POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Pompalı tüfekle hastaneyi bastı, sağlıkçıları esir aldı
Sokak ortasında kanlı saldırı: 1 kişi öldü!
Sokak ortasında kanlı saldırı: 1 kişi öldü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e işgal tepkisi
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
CHP Sözcüsü Yücel'den Yerlikaya'ya istifa çağrısı
1 Mayıs 2022 Pazar - 17:25

CHP İzmir'de bayramlaşma: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

CHP İzmir Örgütü İl Başkanlığı'nda gerçekleşen törenle bayramlaştı. Buluşmada konuşan CHP İl Başkanı Yücel iktidarı sert sözlerle eleştirirken, Soyer'den de demokrasi vurgusu geldi.

CHP İzmir de bayramlaşma: Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü Ramazan Bayramı nedeniyle bir tören düzenledi. 

İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra CHP PM Üyeleri, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı. 



"O SEBEP SARAY İKTİDARIDIR!"
Bayramlaşma töreninde konuşan CHP İl Başkanı Yücel iktidarı sert sözlerle eleştirdi. CHP İl Başkanı, "Her ne kadar ülkemiz bu mübarek aya, iktidarın basiretsizliği sebebiyle son yıllarda yaşanan en büyük ekonomik buhran ve yoksullukla girmiş olsa da, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ve örgütlerimizin olağanüstü çabalarıyla, ramazan ayında yokluk ve kriz en az seviyede hissettirildi. Bu bayramlar insanlarımızın memleketlerine gittikleri, aileleriyle tatile çıktıkları, öncesinde imkanları doğrultusunda alışveriş yaptıkları özel günlerdir. Çok üzülerek söylüyorum ki, halkımız bu bayramda birçok duyguyu yaşayamayacak, belki sevdiklerinden ayrı kalacak. Anneler babalar ekonomik koşullar nedeniyle evlatları için gönüllerince alışveriş yapamamanın burukluğunu yaşayacaklar. Bayramın buruk yaşanmasının, vatandaşlarımızın sevdiklerinden ayrı kalmasının, insanlarımızın bayram sonrasında gelecek yeni zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle endişe içinde olmasının, tek bir sebebi var. O sebep, kendisinden başkasını düşünmeyen, yandaşlarını vatandaşa, şahsi çıkarlarını ülkenin geleceğine tercih eden saray iktidarıdır...

CHP İl Başkanı eleştirilerini, "Saray zihniyeti, her ne kadar dilinden “ülkenin bekası” sözünü düşürmese de, her zaman önce kendisinin ve yandaşlarının bekasını düşünmüştür. Bu yolda ülkenin, halkın çıkarları ayaklar altına alınmış, vatandaş yalnız bırakılmıştır. Bu ramazan bayramında da; işte böyle bir ortamda ülkemizin içine sokulduğu ekonomik açmaz ve halkımıza yaşatılan yokluğun acı tablolarını hep birlikte yaşıyoruz" sözleriye sürdürdü. 

"MİLYONLARCA İNSANIMIZ ELEKTRİKLERİ KESİK OLARAK GİRECEK"
Yücel, "Bu bayrama milyonlarca insanımız evlerinin elektrikleri kesik olarak girecek. Bu bayramda yüz binlerce üniversite öğrencimiz otobüs ve uçak ücretlerindeki fahiş zamlar sebebiyle, ailelerinin yanına gidemeyerek, sevdiklerinden ayrı bir bayram geçirecek. Evet, AKP iktidarı ve tek adam yönetimi ne elektriği kesik vatandaşın karanlığının ne de öğrencilerimizin bu bayramda mahkum edildiği yalnızlığın acısını anlayamaz. Onlar anlayamaz ama Cumhuriyet Halk Partisi halkının çektiği acıları paylaşmaya ve o acılara merhem olmaya kararlıdır. Bayram öncesi sadece İzmir’de elektriği kesilen onlarca ailemize ulaştık. Dertlerine derman olmak, onları karanlıktan kurtarmak için çalıştık. Gençlik kollarımızın başlattığı “Askıda Bilet Var” kampanyasıyla yüzlerce öğrencimizi bağışçılar sayesinde ailelerine kavuşturduk.Tüm Ramazan ayı boyunca, başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım ve gıda desteği verdi, vermeye devam ediyorlar. Bu ülkeyi yönetmeye talip iki farklı zihniyet var. Bunlardan biri “Önce Ben ve Yandaşlarım” diyen Saray zihniyeti, Diğer “Önce Türkiye, Önce Halk” diyen Millet iktidarı zihniyeti.Biz biliyoruz ki, millet tercihini çoktan yapmış. Bayram coşkusunu çalan, Ülkenin geleceğini haraç mezat satan, Daha dün katil dediklerinin ayağına giderek, sarmaş dolaş pozlar verip, adeta af dileyip eğilip bükülenlere,Halkımız cevabını sandığın dibini göstererek vermeye hazır" dedi. 

"ÖNEMLİ OLAN YARGININ BAĞIMSIZ OLMASI"
Gezi Parkı davası kararlarını da eleştiren CHP İl Başkanı, "Gezi direnişi üzerinden, bayram öncesi yine bir kutuplaşma yaratıldı. Sarayın, siyaseten mahkum ederek, kin güderek, mahkemeleri baskı altına aldığı bir yargılamayla, sadece Osman Kavala ve yanındaki 7 kişi değil, Geziye katılan herkes cezalandırılmıştır. Günümüz iktidarının 20 yıldır anlamadığı şudur; Yargılanan olayın, kişilerin, tarihin ve yargılamanın yapıldığı mahkemenin bir önemi yoktur. Önemli olan, yargının bağımsız olması, hakimler ve savcıların siyasi baskılara maruz bırakılmaması ve verilen kararların adaleti, yasaları ve vicdanları yaralamamasıdır. Baskıyla, aba altından sopa gösterilerek yanlış verdirilen her karar, bu ülkede adalete duyulan güveni ve uluslararası itibarımızı zedeler.

CHP İl Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Halka sırtını dönen iktidara inat, halkıyla kucaklaşmaya, ülkenin sorunlarıyla savaşmaya, yoksulluğun kaderimiz olmadığını haykırmaya devam ediyor. Bu ülkede insanca yaşam, hakça paylaşım ve coşkuyla kutlanacak bayramlar millet ittifakının iktidarında ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için seçimleri bekleyen tüm dostlarımızla, tüm örgütümüzle, vatanımız, milletimiz ve Cumhuriyetimiz için çalışmaya And içtik. Dönüşü olmayan bu yolda halkımız ile birlikte aydınlık, güzel yarınlara yürüyor, 20 yıllık karanlığı geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün halkımıza dayanışmanın, sevginin, kardeşliğin hâkim olduğu bir bayram diliyorum. Bizlere özgürlük içerisinde bu bayramları kutlama fırsatını veren, başta büyük Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.Sizlerin, İzmirli hemşerilerimizin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum...

SOYER'DEN DEMOKRASİ VURGUSU! 
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de bayramlaşma konuşmasında, "Bugün 1 Mayıs aynı zamanda işçinin ve emekçinin bayramı, dünyayı sırtına almış, yüklenmişlerin bayramı. Dolayısıyla önce işçilerimizin, emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Bugün aynı zamanda Ramazan Bayramımızın arifesi ve tüm halkımızın da Ramazan Bayramını kutluyorum. Bunun yanında bugün Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir’in 100. Yılına doğru gittiğimiz bir yılın içindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 2. Yüzyılını demokrasi ile taçlandırmaktan söz ediyor ve bunu hedefimiz olarak ortaya koyuyor. Neden demokrasi ile taçlandırmaya çalışıyor çünkü demokrasi olmadığında sadece refahı bu ülkedeki bir grup insan paylaşıyor ve büyük kitleler yoksulluk ile savaşıyor. Bu yoksulluk enflasyon ve hayat pahalılığı ile daha da dayanılmaz hale geliyor, bunun nedeni demokrasi olmaması. Aynı zamanda demokrasinin olmaması 4,5 yıldır casusluk ile yargılanan bir insan berat ettiği gün ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile karşı karşıya kalıyor. Demokrasi bizim en doğal hakkımız ve bunu söke söke alacağız ve beraber demokrasiyi kuracağız. O zaman her günü bayram havasında yaşayacağız. Bu memleketi daha kardeşçe, huzurla yaşadığımız bir ülkeye çevireceğiz” dedi.

 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Çeşme Projesi' çıkışı!
 
İzmir'de yol verme kavgası dehşeti: Silahlar konuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Çeşme Projesi' çıkışı!
Soyer'in dava ve 'yanlış proje' çıkışına tepki gösteren AK Parti İzmir ...
"İşçilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı video mesajda, ...
 
CHP İzmir'den depremzedelerle iftar, Öztunç'tan iktidara çağrı: Sözünüzü tutun!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı düzenlediği iftar yemeğinde ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
‘Altılı Masa’nın 81 ilde ittifak şifreleri!
DEVA gibi GP de kendi logosuyla seçime katılacak. Ancak bu 2 parti her ...
 
Sözcü Kalın Kiev'de Zelenski ile görüştü
Ukrayna'da savaş sürerken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim ...
AK Parti'den büyük iftar buluşması: Erdoğan da bağlandı, kim/ne mesaj verdi?
AK Parti İl Başkanlığı Konak Meydanı'nda büyük bir iftar buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada ...
Erdoğan'dan Suudi Arabistan dönüşü flaş mesajlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri