POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
20 Aralık 2017 Çarşamba - 10:26

CHP İzmir'de gündem 7 Ocak: Kim/hangi hamleyi yapacak, kimlerin adı geçiyor?

CHP İzmir’de gündem 7 Ocak’taki il kongresi... Süreçte neler yaşanacağı, hangi ismin ne hamle yapacağı merak konusu... Öte yandan örgütte güçlü çok sayıda ismin adı adaylık için geçiyor... İşte tüm detaylar...

CHP İzmir de gündem 7 Ocak: Kim/hangi hamleyi yapacak, kimlerin adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de 1 Numaralı gündem maddesi il kongresi…

30 ilçede tamamlanan kongrelerin ardından il delegelerinin de belli olmasıyla birlikte tüm dikkatler 7 Ocak’ta yapılacak il kongresine çevrildi.

KOCAOĞLU FİTİLİ ATEŞLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkanlarını Büyükşehir Belediye Binası’ndaki makam odasında ‘uzlaşı’  gündemiyle tek tek ağırlamasıyla birlikte sürecin ilk fitili ateşlenmişti.

GENEL MERKEZ'E MESAJ MI?
Kocaoğlu’nun önümüzdeki günlerde belediye başkanları ve milletvekilleriyle de bir araya gelmesi beklenirken, Kocaoğlu’nun hamlesi Genel Merkez’e “İzmir’de süreci ben götürürüm” mesajı olarak okunuyor. 

VEKİLLER TEPKİLİ, BİR ARAYA GELECEKLER!
Büyükşehir Belediye Başkanı’nın süreci belediye binasında başlatması örgütün ve Ankara’nın tepkisini çekti. İlçe başkanlarından bir bölümü toplantıya katılmalarına rağmen toplantı sonrası Genel Merkez’e ve vekillere toplantı şeklinin yanlışlığını dile getirdi.

Özellikle milletvekillerinin duruma tepki gösterdikleri ifade edildi. Vekillere yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre vekillerin yoğun meclis gündemi nedeniyle toplanamadıkları, önümüzdeki günlerde Ankara’da bir araya gelerek il kongresi sürecini masaya yatıracakları öğrenildi.



SINDIR BAŞKANLARLA TOPLANACAK
Bir başka bilgi de CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın önümüzdeki hafta ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişare yapacağı yönünde... 

HANGİ İSİM NE DURUMDA?
Öte yandan örgütte ‘uzlaşı’ aday sıkıntısı yaşanıyor. Kocaoğlu’nun kafasındaki isimlerden biri olduğu iddia edilen ve örgüt nezdinde de kabul gören eski milletvekili Oğuz Oyan’ın il başkanlığını net bir şekilde istemediğini ifade etmesi sonrası uzlaşı arayışında yeni bir süreç başladı. 

Uzun süredir alanda çalışma yapan İl Eski Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın hemşerisi, İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi’nin de Alaattin Yüksel’e çok yakın bir isim olması nedeniyle Kocaoğlu’nun farklı arayışlarda olduğunu belirtiliyor.

KILIÇ VE TEKİN SICAK BAKMIYOR
PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin’in de yerel seçimlerde adaylık düşüncesi içinde olmaları il başkan adaylığına soğuk bakmalarını sağlıyor. Her iki isme de adaylık baskı olduğu öne sürüldü.

Delege seçimlerinde başlayan Bayraklı-Yüksel yakınlaşmasından Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı İrfan inanç Yıldız ismi çıksa da bu hamleye çok tepki var. Kontenjan milletvekillerine ‘ithal’ eleştirisi yapan Kocaoğlu’nun Yıldız ismine ‘tamam’ demesinin zor olduğu ifade ediliyor. Genel Merkez ve İzmir Örgütü'nün büyük çoğunluğunun da Yıldız ismine onay vermesi zor bir ihtimal olarak gözüküyor.

GÜMRÜKÇÜ HAZIR KITA
Geçtiğimiz il kongresinde liste delerek örgütteki karşılığını ortaya koyan, geçen hafta da Çiğli’de kazandığı kongreyle de önemli bir adım atan Utku Gümrükçü il başkan adaylığı için en fazla dillendirilen isim...  Gümrükçü’nün ‘uzlaşı’ aday olmak adına nabız yoklayacağı iddia ediliyor. Gümrükçü’nün, bir haftalık periyotta kentteki internet televizyonları aracılığıyla örgüte mesaj vereceği belirtildi. Öte yandan Çiğli İlçe Kongresini beklemeden ilçe başkanlarını toplayan Kocaoğlu'nun Gümrükçü ile özel olarak bir araya gelip gelmeyeceği de merak konusu...

SAYGILI TURA ÇIKACAK
Ankara’ya gidip CHP Lideri Kılıçdaroğlu’yla görüşen PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı, il başkanlığı için ‘varım’ demişti. Saygılı’nın birkaç gün içinde örgüt turuna çıkarak destek arayacağı belirtildi. Saygılı geçmişte Kocaoğlu ve İl Eski Başkanı Ali Engin'le yakın siayset yapmıştı. 

POLAT YAKIN TAKİPTE
İlçe kongrelerinden hatırı sayılır bir güçle çıkan, Ankara’da da Genel Merkez koridorlarında niyetini  ortaya koyan YDK Üyesi Mahir Polat da adaylık için nabız yoklayanlardan. Polat’ın seçilen ilçe başkanlarını arayarak hem ‘hayırlısı olsun’ dediği hem de birlikte hareket etme adına mesaj verdiği öğrenildi.

NALBANTOĞLU VE DURAK BEKLEMEDE
CHP’nin 28 ilçeyi kazandığı 2009’da il başkanı koltuğunda oturan Rıfat Nalbantoğlu da ismi en çok konuşulanlardan. Yerel seçimlerde herhangi bir adaylık düşünmeyen Nalbantoğlu’nun da uzlaşı kongresinden yana olduğu, Genel Merkez’in destek vermesi halinde görevden kaçmayacağı ifade ediliyor. 

Sürecin başında Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'le Ankara'ya giden ve Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak da beklemedeki bir diğer isim. Durak ismini bazı ilçe başkanları Kocaoğlu'na iletti. Durak da 'ağabey' formülünde masadaki isimlerden biri. Durak'ın daha çok Genel Başkan'ın işaret etmesini beklediği ifade ediliyor. 

MİÇOĞULLARI SÜRPRİZİ
Öte yandan partide sürpriz bir iddia daha dolanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı eşi Türkegül Kocaoğlu önderliği ve Narlıdere Belediye Başkanı eşi Ferah Batur'un ev sahipliğinde gerçekleşen başkan eşleri buluşmasına katılan eski vekil Türkan Miçooğulları’nın ‘kadın başkan’ formülünde listenin en üst sırasında olduğu bildiriliyor. 

Toplantıya katılan Narlıdere Belediye Meclis üyesi Nurhayat Kaya’nın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla yakın arkadaş olması kafaları karıştırdı. Miçooğulları isminin CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ulaştırılması adına bir adım olarak yorumlanıyor.

KARATAŞ İLÇE TURUNDA
Kongrelerde boy gösteren, İl Eski Başkanı Kemal Karataş da İl başkan adayı olmak istediğini açıklamıştı. Karataş, kongrelerin sona ermesinin ardından ilçeleri ziyarete başladı. 

GÜVEN HALA MASADA
İl kongresi sürecinde Kocaoğlu’yla hareket eden bazı isimler mevcut İl Başkanı Asuman Ali Güven’in masada olan isimlerden biri olduğunu dile getiriyor. ‘Uzlaşı’ adayı olmak ve herhangi bir yarışa girmek istemeyen Güven’in süreci yakından takip ettiği ve sürecin etkin isimlerine ‘bana ihtiyaç varsa varım’ dediği öğrenildi. Uzlaşı noktasında örgütte öne çıkan ismin Güven olduğu konuşuluyor.

BAŞKANLARI TOPLUYOR
Öte yandan Güven, Cuma günü ilçe başkanlarını il binasında topluyor. 13:30’da başlayacak toplantıda süreç masaya yatırılacak.

KİLİT İLÇE KARŞIYAKA
İl kongresinin kilit ilçesi Karşıyaka.. Doğal delegelerle birlikte 80'e yakın il delegesi olan Karşıyaka'nın blok hareket edip etmeyeceği ve kime destek vereceği net değil. İl Eski Başkanı Engin'in varlığı nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Kocaoğlu'yla birlikte hareket edeceğini ifade eden de var, Akpınar'ın bu süreçte Kocaoğlu'yla hareket etmesinin imkansız olduğunu söyleyen de...Engin Kocaoğlu'yla birlikte hareket edeceğini açıklarken, Akpınar'ın farklı bir yol izlemesi halinde ilçedeki blok dağılacak. Karşıyaka'nın bu süreçte blok halinde bir numaralı olmazı, Bayraklı ve Yüksel'in birlikte destek vereceği aday...

UZLAŞI ZOR İDDİASI
Örgüt içinde genel kanı Genel Merkez-Kocaoğlu-Yüksel- vekiller, Bayraklı-Konak ve Karşıyaka ilçelerinin hep birlikte uzlaşı matematiğinin içinde yer almalarının mümkün olmadığı yönünde... 

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Mevcut başkan Asuman Ali Güven,  İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İl Eski Başkanı Kemal Karataş, İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi, İl yöneticisi Hatice Tatlı, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Çiğli İlçe Başkanı  Utku Gümrükçü, Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin, Konak İlçe Eski Başkanı Aytekin Tunus, Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak, İl Eski Başkan Yardımcısı Altan inanç, PM Üyeleri Özkan Yıldız, Mustafa Moroğlu, Sevda Erdan Kılıç, PM Eski Üyesi Hüseyin Saygılı,  Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, YDK Üyesi Mahir Polat, İZFAŞ eski Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs...

 
Bornova Belediyesi’nden üniversite öğrencilerine iş desteği
 
Konak'ta tek karede 75 mutluluk!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 20 Aralık 2017 Çarşamba 14:21

Adı geçenlerin hiçbiri İle chp İzmir’de bir yere varamaz.Hele ismi il balkanlıfıniçin geçen Naz’ı ilçe başkanlarına kaldıysa Paeti yanmış ortalık.Bu İzmir’de eski ekiplerle bir yere baramazadıbgeccen isimleeinmhwpai yıpranmış vaziyette Aziz bey ve arkadaşları artık gidip torun buyutsunler

Yorumu oyla      0      0  
cengiz cansız 20 Aralık 2017 Çarşamba 12:47

Bu yazıyı okuyunca içim acıdı o bunun adamı falancı filancanın adamı bu ne ya örgütü rahat bırakın adaylar delegeye kendini anlatsın ilçe başkanları süreci yönetsin belediye başkanları nötr kalsınlar kim seçilirse herkes onun emrinde olsun olması gereken bu değilmi chp liler

Yorumu oyla      0      0  
Genç 20 Aralık 2017 Çarşamba 11:28

Genç aday olarak irfan inanç yıldızı yazmayın bile izmirde onca emekçi liyakat sahibi varken kimse ithal aday istemiyor hele ki gençlerin çoğuna sorsanız kimse istemez. Ticaretine koştursun belediyelerde ihale kovalasın kendisi

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de bıyık modası hızla yayılıyor!
AK Parti’de son dönemde bıyık bırakmak moda oldu. Mecliste plan ve bütçe ...
CHP Dikili Kadın Kolları'ndan Tosun'a tam destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dikili İlçe Kadın Kolları Kongresi’nden, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan atılacak adımı açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar ...
 
CHP Konak'ta 'ırkçı paylaşım'a ihraç yolu
CHP Konak'ta tepki çeken ırkçı paylaşımla ilgili ilk adım atıldı.
İçişleri Bakanlığı'ndan 'İlgezdi' açıklaması
İçişleri Bakanlığı, Ataşehir eski Belediye Başkanı BattaL İlgezdi hakkında ...
CHP Çiğli Kongresi'ne 'çift taraflı itiraz'da ne karar çıktı?
CHP Çiğli’de Gümrükçü'nün kazandığı kongre bitti kavgası bitmedi. Her ...
 
CHP'nin kurultay teması: Başka bir gelecek mümkün!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 3-4 Şubat 2018'de düzenlenecek 36. Olağan ...
Balbay'dan 'çukur' çıkarması: İzmir'in hakkı verilsin!
'Basmane Çukuru'nde incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Balbay, ...
Sözcü Kalın: ABD'nin veto kararını kınıyoruz
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin BMGK'daki Kudüs tasarısını veto ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri