POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Barış Boyun çetesi ‘taşeron' çıktı!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Benzine bir büyük zam daha geliyor!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
Makarna fabrikasındaki patlamada yeni gelişme!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
23 ilde terör örgütü DEAŞ'a operasyon!
27 Ağustos 2023 Pazar - 10:50

CHP Buca seçimini yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?

CHP Buca İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başında... Seçimde Büyükşehir kanadı ile ilçe belediyesi ve ilçe başkanlığının uzlaşı adayı eski başkanı Çağdaş Kaya'ya rakip olan Sinan Yeşilbaş ve Hasan Sağlam yarışa saatler kala uzlaştı. 2 isim birleşerek sandığa Hasan Sağlam'ın adaylığına gitme kararı aldı. Seçimi 344 oy alan Kaya kazandı ve CHP Buca'nın yeni ilçe başkanı oldu.

CHP Buca seçimini yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri takviminin sonlandığı gün Buca'da da sandık kuruluyor. 

CHP Buca İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. 

2 ADAY BİRLEŞTİ 
Mevcut Başkan Hacer Taş'ın aday olmama kararı aldığı ve sandık öncesi yoğun bir aday mesaisi yaşanan ilçede Büyükşehir kanadı ile ilçe belediyesi ve ilçe başkanlığı örgütün eski başkanı Çağdaş Kaya isminde uzlaştı. Kaya'nın karşısında Sinan Yeşilbaş ile Hasan Sağlam aday oldu. CHP Buca'da kongre günü sürpriz bir gelişme yaşandı. Sinan Yeşilbaş ve Hasan Sağlam cephesindeki uzlaşı çalışmaları sandığa saatler kala sonuç verdi. 2 isim birleşerek sandığa Hasan Sağlam'ın adaylığına gitme kararı aldı. 

KAZANAN 344 OYLA KAYA 
Kongre 2 adaylı yarışa sahne olurken, 413 oyun kullanıldığı ve 2 oyun da geçersiz sayıldığı seçimi 344 oy alan Çağdaş Kaya kazandı. Kaya'nın rakibi Sağlam'a ise sandıktan 67 oy çıkdı.

Kaya CHP Buca'da yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilirken, listesinden yönetim kuruluna ve il delegasyonuna seçilen isimler de belli oldu. 

 
KONGREDE NELER YAŞANDI?

Şirinyer Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongreye adaylar ve ev sahibi Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Eski Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Eski Milletvekili İlhan Cihaner, il, ilçe ve parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. CHP Buca Kongresi'nin divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yaptı. 



Bakan: Kendimi ağır depresyonda hissediyorum 
Divan Başkanı Bakan açılış konuşmasını yaptığı kongrede çarpıcı mesajlar verdi. Seçim sonrası depresyona girdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Bakan, “Bu seçimin neden kaybettiği muhasebesini yapmadık. Umut ne kadar yükselirse hayal kırıklğı da büyük oluyor. Onu yaşadık. 94 seçimlerinden beri aktif siyasetin içindeyim. Çok seçim yaşadık, hiçbir seçim bu seçim kadar beni etkilemedi. Kendimi ağır depresyonda hissediyorum. Ben de vekil olarak hatam varsa hesap vermeye hazırım. Herkes de özeleştiri yapmak zorunda...” açıklamasını yaptı. 'İttifak' mesajları de veren CHP'li Bakan, "Atatürk milliyetçiliği bizim altı okumuzdan biri. Bu ülkeye vatandaşlık bağı olan herkesin milliyetçiyim demeye hakkı vardır. Irkçı, Turancı insanlar da 'Atatürkçüyüm' diyor. Sinan Oğan, Ümit Özdağ’dan bahsediyorum. Kafatasçı insanlar Atatürk milliyetçiliği anlatıryor. Bu ülkeye cemaatelere tarikatlara terk etmeyeceğini, herkesin eşit muamele göreceği bir ülke hayal ediyoruz. İzmir’de bazı bölgelerde TİP çok oy aldı. CHP’ye tepki sebebiyle oy verilmedi. Kendi seçmenimizi küstürdük. Sağ ile ittifaka karşı olmadım. Bizi sağcılaştırmamalı, kendi değerlerimizden uzaklaştırılmamalı. Partinin sağcılaşmasına karşıyım. İttifak yaptık. İttifak ilkeli, uzlaşı ile olur. Ortak değerlerde uzlaşırsınz. Menzil şeyhinin cenazesine taziye gönderenler ile uzlaşamam. Uzlaşacaksa ortak değerler noktrasında laiklik, temel değerler noktasında uzlaşacağız” şeklinde konuştu.



Başkan Kılıç: Ayrışarak değil birleşerek! 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en kritik seçimini yaşadık. Parti tarihimizin en yüksek oyuna eriştik. Partimizin daha yeni ve modern ilçe binasına sahip oldu, kapısı herkese açık oldu. Saha programları ile örgütümüzle birlikte yürüdük, başarılar kazandık. Hacer Taş ve yönetimize teşekkür ediyorum. Yerel seçim sürecinde Buca’da sokak sokak dolaştık, idealarımızı onlara anlattık. Yaratmak istediğmiz güzel bir dünya var. Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçtirmek için yoğun çalıştık. Görev verilen ilçelerde seçim çalışmalarımızı yürütük. Daha çok çalışmak, mücadele etmek zorundayız. Biz ve örgütümüz hazırız. Elimden gelen ne varsa hazırım. Yerel seçim sürecinde mücadeleyi büyütmeye hazırız. Belediyemizi borcu yok hale getirmiş olmanın gurunu yaşıyoruz. Görev sürecimizin ilk zamanın da pandemi süreci yaşadık. Ekip arkadaşlarımızla sürecin üstünden geldik. Buca Cezaevi kentin kanayan yarasıydı. Buca Cezaevi sorununu ortadan kaldırılmasına katkı sağladık. Buca Cezaevi’ni kesen caddeyi ulaşıma açtık. Metro ile birlikte ulaşım daha da rahatlayacak. Önümüzde yerel seçimler var, ayrışarak değil birleşerek gitmeliyiz. Yerel seçimde genel seçimde aldığımız başarıyı katlayarak daha güçlü taşımak zorundayız. Burada demokratik bir yarış olacak, kazanan Buca, partimiz olacak. Buca’ya yakışır şekilde, kırmadan, kol kola yerel seçime odaklanacağımıza inanıyorum. Benim için ikisi de çok değerli. Her ikisine de başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.



Cihaner'den 3 başlıkta değişim haritası! 

CHP Eski Milletvekili İlhan Cihaner kongrede yaptığı konuşmada, "Bu seçimde adaylarımız yarışmadı. Sadullah Ergin, Ankara’da birinci sırada yarıştı, hemen hemen her yerde benzer adaylar vardı. Ön seçimi kastetmek istemiyorum. Kirli listelerle sahaya çıktık. Seçim sürecinde laikliğe dair, sol değerlere dair söylem duydunuz mu? AKP’nin ekonomi politiklarından çok yakınıyoruz ama o politikaların nedeni olan sembol ismi adamı ekonominin başına getireceğiz diyerek vitrine koyuyoruz. FETÖ’ye yol veren ve döneminin sembol isimlerinden birisini listeye koyuyoruz. Mülteci konusuna sebep olanlardan birisni listelere koyuyoruz” sözleriyle ittifak ve liste eleştirisi yaparken, parti için değişim gündemine de 3 temel noktanın altını çizerek yaklaştı ve şunları kaydetti: Yerel seçim öncesinde yeniden umudu örgütlememiz lazım. Bunu nasıl yapacağız? Birincisi partinin politik hattın netleşmeli. İlk turda sosyal demokrat, ikinci turda ırkçı bir parti gibi davranamayız. Sığınmacı meselesinden tutun, ilk 4 maddaye karşı çıkış varmış gibi bunu protokole bağlayacak hatalar yapamamak lazım. Partimiz muhalefetin oyunu arttırmak için yada iktidar olmak için sağcılaşarak, aşırı milliyetçiliğe göz kırparak mı yürüyeceğiz yada tüzük programımız neyse emrettiği gibi geçmişimiz ile sosyal demokrasinin evrensel değerleri ile mi yürüyeceğiz? Kongre yarışlarının bunu üzerinden temsil edilmesi lazım. Onun bunun adamı mı seçilecek gibi kongre yaparsak doğru polmaz. Gene aynı hayal kırıklıklarını yaşarız.Buradan çıkacak irade partinin politik yönünü de belirler. İkincisi kadrosal değişim şart… Değişmesi gerekenler bugünkü yenilginin sebebi olarak partiyi değiştiremez.Ancak kendi pozisyonlarını korurular. Üçüncüsü ise tüzüğün demokratikleştirilmesi. Ön seçimi garantiye alan, karar mekanizması ile taban arasında bağ kuran parti içi hukuka ihtiyaç var. Bunları yaparsak bu yılgınlık havasından çıkar, enerjimiz doğru bir yere kanalize olur ve yerel seçme yürürüz”



Bayır: Adaylar değil başka güçler yarışıyor! 

CHP İzmir Eski Milletvekili Tacettin Bayır kongre konuşmasında parti yönetimine eleştirilerde bulundu. CHP'li Bayır, "Uzunca yıllardır örgüt kapasitemizi kullanamadık. Düşük kapasite ile çalıştık. Onlara kendi vekillerini seçme şansını vermeyince gönüllü çalışmadılar. Partiyi ele geçiren oligarşik yapı yüzünden örgütte vekiller, belediye başkanları tepeden belirlenince parti siyasetini partililere, yurttaşlara taşıyamıyor. Şu anki durumda demokrasi parti içinde vardır diyemeyiz. Seçim döneminde herkese görev veriliyor. Şurada, burada bildiri, broşür dağıtılacak deniyor. Sizin vekiliniz kim olsun diye sordular mı, belediye başkanınız kim olsun diye soruyorlar mı? Çapayı yapan benim, benim niye aday belirleme yok? Vekili de belediye başkanını da hatta meclis üyelerini de siz seçmelisiniz. Parti içi demokrasi olduğunu söyleyemeyiz” dedi. Bayır, “Adayların arkasına baktığında yarışanlar aday değil. Başka güçler yarışıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Bu örgütü yıpratıyor. Bunu hak etmiyoruz. Yapılması gereken örgütün adayları kendisi belirlemesidir. O oligarşi adayları belirliyor. PM’ye gelince seç beni, seçeyim seni… Sen İzmir’den getirdiğine hayır deme, ben de Ankara’dan gelenlere hayır demeyim. Örgüt işin neresinde? Hiçbir yerinde… Bu seçimde de CHP örgütünün tam kapasiteyle kullanılmadığını gördük. Bu oligarşik yapı bizi tembelleştirdi” diye konuştu. 



Aslanoğlu: 16'sında İzmir'den tüm Türkiye'ye sesleneceğiz 

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongre konuşmasında iktidarın genel seçimlerin ardından baskılarını artırdığını belirterek, "İstiyorlar ki eleştirilmesinler. zannediyorlar ki tartışarak CHP'yi yıpratacaklar. CHP sizlerin sayesinde dimdik ayaktadır. Dimdik ayakta kalmaya devam edecektir" diye konuştu. 16 Eylül'de İl kongresi olacağını hatırlatan Aslanoğlu, "15'inde de kongrenin bir gün öncesinde uzun uzun tartışacağımız ortam yaratacağız. Bugün Çiğli'de uzlaşı sağlanmış ve tek adayla sandığa gidiliyor. Herkes bilir ki 2-3 adaylı da olsa biz bu salondan kol kola çıkardık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada el ele, kol kola olacağız. Ve Buca'de yine başarı sağlayacağız. Buca'da ne ilk zaferimiz, ne son zaferimiz olacak. Bakmayın AK Partililerin televizyonlara çıkıp '10 ilçe, 20 ilçe alacağız' dediğine... Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş. 16'sında İl kongresinde de İzmir'den tüm Türkiye'ye sesleneceğiz. Dün söylediğimiz gibi yarında aynısını söyleyeceğiz yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye" dedi.

Yeşilbaş: Tepeden değil tabandan gelenleri savunmak gerekir! 
Kongrede Hasan Sağlam'ın lehine adaylıktan çekilen Sinan Yeşilbaş da bir konuşma yaptı. Yeşilbaş, "Delegasyon seçimlerinden itibaren mahallelerimizi ziyaret edip hepinizden görüşümüzü aldık. Temiz bir başlangıç için biz de bu yola çıktık. Biz örgütümüzün ve belediyemizin sırtından nasıl geçinilir bilmiyoruz. Ama örgütümüze kulak vermeyi biliyoruz. Kendilerinden olmayan siyaset alanına bırakmamak üzerine kurulu bu anlayışı reddederek, tepeden değil tabandan gelenler savunmak gerekiyor. Biz bu bu özgür iradeyi, özgür delegeyi oluşturmak ve vicdani rahatsızlık hissetmemek adına değerli parti büyüğüm Hasan Sağlam'ı destekleme kararı almış durumdayız" diye konuştu. 

Sağlam: İnsan yoldaşına zulmeder mi? 
CHP Buca İlçe Başkan Adayı Hasan Sağlam yaptığı konuşmada sitemde bulundu. Sağlam, eşitsiz şartlar içinde rekabet yaşandığını belirterek “Bu bir kongre, kazananı ve kaybedeni olacak. Bunu sindirmeliyiz. Kamu gücü, üzerimize kırbaç gibi kullanıldı. Bu kongrenin sonunda kucaklaşacağız. Ve önümüzdeki yerel seçime birlikte yumruk içinde gireceğiz. Birkaç gündür bu imza süreciyle alakalı ciddi sorunlar yaşadık. İmza toplamamızı istemediler, baskı kurdular. Adeta mahalleleri ipotek altına aldılar. Kamu gücü bize değil kentlere hizmet için kullanılmalı. Biz hiçbir arkadaşımıza uzak ya da yakın değiliz. Buraya ikinci bir adayın çıkmaması için inanız her şey yapıldı. Ben partim ve partililer adına çok üzgünüm. Bizim de haklarımız var. Haklarımızın elimizden alınmasına lütfen izin vermeyin. Görevi bana verecek olursanız size namus sözü veriyorum, böyle bir şeyin yaşanmasına bir daha izin vermeyeceğim” dedi. Üyelere baskı kurulduğunu kaydeden Sağlam, “Bu baskı 3-4 gündür değil, mahalle delege seçimleriyle birlikte başladı. Yaklaşık bin 200 üye karartılmış. Telefonlar ve kim oldukları belli. Ben dosya hazırlayıp rapor edeceğim. Bu haksızlığı lütfen olumlamayın. Ben buraya çok zorlanarak geldim. Üç gün resmen ızdırap çektim. Mahallelerimiz esir alındı. Ne ile alakalı? İstihdam ile ilgili. Mahallelere gittiler talepleri istediler. Bunun adı umut tacirliğidir arkadaşlar. Burada söylediğim her şey, eleştirel bir yaklaşım biçimidir.  Ben örgütümüzün bu tür durumlara izin vermemesi gerektiğini düşünüyorum. 50 imzayı zor bulduk, hiç mi Allah korkunuz yok? Bu esaret nedir arkadaş! Nasıl kabul edeceksiniz bunu. İnsanlardan yalvararak imza aldım, dediler ki Hasan Sağlam çekilmiş. Algı yaptılar. Bu sıkıntıları yaşamayı arzu etmiyordum. Hiçbir hakkımızı doğru dürüst kullanamadık. Kendi felaketimize koşa koşa gidiyoruz. Hani biz yoldaştık? İnsan yoldaşına zulmeder mi?” açıklamasını yaptı.

Kaya'dan eleştirilere yanıt ve birlik mesajları 
Başkanlığın diğer adayı Çağdaş Kaya ise konuşmasında Sağlam'dan gelen eleştirilere yanıt verirken, "Bizler 16 yıl önce bu partinin kapısından girdiğimizde mücadelenin emeğin örgütlenmenin ne olduğunu bu partiden öğrendik. Biz bu partiden girdiğimizde ben olarak Çağdaş Kaya olarak geldim ama biz olduk biz. İlçe yöneticiliği, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı gibi onurlu görevleri yaptım. Sizlerin sayesinde yaptım. Ben bu örgütü ne kadar omzumda taşısam azdır. Bizler gençlik kollarında mücadele ederken kamu gücünü konuşan arkadaşlardan öğrendik. Bizler bu partide emek verirken her kademesinde mücadele verirken direk gelip aday olmadık. Taşını, toprağını, tozunu yuttuk. İlçede yattığınız günleri unuttunuz mu?” ifadelerini kullandı. Kongreden omuz omuza çıkacaklarını ifade eden Kaya şunları kaydetti: Sinan da bizim arkadaşımız yol arkadaşımız Hasan Dayı da yol arkadaşımız. Maalesef yarışıyoruz. Ama biri kazanıyor biri kaybediyor diye düşünmüyorum. Biri seçiliyor biri seçilmiyor. Adaylık açıklamamda dediğim gibi küskünlüğü, yılgınlığı, bu yorgunluğu kaldırmaya geliyorum.  Görüyorum ki İzmir'in tüm ilçelerinden dostlarım arkadaşlarım beni desteklemeye gelmişler. Aynen Hasan abimin dediği gibi biz buradan omuz omuza çıkacağız. Birbirimizi kandırmayalım. Söylemde değil, icraatta mücadelede bir olalım. Güç elinde değilken adaleti dağıtmak kolay, güç elindeyken adaleti dağıtmak zordur... Biz bu kongreye gelirken yerel seçim sürecinin daha can hıraş şekilde geçeceğini düşünüyordum. Ama örgüt daha sakin, daha uzlaşıdan yana, daha kucaklayıcı. Çünkü yerel seçimi kaybedersek hepimiz kaybederiz. Delege yazacak insan bulamayız. Ben de sizinle beraber olmaktan onur duyacağım, mücadelenize destek vermekten onur duyacağım. Önemli olan Ekrem abim gibi küskün büyüklerim varsa gidip elini öpeceğim. İlk defa kongre bu kadar barış havasında geçiyor. Bizler bu büyük örgüt bu şanlı örgüt var oldukça CHP bayrağı asla yere inmez. Yaşasın CHP... 

 
Ara buluculuk dönemi başlıyor: Kiralık gelinlik anlaşmazlıklarında bile zorunlu
 
Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi'nde YKS gururu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Niyazi TÜRKER 27 Ağustos 2023 Pazar 21:59

Hayırlı olsun başarılar dilerim.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karamollaoğlu SP'nin yerel seçim kararını açıkladı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimlere ilişkin yaptığı ...
CHP Narlıdere'de 2 adaylı seçimin kazananı belli oldu
CHP İzmir’de ilçe kongre maratonunun sonlandığı gün Narlıdere, Aliağa ...
CHP Çiğli’de uzlaşı: Kongre tek adaylı yapılacak
CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi'ne saatler kala beklenen oldu. Pazar günü ...
 
Akşener İYİ Parti'nin yerel seçim kararını açıkladı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçime ilişkin konuştu. Seçime ...
Özlale’den ‘Büyükşehir Adayı iddiası' ve ‘ittifak’ açıklaması
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, ...
CHP'li Polat'ın Erdoğan'ı hedef alan sözlerine, AK Parti'den çok sert tepki!
CHP'li Polat, partisinin Dikili ilçe kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024'te yapılması beklenen ...
Özdağ'dan çarpıcı 'Soyer-İmamoğlu' çıkışı!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ HALK TV'de katıldığı canlı yayında ...
Çankırı: İzmir’de balon belediyeciliği var!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı CHP’li İzmir Büyükşehir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri