POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
20 Haziran 2018 Çarşamba - 08:45

CHP İzmir Adayı Umdular'dan 24 Haziran mesajları: Barışacağız, büyüyeceğiz...

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Umdular, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Umdular, “Seçim bildirgemiz 236 sayfadan oluşuyor ve toplumun tüm kesimlerini kapsıyor. Bu kapsayıcılığı bir cümleyle özetlersek önce barışacağız, sonra büyüyeceğiz, ardından hakça bölüşeceğiz diyoruz” dedi.

CHP İzmir Adayı Umdular dan 24 Haziran mesajları: Barışacağız, büyüyeceğiz...

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kazım Umdular, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk oldu. Umdular, 24 Haziran’a yönelik çarpıcı mesajlar verdi.

Umdular’ın programdaki konuşmasının satır başları şöyle:

BARIŞACAĞIZ; BÜYÜYECEĞİZ; BÖLÜŞECEĞİZ
Bu seçim daha önceki seçimlerden çok farklı. Yaklaşık 30 gündür 24 Haziran çalışmalarını sürdürüyoruz. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Biz 95 yıllık bir partiyiz. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi diyebiliriz kendimize. Koca bir çınarız ve ciddi kadrolarımız var. Bu kadroların oluşturduğu bilgi ve deneyimlerle bir seçim bildirgesi hazırlandı. Bu seçim bildirgemiz 236 sayfadan oluşuyor ve toplumun tüm kesimlerini kapsıyor. Bu kapsayıcılığı bir cümleyle özetlersek önce barışacağız, sonra büyüyeceğiz, ardından hakça bölüşeceğiz diyoruz. Bizler milletvekili adayları olarak bu seçim bildirgemizi her kesimle görüşlerimizi ve projelerimizi paylaşıyoruz ve inanılmaz olumlu tepkiler alıyoruz. 1 yıldır AK Parti iktidarının yarattığı enkaz artık halkı ‘yeter’ deme noktasına getirmiş. Biz daha halka dokunmadan ‘tamam’ refleksi veriliyor. Bu kez halk oybirliğiyle tamam diyecek. Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapacak.

İZMİRLİLERİ MİTİNGE DAVET EDİYORUM
Cumhurbaşkanlığı seçiminin milletvekili seçiminin önüne geçmesi doğru ve doğal bir durum. Biliyorsunuz cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce adaylığını açıklarken Cumhuriyet Halk Partisi rozetini çıkardı ve Türk Bayrağı rozetini taktı ve “Ben tüm Türkiye’nin adayıyım” dedi. Değişik siyasi partilerden herkes Muharrem İnce’ye oy vermeli çağrısı yapıldı ve o teveccühü de gördü. Sayın İnce dün itibariyle 100. Mitingini gerçekleştirdi ve 24 Haziran’a kadar bu sayı yaklaşık 120’ye ulaşacak. 21 Haziran’da da İzmir’de mitingimiz olacak. Tüm İzmirliler’i Gündoğdu Meydanı’na gelmesini istiyoruz ve en az 2 milyon vatandaşın orada olacağını tahmin ediyoruz. İzmir’den çiçekler açacak ve bu çiçekler tüm ülkeye yayılacak.

SEÇMEN 16 YILLIK HESAPLAŞMAYI SANDIKTA YAPACAK
Seçmende sürekli seçim olmasından kaynaklı bir yorgunluk var ama seçmende daha büyük bir yılgınlık ve bıkkınlık mevcut iktidardan var. 16 yıllık AKP iktidarının politikaları seçmeni yıldırmış durumda. Şu anda seçmen o ‘yeter’ deyişi katılım anlamında bir patlamaya dönüştüreceğine inanıyorum. Seçmen 16 yıllık hesaplaşmayı sandıkta yapacaktır. Vatandaşlar sandığa koşarak gidecek. Katılım oranının yüzde 90-92’lere ulaşacağını düşünüyorum.

ÜLKE TEK ADAM YÖNETİMİNE MAHKUM EDİLİYOR
20 Temmuz 2015’te başlatılan OHAL süreci ve KHK’larla devam ettirilen ve 3 ayda bir uzatılan yaklaşım doğru değil. Bu ülke tek adam yönetimine mahkum ediliyor. OHAL’le kararlar alıyorlar ve uyguluyorlar. Bu durum nedeniyle binlerce insan mağdur oluyor. Biz her zaman diyoruz ki OHAL uygulamalarının, KHK’larla bu ülkenin yönetilmesine karşıyız. Biz Cumhurbaşkanının mevcut yetkilerinin babamıza bile tanınmaması gerektiğini savunan taraftayız. Demokratik, çoğulcu, parlamenter sistemi savunuyoruz. 25 Haziran’dan itibaren en kısa zamanda uygun koşulları sağlayarak demokratik parlamenter sistemi tekrar tesis edeceğiz. Tek adam bakış açısıyla ‘ben bilirim, benden daha iyi bilen yoktur’ diyerek ülke yönetilmez. Yönetilirse borç alır başını gider, zengin ve yandaş daha zengin olur, vatandaş yoksullukla mücadele etmek zorunda kalır.

SARAY YAPMAYACAĞIZ!
Sahada esnaf ziyaretleri sırasında esnafın ekonomi durumunu çok net çözdüğünü görüyorum. 2002 yılından beri üretime değil ranta ve borca dayalı politikalar ürettiler. Ben bir makine mühendisiyim. Üretimin ne demek olduğunu iyi biliyorum. İstihdamı geliştirecek fabrikalar, alanlar kurulmadığı, yerine saraylar, yollar, köprüler yapmayı tercih ettikleri için şu anda üretimde çok geri bir noktaya gelindi. Biz saray yapmayacağız, biz sarayı okula dönüştüreceğiz. Saray yapılarının bedeli kadar fabrika ve okullar yapacağız. Böylece hem nitelikli iş gücüne sahip olacağız, hem de üretimi arttıracağız.

2009’DAKİ ORANI GEÇMEK İSTİYORUZ
Parti neferlerimizin döktüğü her bir ter sandığa oy olarak yansıyacak. 2009 yılında yerel seçimlerde İzmir’de aldığımız yüzde 57.7 gibi bir rakam var. Bizim bu seçimde İzmir’de beklentimiz bu 2009’daki rakamı geçmek. Yüzde 57.7’lik rakama yaklaşırsak en az 8’er vekilin çıkacağı ve zorlarsak 9’un 10’un çıkacağını düşünüyoruz.

İNCE 7’DEN 70’E HALKLA BÜTÜNLEŞTİ
Sahada 4-5 yaşındaki çocuklarla karşılaşıyoruz. Anne-babalarına Muharrem İnce broşürlerine verirken çocuk alıp ‘Aaa Muharrem İnce’ diyor ve Muharrem İnce şarkısını söylemeye başlıyor. 7’den 70’e halkla bütünleşmiş bir isimdir Muharrem İnce.

YILDIRIM’IN ETKİSİ YOK
Sahada nokta nokta dolaşıyoruz. Vatandaşlarla bire bir temas halindeyiz ve Binali Yıldırım’ın etkisi olduğunu görmüyorum. Vatandaşta Yıldırım’ın yerel seçimlerde aday olduğundaki gibi bir anlayış yok. Vatandaş 16 yıllık iktidardan bezmiş durumda. Vatandaş ‘artık değişsin, artık yeter, artık tamam’ diyor.

İZMİR’DE CUMHURBAŞKANINA 'İNCE' DERİZ!
Biz İzmirliler simite gevrek deriz, çekirdeğe çiğdem deriz, Karşıyaka’ya Kaf-Sin-Kaf deriz, Göztepe’ye Göz-Göz-Göztepe deriz... İzmir’de Cumhurbaşkanına da Muharrem İnce deriz. 21 Haziran’daki mitingimize tüm İzmirliler’i davet ediyorum. Bu kez güneş İzmir’den doğacak diyorum. 25 Haziran sabahı yepyeni güneşli bir Türkiye’ye uyanmayı temenni ediyorum.

 
CHP'li eski vekil evini seçim ofisine çevirdi!
 
Yurt dışında kullanılan oylarda rekor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li eski vekil evini seçim ofisine çevirdi!
CHP İzmir İl Örgütü’nün sembol isimlerinden eski vekil Baratalı, Urla’da ...
Ethem Sancak: Gazi Mustafa Kemal'i esrarengiz şekilde şehit ettiler
Batı'nın dayatması parlamenter demokratik rejimi ilk değiştirenin Gazi ...
Yıldırım'dan Karabağlar mitinginde CHP'ye 'yatırım' çıkışı: Uzaydan gelenler mi yaptı!
Başbakan Yıldırım, Karabağlar'da düzenlenen miting de konuştu. Yıldırım, ...
 
Bayraklı siyasetinde 'pazarcı terörü' tartışması!
Bayraklı Belediyesi önündeki pazarcı eyleminin ardından CHP İlçe Başkanı ...
Bakan Eroğlu: Özal'ı limonata ile zehirlediler!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili ...
Erdoğan: Kantonculuk oynayanlar derslerini alıyor!
Van'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de emperyal amaçları olan ...
 
CHP'li Beko'dan AK Partili Akyol'a sert tepki!
AK Parti Yalova Milletvekili Adayı Akyol’un göçmenlerle ilgili ‘ezik insanlar’ ...
İnce ilk 100 günde yapacaklarını anlattı
Hatay'da konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, konuşmasında seçilmesi ...
AK Parti İzmir'den 7 bin hastaya bire bir ziyaret!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, Ramazan ayında başlattığı proje ile İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri