POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
Pera bebeğin ölümünde 5 tutuklama
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Türkiye'nin birçok ilinde göktaşı görüldü
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
Milliler Dünya Kupası'nda yarı finalde
21 Ocak 2024 Pazar - 10:12

CHP İzmir'den 'havaalanında miting' tepkisi: Valilik parti devleti kafasıyla hareket edemez!

CHP İzmir, Valiliğe AK Parti'nin Büyükşehir Adayı Dağ için Adnan Menderes Havalimanı yapılan karşılamanın ardından VIP çıkışında bir platform kurulmasına ve miting yapılmasına izin verilmesi nedeniyle tepki geldi. Açıklamada partililerin Özgür Özel'i genel başkanlığa seçilmesinin ardından karşılayacağı gün mobil sahne kurma talebinin reddedildiği vurgulanırken, " İzmir Valiliği devletin kurumudur. Valilik parti devleti kafasıyla, iktidar korkusuyla veya yandaşlığıyla hareket edemez" denildi.

CHP İzmir den  havaalanında miting  tepkisi: Valilik parti devleti kafasıyla hareket edemez!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı'ndan İzmir Valiliğine, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ için Adnan Menderes Havalimanı yapılan karşılamanın ardından VIP çıkışında bir platform kurulmasına ve miting yapılmasına izin verilmesi nedeniyle tepki geldi. 

CHP İl Başkanlığı yazılı açıklamasında partililerin Özgür Özel'i genel başkanlığa seçilmesinin ardından karşılayacağı gün mobil sahne kurma talebinin reddedildiği vurgulanırken, "Türkiye Cumhuriyetinin Ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı için istenen izin, İzmir Valiliğince “yasak” denilerek verilmemiş ama aynı Valilik AKP’li bir büyükşehir belediye başkan adayına, aynı alanda saatlerce kullanılan büyük sahneye bakıldığında “Size Yasak Yok. Sahne kurup miting yapabilirsiniz” denmiştir. İzmir Valiliği devletin kurumudur. Valilik parti devleti kafasıyla, iktidar korkusuyla veya yandaşlığıyla hareket edemez. Yasak varsa herkese uygulanmalı, yoksa herkese aynı imkan verilmelidir" denildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Adaletin, eşitliğin, liyakatin ve devletin tarafsızlığının mumla arandığı AKP iktidarlarında, parti devleti zihniyetinin Valilikleri ele geçirdiğine İzmir’de bir kez daha şahit olduk.

7 Kasım 2023 tarihinde, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’i genel başkanlığa seçilmesinin ardından İzmir’e ilk gelişi esnasında, örgütümüz ve İzmirliler ile birlikte İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP çıkışında karşılamıştık.
Bu karşılamaya katılan vatandaşlarımıza, Sayın Genel Başkanımızın seslenebilmesi için de mobil bir sahne kurmak istedik.

Bu sahnenin kurulması ve genel başkanımızın İzmirlilere seslenmesi, “havaalanında sahne kurulamayacağı ve İzmir Valiliğinin yasaklaması” gerekçesiyle emniyet görevlilerimizce engellendi.

Sahnenin kurulma sebebinin kısa bir karşılama ve teşekkür konuşmasından ibaret olduğu tarafımızca ifade edilmiş olsa da, küçük bir sahnenin ve ses sisteminin kurulmasına “yasak” gerekçesiyle izin verilmedi.

Önce havaalanı sorumlu müdürleri ile ardından da İzmir Valimize vekalet eden Sayın Vali Yardımcımızla görüşmelerimizde de aynı gerekçe ile organizasyonumuz izin verilmemiş, engellenmişti. O gün koyulan yasağa uymuş, devletin valiliğinin sözüne güvenmiş, saygı göstermiştik.

Ancak gördük ki, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının 20 Ocak 2024 tarihinde İzmir havaalanında karşılanması için büyük bir sahne, tamda VIP alanı çıkışına kurulmuştu.

Türkiye Cumhuriyetinin Ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı için istenen izin, İzmir Valiliğince “yasak” denilerek verilmemiş ama aynı Valilik AKP’li bir büyükşehir belediye başkan adayına, aynı alanda saatlerce kullanılan büyük sahneye bakıldığında “Size Yasak Yok. Sahne kurup miting yapabilirsiniz” denmiştir. Üstelik o alanda cumhur ittifakı il başkanları, milletvekilleri konuşmalar yapmış, sahne saatlerce o alanda kullanılmıştır.

İzmir Valiliği devletin kurumudur. Valilik parti devleti kafasıyla, iktidar korkusuyla veya yandaşlığıyla hareket edemez. Yasak varsa herkese uygulanmalı, yoksa herkese aynı imkan verilmelidir.

Devlet kurumuna ve yöneticilerine yakıştıramadığımız bu tavır, yaklaşan yerel seçimler içinde bizleri kaygılandırmaktadır. Seçim çalışmaları ve propaganda sürecinde iktidardan yana tavır alacak bir Valilik, İzmir’de seçim sürecinin gergin geçmesine, adaletsizliklere ve eşitsizliğe yol açacaktır.

Şimdi havaalanı konusundaki bu ayrımcılığın sebebi ile ilgili açıklamayı ve Valiliğin tüm siyasi partilere eşit mesafede olup olmadığına ilişkin cevabını beklemekteyiz.

Aynı tavrın devamıyla iktidar partisinin desteklendiği, İzmir’de iktidar olan partimize yasaklar koyulmaya çalışıldığı bir sürece izin vermeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyor, İzmir Valiliğini tarafsızlığa ve sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.

 
''Kanseri yendim, 649 gündür otopsi raporu çıkmadı''
 
Egeli tekstilcilerden Almanya çıkarması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den Erdoğan'a 'efendi' yanıtı!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da bir müze açılışına ...
CHP'de o ilçeyle ilgili kritik zirve: Aslanoğlu adayı açıkladı!
CHP’nin 2 yerel seçimdir kaybettiği Aliağa özelinde il binasında kritik ...
AK Parti'nin İstanbul ilçe başkan adayları açıklandı!
AK Parti'nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları, Haliç Kongre Merkezi'nde ...
 
Adnan Menderes’te ‘Dağ’ coşkusu… İlk mesajlar: İzmir gerçek belediyecilik ile tanışacak!
Kente gelen AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza ...
Adalet Bakanı Tunç'tan yerel seçim mesajı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sandıklara sahip çıkacağız, tüm partiler sahip ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'yalnızlık' yanıtı!
CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, AKP'li Cumhurbaşkanı ...
 
Genel Merkez’den il başkanlıklarına ‘seçim yöntemi’ genelgesi!
CHP Genel Merkezi’nden tüm yurttaki il başkanlıklarına belediye meclis ...
MHP'nin Dikili adayı belli oldu!
MHP, ikisi büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 55 ilçe belediye başkan ...
Seçim mesajı: Hedef daha yüksek oyla hizmet!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin mesajlar vererek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri