POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
MSB duyurdu: Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Dilan Polat için istenen ceza belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile bir araya geldi
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
Öğretmenler dikkat: 11 Temmuz'da başlıyor!
5 Haziran 2024 Çarşamba - 16:40

CHP İzmir ve Bayraklı önünde emekçi isyanı: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanına döner!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten atılan işçiler eylemlerini CHP İzmir İl Binası önüne taşıdı. Burada açıklama yapan işçiler, “Taleplerimizi karşılamamaya devam ederseniz bütün İzmir’i eylem alanına dönüştüreceğiz” açıklamasını yaptılar. Öte yandan Bayraklı’da toplu sözleşme için eylemde bulunan memurlar ise CHP Bayraklı İlçe Binası’na yürüyerek burada bir açıklama gerçekleştirdiler.

CHP İzmir ve Bayraklı önünde emekçi isyanı: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanına döner!

GERÇEKİZMİR - İşçiler CHP İzmir önünde isyan etti: Talepler karşılanmazsa tüm İzmir eylem alanı olacak!

İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkarma krizi devam ediyor.

Önceki Başkan Tunç Soyer döneminde işe alınan ve daha sonra işten çıkartılan işçilerin eylemleri sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi önünde günlerdir seslerini duyurmaya çalışan İzdoğa ve İzenerji işçileri isyanlarını CHP İzmir İl Binası önüne taşıdı.

“BİZİ MAĞDUR ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!”

Genel-iş ve Belediye-iş üyesi işçiler CHP İzmir önünde bir açıklama yaparak, işten atılan işçilerin geri alınması çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzdoğa ve İzenerjj şirketlerinde çalışan işçiler olarak, haksız şekilde işten çıkarıldık. İşimizi geri kazanmak için başlattığımız mücadelenin bugün 15. günündeyiz. Çok uzun süren mülakat süreçlerinin ardından, mülakatlarımız tamamlandıktan sonra da işe başlamak için uzun süre bekletildikten sonra iş başı yapabildik. Geçtiğimiz hafta Kıbrıs Şehitleri'nden seslendik derdimizi anlatmaya çalıştık. Bir kez daha buradan, CHP İzmir il başkanlığı önünden sesleniyoruz: Ne İzmir halkını ne de biz işçileri mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Belediye hizmetlerinin düzgün, aksamadan, yeterli şekilde yapılması da insanca şartlarda mesleklerimizi yapmak da bizim ortak derdimiz. İzmir'i belediye hizmetlerinden mahrum etmeye de bizleri işsizlik ve yoksulluğa mahkum etmeye de kimsenin hakkı yok!

“AK PARTİ BELEDİYESİ PRATİĞİ”

İşimize son verilen süreci meşrulaştırmak için kullanılan bazı ifadeler ne yazık ki kamuoyunu yanıltıyor. Halkçı, sosyal demokrat partinin bir belediyesinin kendi emekçilerini karalaması, haksız yere işten çıkarmaları aklamak için bizler hakkında kara propaganda yapması en hafif deyimle Akp belediyelerinin pratiklerini aratmayacak düzeydedir. Bizler bankamatik memuru ya da fazlalık personel değiliz. Ekonomik kriz koşullarında hasbelkader belediyede çalışmaya başlamış, hayatımızla ilgili bütün planımızı bunun üzerinden yapmış, çalıştığımız süre içinde de işimizi layıkıyla yapmış emekçileriz. Hepimiz işimizin başındayken alelacele işten atıldığımıza dair bilgi aldık. Kimimiz sınıfta öğrencileriyle dersteydi, kimimiz katı atıkta çöp ayrıştırıyordu, kimimiz sırtında yük taşıyordu. Çalıştığımız birimlerde eksik personelle çalışıyorduk, birçoğumuz çalıştığı şu kısa zamanda bile fazla mesai yapmak zorunda bırakıldık. Buradan bir daha sesleniyoruz, Siyasi figürlerin kendi aralarındaki hırslarına, ihtiraslarına ve politik oyunlarına bizleri kurban edemezsiniz. Buna izin vermeyeceğiz.

“TALEPLER KARŞILANMAZSA İZMİR EYLEM ALANINA DÖNÜŞECEK”

Burada CHP İl Başkanlığı önünden İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve İzenerji Genel Müdürü Ali Ercan Türkoğlu'na sesleniyorum. Bizler aylarca, yıllarca işe alınmayı bekledik. Çalıştığımız süre boyunca ise işimizi özverili şekilde yerine getirdik. Eğer tasarruf istiyorsanız biz işçileri işten çıkarmak yerine makam araçlarına, ihalelere, boşa giden kaynaklara gözünüzü dikin. Bizim işimize değil. Bizler bize CHP yönetimine sesleniyoruz. Bu haksızlığa dur demek iki dudağınızın arasında çıkan bir sözcüğe bakar. Biz hakkımızın bilincindeyiz. Bir araya geldiğimizde çok güçlü olduğumuzun farkındayız Hakkımızı istiyoruz. Hak ettiği gibi insanca şartlarda çalışıp yaşamımızı kazanmak istiyoruz. Hakkımız olanı içimizi alana kadar hiçbir yere gitmeyeceğiz. Eğer bizleri muhatap olmamaya, taleplerimizi karşılamamaya devam ederseniz İzmir halkına sesimizi duyurmak ve kendimizi anlatmak için bütün İzmir eylem alanına dönüştüreceğiz.

Öte yandan bugün işçi eylemlerinin sürdüğü Bayraklı’da Tüm Bel-Sen İzmir şubelerinde örgütlü emekçiler toplu sözleşme hakları için bir kez daha belediye binasında bir araya geldiler. Emekçiler belediye binası önünden CHP Bayraklı İlçe Binası’na yürüyerek burada bir açıklama gerçekleştirdiler.

 

 
İzmir'de kaçakçılık operasyonları: 42 gözaltı
 
Ekrem İmamoğlu TBB Başkanı seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçakçılık operasyonları: 42 gözaltı
İzmir’de son 2 haftada düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında piyasa değeri ...
İzmir şehidini gözyaşları ile uğurladı
Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Albay ...
İki kız kardeş, 4 saat arayla ölü bulundu
Konya'da meydana gelen korkunç olayda, iki kız kardeş 4 saat arayla ölü bulundu.
 
Kurbanlarıyla birer birer kahvaltı yapmıştı… İşte ‘Bayraklı Kasabı’na istenen ceza
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir evde derin dondurucu ve buzdolabında ...
Görgü tanıkları anlattı: İzmir'in kahraman şehitleri 20 kişiyi kurtarmış!
Kayseri'de kaza kırıma uğrayarak düşen eğitim ucağıyla ilgili soruşturma ...
Hakkari Belediye Başkanı'na hapis cezası!
Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yargılandığı ...
 
Hamile Sezen'i 13 bıçak darbesiyle öldüren cani için en ağır ceza!
İzmir'de dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile Sezen Ünlü'yü (17), ...
Sinema tutkunları Bornova’da buluştu
Bornova Belediyesi Film Ofisi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bornova ...
İzmir'de PKK baskını: 6 gözaltı!
İzmir'de, PKK/KCK silahlı terör örgütünün sosyal medyada propagandasını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri