POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tunceli Ovacık'ta askeri araç kazasında 4 asker şehit oldu
Tunceli Ovacık'ta askeri araç kazasında 4 asker şehit oldu
Amerikan askerleri Irak'tan çekiliyor
Amerikan askerleri Irak'tan çekiliyor
Narin'in kahreden ölümünde yeni gelişme!
Narin'in kahreden ölümünde yeni gelişme!
Hamile kadını ölesiye darbetmişti: İşte istenen ceza!
Hamile kadını ölesiye darbetmişti: İşte istenen ceza!
26 Kasım 2017 Pazar - 18:11

CHP Konak kongresinde liste krizi: Pekdaş ve muhalefet terk etti, Başak ne dedi?

Başkan Başak’ın üçüncü kez koltuğa oturduğu kongreye liste krizi damga vurdu. Konak Belediye Başkanı Pekdaş, “Böyle liste olmaz” diyerek salonu terk etti. Başak’la kongre öncesi uzlaşan muhalifler de muhalif isimleri listeye yazılmasına kızan ‘Yalı Grubu’ da Başkan’ı hedef tahtasına koydu.

CHP Konak kongresinde liste krizi: Pekdaş ve muhalefet terk etti, Başak ne dedi?

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de ilçe kongreleri iki seçimli Pazar mesaisiyle start alırken, Konak Kongresi’ne liste krizi damga vurdu.

Özgür Kaplan’ın Divan kararıyla yarış dışı kalmasıyla seçime tek aday olarak giren CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın listeleri salonda krize neden oldu.



PEKDAŞ: BÖYLE LİSTE OLMAZ!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş listeler açıklanınca sinirlenerek “Böyle liste olmaz” diyerek oy atmadan salonu terk etti. Pekdaş'ın Konak Meclis Üyesi Zeki Günen'in il delege listesine yazılmamasına tepki gösterdiği öğrenildi.



MUHALEFET VE ‘YALI’DAN DA TEPKİ GELDİ
Kongre öncesi Başak’la birlikte birlik beraberlik mesajları vererek uzlaşan muhalifler de listeye tepki gösterdi. Muhalifler yeterli ölçüde temsil edilmediklerini savundu ve salon dışına çıkarak oy atıp atmama kararı için görüşme yaptı. Muhalifler seçimde oy kullanmadı. 

Başak'ın listesi birlikte hareket ettiği ve Konak Meclisi'nde 'Yalı Grubu' olarak adlandırılan CHP'lileri de memnun etmedi. Mustafa Kocaoğlu önderliğindeki Yalı Grubu da listelere muhalefetten isim yazılmasına tepki gösterdi. Yalı Grubu da sandığa gitmedi. 



TANSİYON YÜKSELDİ! 
Öte yandan salonda bir tartışma da Buca Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ile seçim kurulu üyeleri arasında çıktı. 'Yalı Grubu'na yakınlığıyla bilinen Kalmaz üyeler ve bazı delegelerle tartıştı, tansiyon yükselince araya giren partililer gerginliğin büyümesini önledi. 



BAŞAK'TAN ÇİFTE YANIT
CHP Konak İlçe Başkanı Başak'tan Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın tepkisine ve Divan'ın aldığı kararı yargıya taşıyacağını söyleyen Özgür Kaplan'a yanıt geldi. 

Başak şunları söyledi: Listeye bakın, nasıl bir liste? Ayrılabilirler. Bu olay kimseyle ilgili değildir. Ben yokum. Soy adımdan hiç kimse yok. Örgütün her rengini barındıran bir liste yaptım. Hiçbir şekilde bir araya gelmeyecek insanları yazdım. Sorumluluk aldım. Bu tepkilerin olacağını biliyordum. 19 tane kadın yazıyoruz. 6 tane de genç yazıyoruz. Burada herkesi mutlu edecek bir nokta yok. 300 kişiyi de yazsan birileri mutlu olmayacak. Ben iki dönemdir il delegesi değilim. Kendi gücümü bugüne kadar örgütüme kullandım. Kendime güç devşirecek bir delegasyon oluşturmadım. Kaybetme riskim olmadığı halde, çok güçlü olduğum halde çok farklı bir liste yapabilirdim.

Başak, Divan'ın listeyi zamanında teslim etmediği için aday olamayan ve karara tepki gösteren Kaplan ile ilgili olarak da "Yargıya taşısın. Yarım saat süre verdim. Sonra geldiler. 1 saat dediler. Uzattık. 2 saat uzattık. Sonra son 5 dakika dediler. İnsanlar 11:00’den beri buradalar. Perişan oldular. Her şey kayıt altında. 2 saat 5 dakika beklendi liste falan gelmedi. Bakın listeye. Gelse bile Ertaç Kalkan iki yerde yazıyor. Böyle bir liste olur mu? Zaten geçersiz. Bunu kasten yaptılar. Özgür Bey iyi niyetli bir insan. Ama ona yol gösteren kim varsa onlar yanlış yönlendiriyor" ifadelerini kullandı. 

 
Delican tuttuğu 80 kiloluk orkinosu kimsesiz çocuklarla paylaştı
 
DAEŞ'ten Avrupa'ya 'Noel' tehdidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican tuttuğu 80 kiloluk orkinosu kimsesiz çocuklarla paylaştı
Denize ve balık avına ilgisi ile bilinen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na rest: İspatlarsan...
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Çocuklarım, ...
Şenoyar’dan miting gibi adaylık açıklaması: 255 imzayla yola çıktı!
CHP Tire İlçe Başkanı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstü önünde düzenlenen ...
 
Başbakan: Beklentimiz ABD'nin YPG ile ortaklığını...
Başbakan Yıldırım, Trump'ın YPG'ye silah verilmeyeceği sözü ile ilgili, ...
CHP Urla'da Özbadur dönemi
Urit Salonu'nda yapılan kongreye tek aday olan giren ve son yönetimde ...
Karlıdağ: CHP olarak sürecin bilincindeyiz
CHP İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ, CHP’de yaklaşan ilçe kongreleri ...
 
Kılıçdaroğlu: Bağırmakla ülkeler yönetilseydi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bağırmakla, çağırmakla ülkeler ...
Erdoğan, Kral Selman ile Soçi zirvesini konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman telefonda görüştü. ...
Tescil tartışması büyüyor: Bakanların çiğ köfte savaşı!
Çiğ köftenin hangi şehre ait olduğu konusunda haftalardır süren tartışmaya, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri