiş, 10 gün içerisinde imalatlara başlanılmaması durumunda fesih işlemlerinin başlatılacağı iletilmiştir. Bu süre zarfında imalatların başlamaması nedeniyle 23.08.2024 tarihinde firmaya ihtarname gönderilmiş ve fesih işlemleri başlatılmıştır.  Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 05.08.2024 tarihinde firmamızla anlaşma sağlanamaması durumunda fesih işlemlerinin yapılacağı bildirilmiş ve fenni mesuller tarafından mevcut durumun seviye tespit çalışmalarının başlatılması için bilgi verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. (Evren Demirdaş / Sözcü)

 
MSB: Irak'ın kuzeyinde 11 terörist etkisiz hale getirildi
 
Yunan adalarında kaybolan kaybolana!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB: Irak'ın kuzeyinde 11 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde tespit edilen 11 PKK'lı ...
'Gaspçı' ilanı: Mekan basmanın ücreti belli oldu
Telegram grubunda bir kullanıcı, "Ufak bir gasp işi var. Yer belli, adam ...
Diplomayı aldılar, 'Hekimlik Andı'nı okudular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi'ndeki eğitimlerini başarıyla ...
 
Ege’nin en büyük planetaryumunda eğitim ve eğlence bir arada
Türkiye’de alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi ...
Yangının nedeni ortaya çıktı: 'Şantiye durur, işe gitmeyiz'
Silifke'de 15 Ağustos'ta çıkan yangınlarla ilgili tutuklananlar, "Elektrik ...
46 yıllık miras düğümüne ‘arabuluculuk’ çözümü!
İzmir'in Buca ilçesinde, 32 hissedarın mirasçısı olduğu 275,3 metrekarelik ...
 
Erkek vahşeti: 5 yaşındaki kızını öldürdü!
Konya'nın Kulu ilçesinde Mehmet Ö. (31), tartıştığı eşi Saadet Ö.'ye tüfekle ...
İzmir’de 60 öğrenciye tek sınıf! ‘Gizli özelleştirme yaşıyoruz’
İzmir’de 2020’de meydana gelen depremin ardından yıkılan ve depreme dayanıklı ...
Kayıp Narin'den 5 gündür haber yok!
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde gittiği Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri