POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
'Sığınmacı sorunun baş sorumlusu bizzat Erdoğan’dır'
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Üst düzey Hizbullah komutanı İsrail saldırısında öldürüldü
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
Alkol ve sigaraya yine zam geldi
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
PKK'lı teröristler mühimmat depolarını havaya uçurdu
7 Haziran 2018 Perşembe - 14:11

CHP Adayı Serter'den 24 Haziran mesajları: En büyük vaat mutluluk!

Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Adayı Serter, ekonominin durumuna dikkat çekti “İktidarın sonunu ekonomi getirecek” dedi. Serter, CHP ve Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin en önemli vaatlerinden birinin toplumu mutlu etmek olduğunu söyledi.

CHP Adayı Serter den 24 Haziran mesajları: En büyük vaat mutluluk!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı, İl Eski Başkanı Bedri Serter Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı'nın konuğu oldu.

Serter'in programda öne çıkan konuşmaları şöyle:

ÖRGÜTÜN MOTİVASYONU YÜKSEK
Örgütün motivasyonu yüksek. İlçe örgütlerimizin hepsi deneyimli isimlerle yürüyor. Çok önemli seçimler yaşadılar. Hepsinin moralleri yüksek. Durdukları yok. 7/24 sahadalar...

ADAY OLAMAYANLAR DA SAHADA
Örgütte listeye yönelik büyük bir şaşkınlık olmadı. Mevcut vekillerden listede olanlar var. Örgütten gelen isimler var. Üç eski il başkanı listede. Örgütün varlığı var listede. Çok büyük tepkiler olmadı. Vekil adayı olamayıp listeye giremeyenlerde sahada. Türkiye dönüm noktasından geçiyor. Ya tek adam rejimi devam edecek ya demokrasi olacak. Kızma küsme lüksümüz yok. Örgüt de bunun farkında.

İKTİDARIN SONUNU EKONOMİ GETİRECEK
Herkesin problemi geçim. Benzime gelen zam. Doların yükselmesi. İşsizlik… Esnaf iş yapamıyor. Faizler tırmandı. Enflasyon bununla beraber yükselecek. Biten vatandaş biten işadamı biten tarım. 1,25’ten süt veriliyor. Tarımdaki vatandaş inanılmaz sıkıntıda. Herkesin derdi ekonomi. İktidarın sonunu ekonomi getirecek. Ekonomi ipi kopmuş durumda. Ekonomi diyecek hali yok. Cumhurbaşkanı Muharrem İnce olduğu zaman mecliste çoğunluğu aldığımız zaman oturacağız bakacağız. Kapalı kutuda çok problem var. Milli bir seferberlik içinde hareket etmemiz de gerekebilir.

KADINLAR PARTİMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ GÜÇ
Eşim(Huriye Serter) uzun süredir siyasette beni yalnız bırakmıyor. Önemli bir güç! Saha çalışmasında yanımda olması güzel. Aile bütünlüğümüzü Türkiye’ye göstermemiz gerek. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bunu gösteriyor. Aday olarak biz de gösteriyoruz. Kadınlar çok özverili. Alandalar. Çok önemli bir güç partimiz açısından.İzmir gibi bir yerde merdiven sistemi yani 1-3-5-7 gibi bu sıralara kadınlar konabilirdi. Çok kıymetli kadın değerleri var.

İZMİR’İN CANLANMASI LAZIM
İzmirli biriyim. Bu bölgenin çocuğuyum. Dedelerim 1890’lı yıllarda Ödemiş’e gelmişler. İzmir önemli bir kent. İzmir özgürlük kenti, demokrasi kenti. İzmir iş hayatı kenti.  Bunun canlanması lazım. Kendi randımanının yüzde 60’ını kullanamıyor. 16 yıllık iktidar İzmir’de elini taşın altına koymamış. Sadece yol kanal köprü yapmakla olmuyor. İzmir’de sağlık turizmi var, yaz-kış turizmi var, organize bölgeleri var, liman var. Bunların canlanması gerek.  Yüksek vergi veriyoruz en az hizmeti alıyoruz. İşsiz gençler fazla. İçim parçalanıyor. Bu gençlere vizyon vermemiz gerek. Ankara’ya gidersem İzmir iş dünyasındaki entegrasyonu sağlamak istiyorum. Çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Seçilecek olan tüm vekillerle dirsek teması halinde bütün olacağız.

TÜRKİYE ŞİRKET GİBİ İDARE EDİLMEZ
24 Haziran’dan sonra kucağımızda bir bomba olacak. 16 yıllık iktidarın getirdiği. Biz bunu aşmaya hazır bir partiyiz. Zor bir süreçten geçiyoruz. 4 yıldır iş aleminde yaprak kımıldamıyor. Herkesin ciddi şekilde banka borcu var. Ödemelerde zorluk var. Bunların çözülmesi gerek. İş dünyasında ihracatçı da dertli ihracatçı da derli esnaf da dertli. Milli mücadele gerek çözüm için. Bütün öz varlıklarımız iktidar tarafından satıldı. Türkiye şirket gibi idare edilmez. Şirketini istediğin gibi idare edersin ama Türkiye’yi böyle idare edemezsin.

KÖYLÜ HİBE İSTEMİYOR GİDERLERİNİN DÜŞMESİNİ İSTİYOR
Köylü ‘bize hibe vermeyin’ diyor. Hibe para istemiyor köylü. Maliyetlerin aşağı çekilmesini istiyor. Arpasını buğdayını düşük maliyetle almak istiyor. Su giderlerinin düşmesini istiyor. Kuyularına saat bağlanacak diye köylü sıkıntıda. Çoğu damlama sistemine geçmiş. Mazot parasının düşmesini istiyor. Köylü bunu istiyor. Biz CHP olarak bunu uygulayacağız. Ziraat Odaları esnaf odalarını etkin hale getireceğiz. Giderleri azaltacağız.  Köylümüzü bilinçlendireceğiz. Herkes her sene patates ekmeyecek ya da ekecek ertesi sene başka bir şey ekecek. Yöresel bölgesel kalkınmayla ilgili tarım mekanizma oluşturacağız. Süt fabrikalarının oluşması gerekiyor. Tarımda ne üretiyorsan yanında da sanayisini koyacaksın.

İNCE TOPLUMUN HER KESMİNİ ULAŞTI
Genel Başkanımız akılcı hareketler yaptı. Son hamle Muharrem ince oldu. Şah- mat yapacağız iktidarı. Siyaseti özümsemiş, partinin içinde gelmiş Muharrem İnce’nin halkla bütünleşmesi çok iyi. Kimisi Muharrem abi, kimisi Muharrem öğretmen olarak kimisi de arkadaş gibi görüyor. Toplumdaki her kesime ulaştı. İnşallah Cumhurbaşkanı olacak. Millet İttifakı da Meclis’te çoğunluğu olacak.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!
AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Adayımıza yönelik korkuları var. O nedenle eleştiriyorlar.  Korkunun ecele faydası yok. Muharrem Bey Türkiye’yi çok iyi idare edecek durumdadır. Siyasetçi yeri geldiğinde komik olmasını yeri geldiğinde ciddi olmasını bilecektir. Yeri geldiğinde köylü yeri geldiğinde aristokrat beyefendi olacak. Muharrem ince de bu vasıflar var. AK Parti sadece bir cepheden bakıyorlar. AK Parti biraz daha vizyonunu açmalı.

EN ÖNEMLİ VAATLERİMİZDEN BİRİ TOPLUMU MUTLU ETMEK
En önemli vaatlerimizden biri toplumu mutlu etmek. Toplum mutsuz. Ben de mutsuzum. Sokaktaki vatandaşta. Bu mutsuzluğu ortadan kaldırmak zorundayız. 81 milyon bütün olmamız gerek. Muharrem Bey ilk günden beri 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Evet- hayırdan sonra mevcut Cumhurbaşkanı bir partinin bir kesimin Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Bir Cumhurbaşkanı 81milyonun Cumhurbaşkanı olması gerek. Halkla mutluluğu paylaşacağız. Asgari ücreti 2 bin 200’e çıkartacağız. İş dünyasında belki külfet olacak ama vergi matrahlarında kısıtlamaya gidilecek. Asgari ücretle çalışan biri bir öğünde çay simit peynir yerse 4 buçuk lira...Üç öğünde 14 lira oluyor. 4 kişilik aile 60 lira yapar. 60 lirayı 30’la çarp 1800 lira. Asgari ücret 1600…Nasıl geçinecek vatandaş. Bu iktidar insanları 16 yıldır gevreğe çaya mı mahkum etti. Bir külah dondurma 5 lira… Vatandaş çocuğunu nasıl dışarı çıkartacak.

9’AR VEKİL ÇIKARACAĞIZ
Arkamda değerli isimler var. İdris Bey var, Ali bey Mehmet Birlik ağabeyimiz var. Gördüğüm kadarıyla ikinci bölgede 9’u da götürürüz biraz daha verimli çalışırsak. 9 artı 9, 18 diyorum...

 
Erdoğan: 'Yıkacağım' dedi, kuzu kuzu saraya geldi!
 
Mardin'deki proje İzmir'e taşındı: Topraktan tabağa!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Yıkacağım' dedi, kuzu kuzu saraya geldi!
Mersin'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem ...
İzmir'de STK'lardan 24 Haziran çağrısı!
İzmir'de çok sayıda sivil toplum kuruluşu adına ortak açıklama yapan İzmir ...
MHP'li Şahin: Asgari ücretten vergi kalkacak!
Asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini bunu partisinin seçim beyannamesinde ...
 
Bakan Gül: FETÖ davaları yıl sonunda biter!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü söyledi.
Dervişoğlu'ndan İzmir sandığı için 2002 çıkışı: AK Parti ve CHP o banda döner!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Dervişoğlu, ...
Havaalanında 24 Haziran mesaisi: İzmir'de ilk oylar atıldı!
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı ...
 
AK Partili Doğan: İzmir'in tarım potansiyelini artırabiliriz
Ak Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan çalışmalarına ...
Sertel'den Erdoğan'ın o yanıtına sert tepki!
Sertel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’da verdiği sahur yemeğinde gazetecilik ...
CHP’li Yavuzyılmaz: Çiftçimizi yeniden...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Doktor İdris ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri