POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 12 Eylül mesajı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
Soruşturmada ön adli tıp raporu açıklandı
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
SGK’dan Genel Sağlık Sigortası (GSS) açıklaması
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
Narin'in ablası Tülin'in ölüm nedeni belli oldu!
13 Ekim 2023 Cuma - 17:34

CHP İzmir vekilinden çarpıcı mesajlar ve Özel'e açık destek!

Seçim sürecine yönelik değerlendirmelerin de yer aldığı detaylı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den de genel başkan adayı olan Grup Başkanı Özgür Özel'e açık destek geldi. 

CHP İzmir vekilinden çarpıcı mesajlar ve Özel e açık destek!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) gözler 4-5 Kasım'da yapılacak büyük kurultaya çevrilirken, değişimcilerin zaferiyle biten İstanbul Kongresi'nin ardından İzmir cephesinde de hareketlilik yaşanıyor. 

Son olarak detaylı bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den de genel başkan adayı olan Grup Başkanı Özgür Özel'e açık destek geldi. 

Seçim sürecini değerlendiren, "İktidarın baskı, buhran ve zulüm siyasetine karşı olan yapılar büyük bir özveriyle çalışmış olsa da demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe ve adalete susamış milyonların başarı beklentisini ne yazık ki karşılayamadık" mesajı veren ve ittifak ortaklarını da eleştiren CHP İzmir Milletvekili Yücel, "İzmir İl Başkanlığı görevimde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir devlet adamı olma konusunda çok şey öğrendim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı şahsi sevgim ve saygım ömrümün sonuna kadar sürecek olsa da, siyaset müessesesinde aldığım görevlerde her zaman partimin yüksek yararını gözettim. 2018 seçimlerinin hemen ardından parti içerisinde başlatılan olağanüstü kurultayın toplanmasına yönelik imza sürecindeki tavrım ve tutumum da, bugün değişimin gerekliliğini savunuyor olmam da partimizin âli menfaatleri gereğidir" ifadelerini kullanarak kurultayda Özel'i destekleyeceğini açıkladı. 



İŞTE O AÇIKLAMA: 
Uzun ve zorlu bir hazırlık sürecini müteakip Millet İttifakı olarak katıldığımız, 14 ve 28 Mayıs 2023 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, başta Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partimiz, Millet İttifakı’nın paydaşları ve Millet İttifakı’na dâhil olmamakla birlikte iktidarın baskı, buhran ve zulüm siyasetine karşı olan yapılar büyük bir özveriyle çalışmış olsa da demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe ve adalete susamış milyonların başarı beklentisini ne yazık ki karşılayamadık.  

Bir kısım İttifak ortaklarımız hak ettiklerinden çok daha fazla paye aldıkları halde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine taahhüt ettikleri katkıyı koymamış olmaları yetmezmiş gibi, seçimlerin hemen ardından Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve partimizi suçlama nezaketsizliğinde bulunmuşlardır. Özbaşlarına seçime gireceğini söyleyenler, halasını CHP’ye oy vermeye ikna edemeyenler, “CHP kendi başına seçim kazanamaz” diyenler önce kendi özeleştirilerini yapmak yerine partimizi ve genel başkanımızı tartıştırmayı bir kamuflaj, bir kalkan olarak kullanmaktadırlar. Altılı masada eşit söz ve oy hakkına sahip olan liderlerin seçimin kaybında da eşit sorumluluğu bulunduğu unutulmamalıdır.       

Bununla birlikte, yüksek bir umuda sevk edilen geniş halk yığınlarının seçim sonuçlarından dolayı sukutuhayale uğramış olması, halkımızın talepleri, Cumhuriyet Halk Partisinin yenilenmesi, değişmesi, yeni bir devinim kazanması zarureti ve büyük emekler verilerek, yüksek bir motivasyonla girilen seçimde istenen ve beklenen başarının sağlanamamasının sebepleri, partimizin yetkili kurullarında yeterince mükâleme ve müzakere edilmemiş, ettirilmemiştir. Öte yandan, Türkiye ve dünya siyasi gündeminin bu denli çalkantılı olduğu bir dönemde, partimizin il kongreleri üzerinden yapılan tartışmalar dahi, asıl konuşulması gereken hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacı sorunu, dış politika gibi hayati gündemleri gölgede bırakmaktadır. 

Yüz yıllık örgüt tecrübemizin sahip olduğu tüm birikimlerin, yaklaşan yerel seçimlerde olumsuz bir sonuç alınması durumunda, bir beka meselesiyle karşı karşıya kalmaması için halktan ve sokaktan edindiğim izlenimleri, kendi gözlem ve fikirlerimi uzunca bir mütalaa sürecinden geçirdikten sonra partimizde, evvela yönetimsel, ardından da fikri ve örgütsel anlamda bir değişim ve yenilenme gerektiği kanaatine vardım. 

Milletvekili seçilmeden önce, 5 sene kesintisiz icra ettiğim İzmir İl Başkanlığı görevimde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir devlet adamı olma konusunda çok şey öğrendim. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı şahsi sevgim ve saygım ömrümün sonuna kadar sürecek olsa da, siyaset müessesesinde aldığım görevlerde her zaman partimin yüksek yararını gözettim. 2018 seçimlerinin hemen ardından parti içerisinde başlatılan olağanüstü kurultayın toplanmasına yönelik imza sürecindeki tavrım ve tutumum da, bugün değişimin gerekliliğini savunuyor olmam da partimizin âli menfaatleri gereğidir. 

Yukarıda belirttiğim hususlar ve diğer etki ve etmenleri bir bütün olarak irdeledikten sonra, 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayımızda halkımızın, oydaşlarımızın ve örgütümüzün değişim beklentisini ve temennisini karşılamak amacıyla; liyakatli, adaletli, şeffaf, denetim mekanizmalarının kurulduğu ve işletildiği bir yönetim anlayışı sergileyeceğine inandığım; çalışkanlığıyla, enerjisiyle, motivasyonuyla ve tertemiz geçmişiyle öne çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan, TBMM Grup Başkanımız, Manisa Milletvekilimiz Sayın Özgür Özel’i desteklemenin partimizin yüksek yararına uygun olduğu düşüncesiyle kendisini destekleme kararı aldım. Partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını dilerim. 

 
Sosyal demokrat başkanlar Selçuk'ta konuştu
 
Afganistan'da camide bombalı saldırı: 17 ölü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalet 14 Ekim 2023 Cumartesi 22:25

İl başkanı olarak bütün adaletsiz uygulamaları yap,ondan sonra hikaye anlat.Edep yahu.

Yorumu oyla      0      0  
Başka bir partili 14 Ekim 2023 Cumartesi 08:10

Kurnazlar ya, kokuyu aldılar, yakında hamisi Batur ve aynı ekipdeki Ednan Arslan''da bu kervana katılır.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 14 Ekim 2023 Cumartesi 08:06

Deniz Yücel, ilk kez doğru birşey yapmış, ama; açıklamasında haklı olarak belirttiği hususlardan dolayı değil, sadece seçimi Özgür Özel"in kazanacağını öngördüğü için ağababası Batur ile birlikte bu kararı almış, göreceksiniz yakında Batur ve Ednan Arslan''da aynı doğrultuda açıklamalar yaparlar, dertleri parti değil, ön almak ve pozisyon kapmak..

Yorumu oyla      0      0  
Siyaset 13 Ekim 2023 Cuma 21:24

İhanet falan yok varsa başarısızlık bırakacaksın 13 yıl az değil .üstelik adam örgütü bilmiyor .Iyi bir insan ve dürüst bir bürokrat olabilir .ama iyi bir siyasetçi değil.çünki siyaseten gelmiyor.örgütlenmeyi yapamıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 13 Ekim 2023 Cuma 19:56

Deniz Yücel de ihanet gurubunda yerini aldı

Yorumu oyla      0      0  
Partili 13 Ekim 2023 Cuma 19:07

Aklın yolu bir, iyi bir insan olabilir siyasette başarısız hemde 13 kez kaybetti .....olmuyorsa bırakacaksın bir değil iki değil onüç kez yenilgi, günah değil mi bizim umudumuza, hayal kırıklığımıza, emeklerimize. Komik olan, halen umudumuz Kılıçdaroğlu denmesi hangi umut bu? Yolunuz açık olsun başarılar diliyorum

Yorumu oyla      0      0  
Gercekler 13 Ekim 2023 Cuma 18:08

Helal olsun işte bu ,artık değişim şart

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Hamas-İsrail çatışmasının yayılmasından endişeliyiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Hamas çatışmasına ilişkin açıklamalarda ...
Nalbantoğlu'ndan Can Atalay'a özgürlük çağrısı!
TİP tarafından Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutukluyken Hatay ...
Sandal'dan o tepkiye fotoğraflı yanıt: Atatürk'ten yana olmak vicdanla olur!
Bayraklı Belediye Başkan Sandal'dan Homeros Festivali’nde büyük beğeni ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan talimat: Herkes bölgesinde çalışsın!
Kurultay sürecinin yaşandığı CHP’de genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gruplar ...
Emeklilere 5 bin TL düzenlemesi kabul edildi
Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe ...
Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, İstanbul ...
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten MYK sonrası önemli mesajlar
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
'Gizli' Gazze oturumu: 6 partiden ortak bildiri
Grubu bulunan 6 parti sivillere yönelik saldırıları kınadı. Meclis'ten ...
Ekrem İmamoğlu'ndan Cemal Canpolat açıklaması!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığını koyan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri