POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Trump-Zelenski zirvesi: 'Putin ile iyi ilişkilerim var...'
Trump-Zelenski zirvesi: 'Putin ile iyi ilişkilerim var...'
İsrail'in saldırısının ardından Nasrallah'a ulaşılamıyor!
İsrail'in saldırısının ardından Nasrallah'a ulaşılamıyor!
Masaj salonuna baskın: 48 kadın kurtarıldı!
Masaj salonuna baskın: 48 kadın kurtarıldı!
Mezarının açılacağı tarih açıklandı!
Mezarının açılacağı tarih açıklandı!
25 Aralık 2022 Pazar - 08:33

CHP İzmir’de ’26 Aralık’ hareketliliği: Gündem yeni il başkanı!

Deniz Yücel istifasını 26 Aralık Pazartesi saat 12’de duyuracak. İl yönetimi içeriden seçim umudunu sürdürürken, Çağdaş Kaya toplanan imzaları ve talebini Genel Merkeze iletecek. Gözler Tunç Soyer’in bugünkü (pazar) Ankara mesaisine çevrilirken, Büyükşehir cephesinde kulislerde sürpriz isimler konuşulmaya devam ediyor. Genel Merkez’de ise farklı isimler için kulis çalışmaları sürüyor.

CHP İzmir’de ’26 Aralık’ hareketliliği: Gündem yeni il başkanı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde genel merkez tarafından yayınlanan adaylık istifası genelgesinin son tarihi olan 26 Aralık yarın (pazartesi) sona eriyor.

5 yıldır koltukta olan İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanlığı Konferans Salonu’nda yarın (pazartesi) 12:00'de yapacağı basın toplantısıyla İl Başkanlığı görevinden ayrılacak ve CHP İzmir Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayacak.

CHP İzmir’de 1 numaralı gündem yeni il başkanının kim olacağı… 

Edinilen bilgiye göre Yücel’in yerine yeni il başkanı dışarıdan atanması kuvvet kazandı. Mevcut yönetimin de görevden alınacağı yeni atanacak ismin 30 kişilik yönetim kurulu listesinde mevcut yönetimden 7-8 ismin yer alabileceği iddiası uzun zamandır konuşuluyor.

KAYA İMZALARLA ANKARA YOLCUSU

3 yıla yakın süredir görev yapan mevcut il yönetimi içeriden seçim noktasında umudunu korurken, son bir hamle yapılacak. İl yöneticisi Çağdaş Kaya’nın başkan olmak için içeriden 20 civarında imza topladığı iddia edildi. Kaya’nın toplanan imzaları ve başkanlık talebini beraberindeki 3-4 yöneticiyle birlikte Genel Merkeze giderek masaya koyacağı öğrenildi.

GÖZLER MYK’YA ÇEVRİLECEK

Süreci yöneten aktörlerin isim konusunda Genel Merkezle uzlaşması halinde pazartesi veya ertelenirse salı günü yapılacak MYK toplantısında yeni il başkanının ve yönetimin atanabileceği öne sürülürken, bu durum yaşanmazsa düğüm çözülene kadar il yönetimi içerisinden bir isim il başkanlığı görevini vekaleten sürdürecek.

SOYER CEPHESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER

Hem genel hem yerel seçimi yönetecek dışarıdan bir isim arayışında Büyükşehir cephesinde İl eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve İş İnsanları Örnekköy Kooperatif Başkanı Şenol Arslanoğlu isimleri öne çıkmıştı. Ancak bu iki isme hem parti içinden hem de Genel Merkez’de defans olduğu iddia edilirken, Soyer cephesinde Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın ve Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç isimlerinin de gündeme geldiği iddia edildi. Bu isimlerden Aydın için Genel Merkez’de değerlendirme yapıldığı öne sürüldü.

Öte yandan Erdal Karademir ve Sinan An isimleri de Büyükşehir ve süreci birlikte götüren aktörler içinde masadaki isimler arasında.

GENEL MERKEZ’DE KULİS ÇALIŞMASI

Balçova Eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Konak İlçe Eski Başkanları Aytekin Tunus ile Sinan Karamustafaoğlu için Genel Merkez nezdinde çalışma sürerken, farklı isimler için de Genel Merkez’de kulis çalışmasının yürütüldüğü, yeni il başkanı noktasında sürpriz yaşanabileceği de konuşuluyor.

DÜĞÜMÜ SOYER’İN GÖRÜŞMESİ ÇÖZECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile yapacağı görüşmede fotoğrafın netleşmesi bekleniyor. Bu görüşmenin bugün  yapılması planlanıyor. Görevden ayrılacak olan Deniz Yücel ise geçtiğimiz cuma günü hem Kılıçdaroğlu hem de Salıcı ile görüşmüş ve ‘yeni il başkanı’ ile ilgili görüşlerini aktarmıştı.

Yücel'in dışarıdan atama formülünde daha önceki görüşmelerde süreçteki isimlere Sinan An ismini verdiği, Altan İnanç ismine de sıcak baktığı iddia ediliyor.

 
Kritik derbide kazanan Trabzonspor!
 
Meteorolojiden 6 il için 'kuvvetli kar' uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'deki Kılıçdaroğlu Doktrini buluşmasında iktidar mesajları!
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen ...
Karadeniz gazı açıklaması: Pazartesi yeni müjde!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de bulunan doğalgazın Türkiye'deki ...
Memleket Partisi'nden İzmir’deki üniversite öğrencilerine çağrı
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz yapılacak olan genel seçimler ...
 
11 başkandan İmamoğlu çıkışı: Bu şantajı kabul etmeyeceğiz!
CHP'nin 11 büyükşehir belediye başkanı Konya'da bir araya geldi. Başkanların ...
Bakan Akar'dan 2022 değerlendirmesi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2022'de 250 binden fazla kaçak geçişin ...
Sürekli'den Büyükşehir'e: İzmir hizmet fakirliğinden usandı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 30 ilçe eş zamanlı ziyaret ...
 
Atama kararları: YÖK'e 5 yeni üye, 6 üniversiteye rektör!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'na 5 yeni üye ...
Erdoğan-Rutte görüşmesinde Avrupa Birliği vurgusu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ...
Bakan Soylu'dan 'İzmir' mesajı: Soruşturma devam ediyor!
İçişleri Bakanı Soylu, belediyelerdeki terör soruşturmalarına ilişkin, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri