POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
İsrail'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde deprem
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
Hadise konserinde isyan etti: Biz ne yaşıyoruz?
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
'Üniversite sistemi değişiyor' iddiası: YÖK'ten açıklama!
23 Ekim 2023 Pazartesi - 14:45

CHP İzmir'den tezkere tepkisi!

CHP tarafından, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev sürelerinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı. CHP İzmir'deki basın açıklaması il binasında gerçekleşirken, mesajların sözcülüğünü CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal yaptı. CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, partinin tezkereye neden karşı detaylarıyla çıktığını açıkladı.

CHP İzmir den tezkere tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev sürelerinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

CHP İzmir'deki basın açıklaması il binasında gerçekleşirken, mesajların sözcülüğünü CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal yaptı. CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal, partinin tezkereye neden karşı detaylarıyla çıktığını açıkladı.

İl Sekreteri Ünsal şunları kaydetti: CHP’nin, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Dolayısıyla teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız/fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir. Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır.”

"TELAŞIN SEBEBİ NEDİR?"
Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir?  Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir. Bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha "Allah da milletim de beni affetsin' diyecek duruma düşmesidir... 

"MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ"
Aziz Milletimiz bilmelidir ki, CHP ‘terörle mücadele’ adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı okundan biri milliyetçilik olan CHP’nin ‘11 yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması’ ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir. İşin dikkat çekici bir boyutu da sarayın iktidar ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi, yabancı askerlere Türk topraklarının kapısının açılmasına, CHP itiraz edene kadar sessiz kalmıştır. Ardından ‘Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır’ diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için ‘meşru-gayrimeşru yabancı asker’ ayrımı olabilir.  Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk'ün ifadesiyle, zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu'ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekâsını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

 
TÜİK açıkladı: İzmir'de trafiğe kayıtlı kaç araç var?
 
İYİ Parti İzmir'de o başkan adaylık için yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP YDK'sından kurultay öncesi son toplantıda 2 İzmir dosyası hakkında karar!
CHP'de YDK 4-5 Kasım’da yapılacak ve yeni üyelerin seçileceği kurultay ...
MHP’den Ferdi Tayfur şarkılı Filistin videosu!
MHP, sosyal medya hesabından İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ...
Başdaş'tan Batur'a: Sosyal belediyecilik bu mudur?
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesinin ilçede ...
 
MHP'li Şahin'den 2024 mesajları: CHP ve HEDEP'e salvo!
MHP İl Başkanı Şahin, 6 il teşkilatı ve parti üst yönetimini İzmir'de ...
CHP İzmir'de kurultay kulisleri: PM için kimlerin adı geçiyor?
CHP’de gözler kurultaya çevrilirken, genel başkanlık dışında parti meclisi ...
CHP İzmir’de online takip dönemi: Aplikasyon yüklendi!
İl Başkanı Aslanoğlu’nun talimatıyla hayata geçirilen çalışma kapsamında ...
 
Bahçeli ve Davutoğlu bir araya geliyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet ...
MHP'de İzmir'deki büyük zirvede 2024 ve yeni anayasa mesajları!
MHP'nin "2024'e Doğru Diyar Diyar Anadolu" temasıyla İzmir'de bir otelde ...
TBMM'de emekliye 5 bin TL ikramiye ve bütçe mesaisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni haftada oldukça yoğun bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ne kongreymiş ama!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri