POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe yine geri döndü, Avrupa'da tur atladı
Fenerbahçe yine geri döndü, Avrupa'da tur atladı
Mavi Vatan mesajı: Geri adım atmayacağız
Mavi Vatan mesajı: Geri adım atmayacağız
İsrail’de salgın: Onlarca kişi öldü
İsrail’de salgın: Onlarca kişi öldü
Polis, kiracısı olan akrabalarına kurşun yağdırdı!
Polis, kiracısı olan akrabalarına kurşun yağdırdı!
18 Kasım 2017 Cumartesi - 19:13

CHP Buca'da Akdağ, Bornova'da Koçanalı 'varım' dedi

CHP Buca ve Bornova'da mevcut ilçe başkanlarına rakip olan isimler adaylıklarını açıkladı. Buca'da Akdağ'ın, Bornova'da KoçanalI'nın adaylık açıklamasına mevcut ilçe başkanlarının katılması örgütte fair-playlik görüntü oluşturdu.

CHP Buca da Akdağ, Bornova da Koçanalı  varım  dedi

GERÇEKİZMİR - CHP'de örnek bir kongre süreci yaşanıyor. Buca'da ilçe başkan adaylığını açıklayan Buca Belediye Meclis Üyesi Kasım Akdağ'ı mevcut ilçe başkanı Çağdaş Kaya yalnız bırakmadı. Akdağ’ın ilçe binası önündeki adaylık açıklamasına katılan Kaya birlik mesajları verdi. Bornova'da da benzer bir tablo yaşandı. Geçen hafta ilçe başkan adaylığını açıklayan Adnan Hocaoğlu'nun ardından bu kez Osman Koçanalı kongrede 'varım' dedi. CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Hocaoğlu'nun adaylık açıklamasının ardından Koçanalı'nın da adaylık açıklamasında yer aldı. 

KOÇANALI:KAZANAN CHP OLACAK

Bornova İlçe binası önünde partililere seslenen Koçanalı, “Çok seviyeli bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bu seviyeyi son dakikalara kadar bozmayalım. Hiç kimseyi kırmadan, dedikodu yapamadan, İzmir’e, CHP’ye, Bornova’ya yakışan bir ilçe seçimi yaşayalım. Birbirimizi anlayalım, empati kuralım, sevgisizlik tohumu değil artık sevgi tohumu ekelim. Öteki beriki şu mezhepten bu bölgede, CHP’liyim diyen birisi böyle bir şey söylememeli” dedi. Koçanalı ayrıca parti tüzüğünden bazı örnekler verdi. Koçanalı, “Siyasal görevler özel çıkarlar için kullanılamaz. Bunu tüzük söylüyor. Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, koruma ve gerçekleştirmek CHP’li olmanın ön koşuludur. Öncelikle CHP Bornova ilçe başkan adaylığımı açıkladım. Kazananın CHP olduğu bir seçim süreci yaşıyoruz. Bundan sonrası için de en samimi dileklerimi gönderiyorum. Ülkemiz 2002 yılından bu yana sağlık hizmetleri, otoyollarla makyajlanan bir bünye halinde getirildi. Halkın oylarıyla sahip oldukları ülkemizi kendi ve yandaşlarına çıkar mekanizması haline getiren zihniyet hala iktidarda.  AKP 15 yıldır iktidardaysa en büyük suç Osman Koçanalı’dadır. Demek yeterince çalışmamışım. Herkesin önce kendine bakması gerekiyor. Ekonomi iyi gösteriliyor ama fatura hep emekçi kesime kesilmiştir. Toplum zekata muhtaç hale getirildi. Sadece ekonomi değil eğitim, dış politika, sağlık, işçi hakları, yerel yönetimler, hukuk, adalet, spor son 15 yıldır neredeyse uçurumun eşiğine getirildi. Gelecekler karartıldı. 2019 seçimlerinde örgütümüzün dinamizmi çok büyük önem taşımaktadır. Bu ülke insanının bekleyecek bir saniyesi bile yoktur. Cumhuriyet tarihinde çok önemli seçimler yaşadık. Her seçim önemlidir ama 2019 seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. İktidar başkanlık seçimini de alırsa bu meydanlarda bizi konuşturmayacak. İşçileri yürütmeyecekler. Sendika toptan kalkacak. Yerel zaferlere karşın ulusal ölçekte halkımızın partimize verdiği ana muhalefet görevi analiz edilmelidir. En güçlü, kalemiz gördüğümüz yerlerde bile ezber bozan, radikal kararlar alınarak örgütümüzü ayağa kaldıracak mesajlar iletilmelidir” diye konuştu.

AKDAĞ:PARTİYİ BUCA'DA BÜYÜTMEK İTİYORUZ

Buca'da adaylığını açıklayan Akdağ ise şu mesajları verdi:  “CHP demokrasiyi içine sindirmiş bir partidir. Kamuoyunda birbirini yıpratacak şekilde yarış yürütülmez. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Güçler ayrılığının, hukuk üstünlüğünün neredeyse yok edildiği bir dönemle karşı karşıyayız. Zor şartlar altında kongre sürecine gidiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi görevimiz demokrasiyi yeniden tesis etmektir. Yeni süreçte demokratik parlamenter düzene yeniden dönmenin mücadelesini vermemiz gerekiyor. 2019’da toplumsal uzlaşmayı yeniden sağlayabiliriz. Partimizi büyütüp iktidar özlemini Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sonlandırmak zorundayız. 16 Nisan’da sokak sokak gezerek başarıyı sağladık. 2019’da da aynısını yaparak oyumuzu 200 binin üzerine çıkarmak durumundayız. Siyaseti kadınlara ve gençlere açmak öncelikli hedefimizdir. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi CHP’nin bir parçası yaparak partimizi Buca’da büyütmek istiyoruz. Bunun için kadro değişikliği olması gerektiğini düşünüyoruz. Hayata soldan ve sol değerlerden bakıyoruz. Çıktığımız bu yolda amacımız CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır."

 
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den NATO açıklaması
 
İzmir'de apartmanda yangın paniği: 4 kişi...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den NATO açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli NATO'daki skandal ile ilgili sert bir açıklama yaptı.
Vatan Partisi'nden NATO önünde protesto
NATO'nun Norveç'te düzenlenen tatbikatında, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP Karabağlar'da Yıldız 'varım' dedi
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız yaptığı yazılı açıklamayla ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan NATO'daki skandalla ilgili sert açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve ...
CHP Gaziemir'de problem var aday yok
CHP’de kongre sürecine giderken, en hareketsiz ilçe olarak Gaziemir dikkat ...
Kongreler Konak'la başlıyor: Divan Başkanı Genel Merkez'den!
CHP İzmir’de ilçe kongreleri 26 Kasım Pazar günü başlıyor. Startın verileceği ...
 
Dünya sallanıyor... Bu sabah da Çin...
Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nde 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Erdoğan: 2019’a farklı yürüyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019’a hep beraber inşallah farklı yürüyeceğiz. ...
CHP Bayraklı'da iki ayda ikinci transfer
Yerel seçimlerde Bayraklı'da AK Parti'den meclis üyesi seçilen Mustafa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de değişimden istikrara ve sürpriz aktör adayı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri