POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngilizce öğretmeninin ölümünde yeni detaylar...
İngilizce öğretmeninin ölümünde yeni detaylar...
Feci ölüm: Çim biçme makinesi can aldı!
Feci ölüm: Çim biçme makinesi can aldı!
Eskişehir’de profesör cinayeti: 3 tutuklama
Eskişehir’de profesör cinayeti: 3 tutuklama
Seçil Erzan’dan mahkemeye 109 sayfalık mektup!
Seçil Erzan’dan mahkemeye 109 sayfalık mektup!
12 Haziran 2024 Çarşamba - 16:03

CHP İzmir'in gençlerinin yargılandığı 'Wanted' davasında yeni gelişme!

Kemalpaşa’da CHP Gençlik Kolları Üyesi 3 genç partilerinin afişini astığı için hakaret suçuyla yargılandı. İlk davadan beraat alan gençler dosyanın üst mahkemeye gönderilmesinin ardından para cezasına çarptırıldı. CHP’liler durma tepki göstererek “Bu durum işgüzar savcıların bir yerlere yaranma çabasıdır” dedi.

CHP İzmir in gençlerinin yargılandığı  Wanted  davasında yeni gelişme!

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın haberine göre İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın ve 2 genç hakkında açılan ‘hakaret’ davasının karar duruşması bugün Kemalpaşa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gençler, CHP’nin “128 milyar dolar nerede” kampanyasının yürütüldüğü sırada afiş astıkları için Eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a yönelik hakaret suçlamasıyla yargılandı. Afişte yer alan “Wanted” ifadesinden dolayı gençlere hakaret suçundan 354 iş günü para cezası verildi. 

Davanın avukatı ve Eski Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Celil Balyeli “Eski Ekonomi Bakanı Berat Albayrak istifa ettikten sonra CHP ‘128 milyar dolar nerede’ kampanyasını yürütürken ülke genelinde afiş çalışması yaptı. ‘Wanted’ yani ‘Kayıp’ ifadesi yer alan afişler Kemalpaşa’da da bu genç arkadaşlarımız tarafından asıldı. Arkadaşlarımızı mobese kameralarından tespit edip haklarında hakaret davası açtılar. İlk mahkeme sürecinde arkadaşlarımız beraat etti. Ancak beraat kararından sonra savcı kararı istinaf etti. Dosya üst mahkemeye gönderildi ve tekrar yargı süreci başladı” dedi.

‘YARGININ SİYASALLAŞTIĞININ GÖSTERGESİ’ 

Balyeli, dava sürecinin siyasal olduğunu belirterek “Bugün görülen karar duruşmasında arkadaşlarımıza para cezası verildi. Burada önemli olan husus şu: Afiş astıkları için ısrarla bu arkadaşlarımıza dava açan savcı aslında eski AKP Gençlik Kolları üyesi. AKP Gençlik Kolları üyesi bir avukat daha sonra savcı oluyor ve afiş astılar diye arkadaşlarımıza ‘hakaret’ suçundan dava açıyor. Bu durum yargının nasıl siyasileştiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ise “Baştan aşağı siyasi bir dava. Israrla yargılama süreci sonucunda ceza verildi. Ama biz çocuklarımıza sahip çıkacağız” eleştirisinde bulundu.

YALÇIN: EKONOMİYİ BATIRANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın da, “Damadın Bakan, halkın parasının yok olduğu bir dönemde buharlaşan ve ülkece içinde bulunduğumuz milyonlarca yurttaşımızı derinden etkileyen, gençlerimizi yoksulluğa ve açlığa mahkum eden ve adeta bu derin ekonomik krizin en önemli dönüm noktalarından olan 128 milyar doların nasıl yok olduğunu vatanını, ülkesini seven biz gençler olarak sorduk sormaya devam edeceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün açtığı yolda, bize armağan ettiği gençliğe hitabesindeki hedefler doğrultusunda daima mücadele edecek, halkın parasını yok edenlere, devletin parasını hortumlayanlara, ülke ekonomisini batıranlara asla fırsat vermeyeceğiz. Halkın iktidarı artık yakındır, ilk genel seçimlerde halk bu iradeye gereken cevabı elbet verecektir” ifadelerini kullandı.

 
İzmir Körfezi renklendi!
 
İzmir ile Kuzey Ege adaları daha da yakın olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi renklendi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde denizin rengi yeşile, Balçova ilçesinde kahverengiye büründü.
Deprem uyarısı: İzmir'de enerji birikimi var!
Prof. Dr. Kutoğlu, uzay teknolojilerini kullanarak Türkiye'deki yer hareketlerini ...
'Damsız' girişe loca şartına 120 bin TL ceza!
İstanbul'daki bir eğlence mekanında düzenlenen konsere rezervasyon yapmak ...
 
Üç kişinin öldüğü diyaliz faciasında ilk gözaltılar
Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde geçen ay 3 kişinin yaşamını ...
Aralarında turizm, tarım, imalathane alanı var… İzmir’de dev satış
İzmir Milli Emlak Müdürlüğü, İzmir 11 ilçesinde 26 ayrı taşınmaz için ...
Sinan Ateş'in eşinden önemli açıklama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları ...
 
Ogün Samast yine hakim karşısında!
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün ...
İzmir'de orman yangını!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ...
İzmir’de ulaşıma zam!
İzmir’de UKOME’nin yapılan toplantıda zam kararı çıktı. Alınan karar doğrultusunda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri