POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Ehliyet sınavında dehşet: Öğretmeni dövdü!
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Şimşek kartla ödeme kabul etmeyenleri uyardı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
Gençlerin yeni takıntısı için peş peşe uyarı
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
18 yaşındaki motosikletlinin feci sonu!
17 Aralık 2017 Pazar - 09:11

CHP İzmir'de kongre maratonu Çiğli'de bitti: Zafer Gümrükçü'nün!

CHP İzmir’de ilçe kongreleri maratonu Çiğli’de yapılan seçimle sonlandı. Akar'la girdiği yarışı kazanan Gümrükçü yeni başkan oldu. Gümrükçü'nün listede yer vermediği Çiğli Belediye Başkanı Arslan il delegesi seçilemedi. Gümrükçü’ye destek verenlerin yakalarına üzerinde Gümrükçü'nün resmi ile “Yürüyelim arkadaşlar” mesajı yer alan çıkartmaları yapıştırması dikkat çekti.

CHP İzmir de kongre maratonu Çiğli de bitti: Zafer Gümrükçü nün!

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde ilçe kongreleri maratonu Çiğli’de yapılan seçimle sona erdi.

‘Liste krizi’ nedeniyle 1 haftalık ertelemeye uğrayan CHP Çiğli Kongresi Paşa Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreyi CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Mustafa Balbay, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, , CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş, Çankaya Belediyesi Eski Başkanı Bülent Tanık, il yöneticileri ve ilçe başkanları da yerinde takip etti.

Divan başkanlığını CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın yaptığı kongrede mevcut İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından ilçede delege seçimlerine damga vuran beyaz listelerin seçilen delegelerinin kendi aralarındaki oylamasında açık ara önde çıkan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ile yine muhalefetin içinden Büyükşehir Belediye çalışanı Erkan Akar yarıştı.

Partililerin yoğun ilgisine sahne olan kongrede CHP İl Başkanı Güven, İzmir Milletvekilleri ve Çiğli siyasetinin önde gelen isimlerinden çarpıcı mesajlar geldi. Konuşmaların ardından Gümrükçü ve Akar’ın listeleri de belli oldu. İki aday listelerin belli olmasının ardından kürsüden delegelere son kez seslendi ve oylamaya geçildi. 

ZAFER 232 OY ALAN GÜMRÜKÇÜ'NÜN
417 delegeden 400'ü sandık başına giderken, 12 oy geçersiz sayıldı. 232 oy alan Gümrükçü zafere uzanırken, rakibi Akar 165 oyda kaldı. 

KAYBEDEN YOK KAZANAN ÇOK
Kongre zaferi sonrası konuşan Gümrükçü, “İzmir’e örnek olacak kongre yaptık. Kaybedeni yok kazananı çoktur. Parti iç demokrasi nasıl yapılır Çiğli’de gösterdik. Erkan kardeşime bu yoldaşça tutumundan dolayı kutluyorum. Zeynel Mertoğlu’na ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Daha gidecek çok yolumuz var. Çiğli’yi il kongresinde en iyi şekilde temsil edeceğiz Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yeni yönetim 
Gümrükçü başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Birgül Akkaya, Turna Bilgen, Ergin Gökçen, Veli Karataş, Kadim Kızıltepe, Yeşim Koçhan, Behçet Köymen, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Mazlum Metin, Garip Odabaşı, Atilla Önder, Ali Özbalık, Mert Özcan, Çiçek Tuncay ve Ali Üstün yer aldı. 

İl delegeleri 
Semra Aksu, Yüksel Arduç, Nihal Avdan, Yaşar Avşar, Gürbüz Bal, Şeref Bektaş, Deniz Bektaş, Handan Bıçakçılar, Aziz Buğa, Asuman Bulut, Lütfü Çevik, Yusuf Çoban, Tolga Çobanoğlu, Ayhan Doğan, Nihat Gültekin, Nazlı Kılıç, Ezgi Kolbaşı, Veli kolbaşı, Süheyla Korkut, Diren Okur, Turgay Pektaş, Filiz Sagular, Musa Sever, Hsaibe Şenkul, Makbule Şimşek, Bülent Tokyürek, Aslı Balcı Tamtürk ve Demir Ünver il delegesi seçildi. 

BAŞKAN ARSLAN DELEGE OLAMADI 
Delege seçimlerinde mahallesi Küçükçiğli'de şok yaşayan Başkan Arslan ilçe kongresinde de sandıktan çıkamadı. Gümrükçü'nün il delege listesinde yer vermediği Çiğli Belediye Başkanı, il kongre delegesi seçilemedi. Arslan, Akar'ın listesinde yer alıyordu.



Pankart yarışı-çıkartmalı destek
Kongrenin yapıldığı Paşa Kule Düğün Salonu girişi ve için iki adayın mesajlarının yer aldığı pankartlarla donatıldı. Çiğli İlçe Başkan Adayı Gümrükçü’ye destek verenlerin yakalarına üzerinde Gümrükçü'nün resmi ile “Yürüyelim arkadaşlar” mesajı yer alan çıkartmaları yapıştırması dikkat çekti.

Kaybeden listede kimler vardı?
Akar'ın kaybeden listesinde ilçe yönetim kuruluna Sadık Aktaş, Sedat Arslan, Tuncel Atalay, Sevda Bilgehan, Nursel Çam, Özge Elveran, Bülent Eroğlu, Yeşim Neval Göğebakan, Okan Irgat, Cemile İlhan, Yaşar Kabaker, Doğan Kurban, Hasan Özdem, Kazım Şimşek, Yüksel Uğur ve Songül Yılmaz aday gösterilmişti. 
İl delegesi adaylar ise Cihan Ağgül, Muhteşem Kadir Akdağ, Özlem Akyıldız, Ebru Altun, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Vezir Aslan, Doğan Beyazgül, Vural Aslan, Hasan Çevik, Hıdır Çoban, Günel Doğan, Sevda Elveran, Yavuz Evren, Naci Güneş, Sultan Işıldak, Dursun Ali Kazar, Cemile Koçlar, Ezgi Küçükşahin, Engin Oral, İbrahim Özdemir, Binali Öztürk, Ülkümen Rodoplu, Cazim Şahin, Erdal Taner, Münüfer Taş, Şengül Topçu, Esra Uysal ve Doğan Yaşar'dı. 

Listelerde son dakika değişikliği 
Gümrükçü’nün listesinde son anda bir değişiklik oldu. İlçe Yönetim Kurulu Adayı Ali Sağlam yedeğe geçerken yerini Atilla Önder aldı. Akar'ın il delege listesinde yer alan Asuman Bulut da kendini listeden çıkarttı. Bulut'un yerine Vural Özkan geldi. 

ADAYLARIN KONUŞMALARI 

Gümrükçü coşkuya dikkat çekti 
Adaylardan kürsüye ilk çıkan Gümrükçü oldu. “Gözlerine baktığımda iktidar özlemini gördüğüm, faşizme karşı direniş aşkını gördüğüm kıymetli örgüt emekçilerini saygıyla selamlıyorum” diyen Gümrükçü, kongre sürecinde bir çok ilçeye gittiğini Çiğli’nin kongre salonundaki coşkusuyla farkını gösterdiğini söyledi.

Hocamı katlettiler! 
Ahmet Taner Kışlalı’nın kendisinin hocası olduğunu söyleyen Gümrükçü, “2001’de hocamı katlettiler. O gün bir söz verdim. Katiller hırsızlar demokrasisi düzeni yıkılacak. Mustafa Kemal’in aydınlığı hakim olacak. Bu işin peşinde 20 yıldır koşuyorum. Siz 18 yaşında geldiğim parti de bir hocam Ali Rıza Koçer bir hocam Alaattin Yüksel. Beni yoğurdunuz. Bana toplum için fedakarlık yapmayı öğrettiniz. Yoldaşlığı öğrettiniz. Size hiç ihanet etmedim. İhanet etmeyeceğim” dedi.

İnsan ayırmadım, ayırmam! 
Kendisiyle ilgili çeşitli ifadelerin kullanıldığını aktaran Gümrükçü, “Bana her şeyi söylediler. Bugün bu sözleri söyleyenlerin tam karşısındayım dimdik ayaktayım. Ben insan ayırmadım ayırmam…Ben yolumdan dönmedim dönmem çünkü siz varsınız. Gücü sizden örgütten alıyorum.  Gericilik faşizmin siyaseten nemalananların sonuna kadar karşısındayım. Önce ben diyenlerin sonuna kadar karşısındayım” dedi.

Ayrıştıran kim varsa karşısındayım! 
“Sizlerden ricam bugün burada sağladığımız birlikteliği Cumhurbaşkanlığını kazanıncaya kadar sürdürelim” diyen Gümrükçü şunları söyledi: Ben insanları ayrıştıran kim varsa karşısındayım. Demokrasiden emekten yana kim varsa onun yanındayım. Çünkü biz CHP’liyiz. Bizim iddiamız bu. Atatürk’ten İnönü’den Ecevit’ten bunu öğrendik. CHP’de taş ütüne taş koyacak kim varsa beraberiz. Mavi sarı beyaz kırmızı hepsi bitti. Kucaklaşacağız. Parti için çalışan herkesin elinden öpeceğiz gözünden öpeceğim. 1999 ruhuyla 2019’a yürüyeceğiz. Aday belirleme sürecinde hatalar yapıldı. Bunu tekrarlamamamız gerek. DSP her ilçede CHP’den aday yaptı. Sadece Çiğli’de DSP’nin adayı AK Parti’den oldu. Bu sizin gücünüz.. Çakma Ergenekon kumpaslarıyla yıllarımı çaldılar. Bir gün olsun boynunuzu eğdirmedim. Aynı inançla katiller demokrasisi hırsızlar düzeni yıkılıncaya kadar çalışacağız. İlçe başkanı olursam belediye başkanımızla kamuoyunda basın önünde tartışmayacağım. Söz veriyorum. Belediye ilçe başkanı el ele çalıştıkça oylar daha da yukarı çıkacaktır.”

AKP faşizmine vereceğimiz bir tane canımız yok! 
“Demirtaş tutuklandı, Berberoğlu tutuklandı. Hedefte Genel Başkanımız var” diyen Gümrükçü, “Genel Başkanımıza müdahale hazırlığındalar. Bizim AKP faşizmine vereceğimiz bir tane canımız yok Genel Başkanımıza yapılacak herhangi bir hamlede benimle Ankara’ya yürümeye var mısınız. Bana görev verdiğiniz 15 ay da kapı kapı dolaştık esnafın elini sıktık. Şimdi yeniden görev verirseniz bana bir isim takmıştınız fırtına başkan hep birlikte Çiğli sokaklarında CHP fırtınası estireceğiz. Ben Çiğli’nin adamıyım. Dava adamıyım. Şimdi bugünden sonra benimle bu kutlu yolda birlikte yürümeye var mısınız. Buradan nereye giderse gitsin sonuna kadar benle gelmeye var mısınız. O zaman benden size bir daha söz. Alnınız hiç eğdirmedim, eğdirmeyeceğim” diye konuştu. 

Akar: Bu yola tertemiz çıktık 
Kürsüye Gümrükçü’den sonra çıkan Akar ise konuşmasında şunları söyledi: Bugün ilçe kongremizi yapıyoruz. Aslında 2019’da halkın iktidarını kuracak bir olacak diri olacak örgütü kuruyoruz. Ben Mustafa Kemal’in izindeyim. Değerli yoldaşlarım. Ben bir işçiyim. Benim yatım katım yok. Zengin biri değilim ama sokakta devrimci yüreğiyle yürüyecek zengin bir yüreğe sahibim. 69 yaşında Genel Başkanımız hak hukuk adalet diye yürüyorsa biz de sonuna kadar onunla birlikte yürüyeceğiz. Genel Başkan’a yapılan tehditler bize sökmez. Pir Sultan’ın dediği gibi dönen dönsün ben dönem yolumdan. AKP iktidarının vadesi doldu. Birlik beraberliğimizi koruyarak hayır bloğundaki arkadaşlarımızı bir arada tutarak 2019’daki seçimleri kazanmak zorundayız. Biz kimsenin adamı olmadan. Yola çıktığımızdan beri bir tek hayalimiz vardı. Kokuşmuş AKP iktidarına son vermek. Ne olursa olsun bireysel çıkarlarda uzaklaşarak 2019’daki seçimleri kazanmak zorundayız. Bireysel çıkarlardan vazgeçtim. Öncelikle CHP’yi Çiğli’de ayağa kaldırarak seçimleri kazanmak istiyoruz. Bu bizim davamız. Biz bu yola tertemiz ve bembeyaz çıktık. Beyaz leke kabul etmez”

KONGREDE NELER YAŞANDI?

KÜRSÜ RAPORU!

"Hedef 8 ilçeyi almak"
İl Başkanı Güven kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi: Kongreler sonrası parti 2019’da kilitlenecek. Bu konuda Çiğli’nin üzerine düşeni yapacağına kongreden Genel başkanına bağlı il başkanlığına bağlı çıkacağına yürekten inanıyorum. 2 yıl önce 20 Aralık’ta Alaattin Yüksel başkanımızla il kongresinde seçilenleriz. Seçildikten sonra 30 ilçeyi eşit olarak kucakladık. Hepsiyle yoldaşlık yaptık. Bütün partilileri kucaklamaya çalıştık. Hatamız olduysa af ola… Ben Asuman Ali Güven 42 yıllık CHP’li olarak yol arkadaşınız olarak bu görevi dürüstçe onurlu yapmaya çalıştım. 7 Ocak’ta il kongresini yapacağız. O gün daha da güçlenerek büyük bir iddiayla Türkiye’ye haykıracağız: CHP 2019’da halk iktidarını kuracak. Cumhuriyetin en önemli kenti İzmir… Mücadelenin en önemli kentidir. 81 vilayetin önderidir. 81 il bize bakıyor. 81 il bizden mücadele bekliyor. Bireyselliği terk etmemiz gerek. Yerel seçimlerde 8 ilçenin 8’ini kazanmamız gerek. İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı sorunu yoktur. Kazanılmış belediye sorunu yoktur. Görevimiz kaybedilen ilçeleri almak. Şunu unutmayın İzmir iyi ki var.



"Biz de diyoruz ki, ikiniz de haklısınız"

Kongrede konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Bu kongrenin Çiğli’mize hayırlı olsun. Allah korusun bir an Çiğli Belediyemizi kaybettiğimizi farz edin! Devlet kurumları içinde ayakta kalan tek kurum CHP’dir. Hepinizi bu bilinçle hareket etmeye çağırıyorum. Zaten bu bilinçtesiniz.  17 Aralık 2017… Bundan 5 yıl önce ne olmuştu? Operasyon olmuştu. Kara para aklama operasyonu. İktidar harekete geçti. Operasyonu yapanlara karşı operasyon yaptı. Herkes harekete geçti, tüm yetkilerin alındığı bir ülkeye geçildi. Müthiş bir güç savaşı yaşandı. Aslında 17-25 Aralık’ta, AKP ve FETÖ’ye diyor ki ‘sen darbecisin’. FETÖ AKP’ye diyor ki ‘sen hırsızsın’. Biz diyoruz ki ‘ikiniz de haklısınız’. Türkiye bu sürece mahkum değil. Biz darbe heveslileriyle hırsızlar arasında seçim yapmak zorunda değiliz. İktidar partisinin yalnızca yanlışlarını ortaya koymak yetmez. Biz bu ülke böyle yönetilir diyeceğiz. Bunun hazırlıklarını yapmamız lazım. Referandumda hayır çıkardık. Sandık oyunları önemli değil. O dirilişi tekrarlayacağız” dedi.

"120 bin üye Büyükşehir'i belirlesin"
İzmir Milletvekili Atila Sertel konuşmasında süreçte yaptığı ön seçim vurgusunu yineledi. Sertel, “Beni milletvekili siz yaptınız. Örgütün oylarıyla seçildim. İnsanların seçerken ne kadar dikkatli olduğunu, özgür iradesini sandığa nasıl yansıttığını gördüm. Ön seçimin önemini bir kez daha vurguluyorum. Verdiğiniz helal oylar karşısında size yakışan bir milletvekilliği yapmaya çalışıyorum. Bunlar 2019’da gidiyor. Kimseye verecek tek bir vaatleri kalmadı. Çiğli emeğin başkenti. Gelişen, büyüyen ve gelecekte İzmir’in en önemli ilçelerinden biri olacak. Çiğli’nin bizde yeri ayrı. Bunda hepimizin payı var. İzmir’de en büyük sorun işsizliktir. 120 bin CV’nin bulunduğu bir Büyükşehir Belediyesi’nin, 10 bin CV’nin başvuru olduğu ilçe belediyesinin çıkmazını size sunuyorum. Gelin önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde birinci bölgeye bir, ikinci bölgeye bir kontenjan koyun. Asla ve asla birilerini oraya göndermeyi iyi olarak görmeyin. İzmir insanının siyaset yapma hakkını elinden almayın. O zaman 7 değil, 8,9 milletvekili çıkarmazsak gelin bizden hesap sorun. Belediye başkanlarını bütün üyelerimiz seçsin. İzmir’de 120 bin üyemiz sandığa gitsin büyükşehir belediye başkanımızı belirlesin. Çiğli’deki üyelerimiz gitsin ilçe belediye başkanımızı ve belediye meclis üyelerini belirlesin. Önce kendi içimizde hak, hukuk, adalet demeliyiz. Böyle olursa 30 ilçenin 30’unda belediye başkanlarımız halka bağlı belediye başkanlığı yapar. Büyükşehir de öyle olur. Halkın seçtiği belediyeler halk için hizmet yapar” diye konuştu.

Mertoğlu: Kişisel hırsları bırakmamız lazım
Kongrede aday olmayacağını önceden açıklayan İlçe Başkanı Mertoğlu, kürsüye ilçe yöneticileri ve kadın kolları ile il gençlik kolları başkanlarıyla birlikte çıktı.

Mertoğlu, “Karabasan gibi ülkemizin üstüne çöken iktidar döneminde Cumhuriyetimiz tehlike altında. AKP otoriter anlayışla devletim kurumlarını kullanarak ülkeyi baskı altında tutuyor. Seçilmiş belediye başkanları istifa ettiriliyor. Akademisyenler, gazeteciler tutuklu. Tüm haksızlıklara karşı bir adam çıktı. Halkın umudu Kemal Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşüyle umudumuzu yeşertmiştir. 2019’a giderken parti içi kişisel hırsları bırakmak lazım. 2019 olmak ya da olmamak seçimleridir. Referandumda iktidara karşı güç birliği yaptığımız birliği her daim sağlamalıyız. AKP iktidarından kurtulmanın yolu önyargılardan arınmış iktidara odaklanmış örgüt yapısından geçmektedir. Her iki adaya da başarılar diliyorum” dedi.



Arslan’dan slogan ve rövanş göndermesi
Çiğli Belediye Başkanı Arslan konuşmasında adaylardan Gümrükçü’nün kullandığı “Zincileri kıra kıra geliyoruz” sloganını hedef aldı. Arslan konuşmasının sonunda ilçede muhalefetin kullandığı iddia edilen 'rövanş alacağız' ifadesini de eleştirdi.

Arslan şunları söyledi: Bugün  bayram günü.  Partimiz AKP gibi yukarıdan atamalarla değil, demokrasiyi tabandan inşaa ederek yürüyor. Görev yaptığım 4 yılda örgütten büyük güç aldım. Nihat Gültekin, Utku Gümrükçü sonra Zeynel Mertoğlu geldi. Hepsine teşekkür ediyorum. Son yönetim partimize araç kazandırdı. Belediyenin çalışmalarını anlattılar. Örgüt belediye uyumu çok iyiydi.  Demokrasi gereği Zeynel Mertoğlu ve arkadaşları aday değil. Demokrasi bu. Omları kutluyorum. İki arkadaş var. Birisi daha önce ilçe başkanlığı yaptı. Bir de yeni yeni bir yüz Erkan Akar…Birileri görevi yaptı sıra ben de diyor. Kazananı omuzlarımıza alacağız. Hangisi kazanırsa kazansın kazanan parti olacak. Zincileri kıra kıra geliyoruz. Kime karşı. AKP’ye karşı olmalı. Parti içinde zincirleri kıra kıra geliyorsun. Kime geliyorsun kardeşim. Birileri yatağında uyurken bir çok faaliyet oldu ilçede. Seçilecek arkadaşlar yine aynı özveriyle hizmet verecek. Partiyi Çiğli’de temsil edecekler. Belediye ve örgüt işbirliğinin faydalarını görelim. Benden önce 9 bin oyla aldığımız seçimi son seçimde 25 bine çıkarttık. Yeni gelecek ilçe başkanı ve yönetimle birlikte uyumlu çalışmamız halinde meclis üyesi sayımızı arttırırız. Önemli olan uyum. Kimse partiyi yıpratmak için bu koltuklara aday olmasın. Gelelim rövanş almaya. Kimden rövanş alıyorsun.”



Koçer: Utku benim gözağrım
Çiğli Siyasetinin en önemli isimlerinden olan İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer konuşmasında şunları söyledi: Çiğli’de 1999’da yerel seçimlerde CHP bayrağını diktik. Genel seçimlerde  36’ya, 41’e 51’e çıkarttık yıllar içinde.Yeni gelecek arkadaşların bu oranı 60-65’e çıkartmak zorunda. Çiğlİ’de kol kola olsak birlik beraberlik içinde yüzde 75’i aşarız. Bu güç irade siz de var. Yıllardır beraberiz. Yerel seçimlerde yüzde 52 aldık. Yeterli mi değil. Genel ve yerel sonuçlar Çiğli’de başa başa gidiyor. Yeni başkan ve yönetim bu konuda çok çalışması lazım. Çiğli İzmir’in kalbi güneşi. Çiğli’nin birliği beraberliği İzmir’i yönetmeli. Çiğli’nin olmadığı yerde İzmir’de başarı zor. Siyaseti bilgiyle yaparsınız, birikimle yaparsınız ideolojik olarak yaparsınız bunlar güzel ama siyaseti asla çıkar ve menfaat üzerinde yapılmamalı. Bunu yapanları kınıyorum. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Her iki adayı kutluyorum. Erkan Akar da Utku Gümrükçü de bizim canımız ciğerimiz. Utku benim göz ağrım. Onu biz yetiştirdik. 18 yaşındayken yanıma geldi. Bugünlere getirdik. İzmir’e emanet ettik. Erkan da benim canım ciğerim. Dolayısıyla kaybeden yok. Yarın da omuz omuza olacağız. Hedef 2019 seçimlerinde faşizmin ayak oyunlarına dur demek.  Önümüzdeki yerel seçimlerde bırakın da belediye başkanlarımızı meclis üyelerimizi milletvekillerimizi izin verin de biz seçelim. Önseçim güzelliktir. Halkın iradesidir.”

SALONDAN NOTLAR


Birlik-beraberlik rüzgarı!
Divan Başkanlığı’na oy birliğiyle seçilen CHP PM Üyesi Yıldız açılışta yaptığı konuşmada “Bütün gözler bizde. CHP’nin kavgacı kurultaylar partisi olduğunu sürekli ortaya koyan havuz medyasına ve  çevrelere burada demokrasi dersi verelim. Barış içinde kongre yapacağımıza inancım tamdır” dedi.

Divan Başkanı Yıldız'ın çağrısıyla kongre sonrası başkanlığa veda edecek Mertoğlu ile iki aday Gümrükçü ve Akar kürsüye çıktı. Başkan ve adaylar birlik ve beraberlik pozu vererek salonu selamladı.



Öte yandan salondan alkış alan bir hareket de ilçe siyasetinin önemli isimlerden CHP Çiğli Eski Başkanı Ali Rıza Koçer’in davetiyle verildi. Koçer konuşmasının hemen ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın yanına gitti. Yıldızı pek barışmayan ikili Koçer'in çağrısıyla ayağa kalkarak el ele birlik ve beraberlik fotoğrafı verdi. Bu görüntü salondan büyük alkış aldı.



Akkara’nın sözleri tansiyonu yükseltti
CHP Çiğli İlçe yönetici Ergül Akkara’nın uzun süredir ilçede polemik konusu olan Gümrükçü döneminde 615 kişinin parti üyeliğinin silinmesiyle ilgili konuyu gündeme getirmesi kongrede tansiyonu yükseltti. Akkara’nın Gümrükçü’ye “Kendi iradesi dışında üyeliği düşürülen kişiyi gelin üye yapın ben de sizi alkışlayayım” şeklinde seslenmesi delegelerin tepkisini çekti. Taraflar arasında atışma yaşandı. Araya başka partililer girerken, Divan Başkanı Yıldız tansiyonu yatıştırdı.


 

 
Dilmen'den Bahçeli'ye yanıt: Yalaka değilim!
 
CHP İl Kongresi: İskele alabanda!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cengiz cansız 17 Aralık 2017 Pazar 18:54

tebrik ederim sn gümrükçüyü tersi olsaydı mantığa akla aykırı olurdu hayırlı olsun

Yorumu oyla      0      0  
Halk 17 Aralık 2017 Pazar 11:54

Bu adayla belediye çalısani ise görevlerinden istifa etmelidir.Bu yakışmaz ve gercek ilce baskani olmaz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yok böyle sonuç: Sandıktan başkan çıkmadı!
CHP Karabağlar İlçe Gençlik Kolu Kongresi’nde eşine az rastlanan bir sonuç ...
Meral Akşener'den AK Parti iddiası: 50 başkan...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara' ...
Ataşehir’in yeni belediye başkanı belli oldu
İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir ...
 
Bahçeli'den Rıdvan Dilmen'e ağır sözler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ' Erdoğan'ı parkasız Deniz Gezmiş'e ...
CHP İzmir’de gündem il kongresi: Kocaoğlu tek tek başkanlara sordu
CHP İzmir’de 7 Ocak’taki il kongresine yönelik ilk önemli toplantı gerçekleşti. ...
Erdoğan'dan 'günümüzün Neron'ları' çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden ...
 
Sertel'in soru önergesine Bakan Yılmaz'dan yanıt
MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye genelinde özel anaokulu sayısının ...
CHP'li Bakan'dan Bakan Albayrak'a tepki
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, FETÖ’ye ait bir ...
CHP Çiğli'de Belediye Başkanı'ndan tele mesai: Adayım Akar!
CHP Çiğli’de kongreye 1 kala mevcut ilçe başkanı Mertoğlu aday olmadığını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri