POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Şimşek: Fiyatlar artıyor ama daha yavaş!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
Sıla bebek açıklaması: Anne delilleri karartmaya çalışıyor!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
AK Partili Çelik: Sivil anayasaya ihtiyaç var!
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
17 yaşındaki Beyza’dan iki gündür haber alınamıyor
26 Kasım 2017 Pazar - 08:36

CHP Konak'ta Başak'tan buruk zafer

Özgür Kaplan’ın Divan tarafından alınan kararla yarış dışı kalmasıyla sandığa tek aday olarak giden Mehmet Şakir Başak 3.kez CHP Konak İlçe Başkanı oldu. Yaşanan liste krizi sonrası delegelerin bir bölümünün sandığa gitmemesi, bir bölümünün de boş oy atması ve akabinde çıkan oy sayısı Başak cephesini mutsuz etti.

CHP Konak ta Başak tan buruk zafer

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü’nde yaklaşık bir buçuk ay önce tamamlanan delege seçimlerinin ardından kongre ateşi yandı! CHP’de ilk sandıklar bugün Konak ve Urla ilçelerinde kuruldu.

CHP Konak Örgütü yeni başkanını seçmek için Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde sandık başına gitti.

Salon sabahın erken saatlerinden itibaren partililerin akınına uğrarken, dört bir yanı da bayrak ve pankartlarla süslendi. CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ‘icraat sergisi’ dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

CHP Konak’ın kongresine Başkan Başak’a Eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz’ın desteğini alarak rakip olan Özgür Kaplan’ın Divan’ın belirlenen sürede listeyi teslim etmediği için aldığı kararla yarış dışı kalması ve yaşanan liste krizi damga vurdu.

- CHP KONAK KONGRESİNDE LİSTE KRİZİ: PEKDAŞ TERK ETTİ!... 



214 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ
Seçime tek listeyle tek aday olarak giren Başak üçüncü kez Konak İlçe Başkanlığı koltuğuna oturdu.  Toplam 418 delegenin bulunduğu Konak Kongresi’nde 280 delege sandık başına gitti. 25 oy boş çıkarken, 33 oy da geçersiz sayıldı. Başak 222 geçerli oyun 214’ünü aldı.

Öte yandan yaşanan liste krizi sonrası muhalefetin oy atmadığı seçimde sandıktan bazı il yöneticilerine Başak'tan daha fazla oy çıkması dikkat çekti. 

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLSAYDI..."
Sayımın ardından partililerle zafer pozu veren Konak İlçe Başkanı Başak, burada kısa bir konuşma yaptı. Başak, "19 yıldır bu partinin yükünü çektim, 19 yıl daha çekeceğim. Hazırladığımız listede aslında Türkiye’de de aradığım o birlik beraberliği o listede var etmek istedik. Herkesi memnun edemezsiniz. Ben iki dönemdir il delegesi değilim. Kendimi yazmadım hiç bir hemşerim, akrabam da yok. Ben siyasi gücümü örgütümle paylaşmayı şiar edindim. Bu özveriyi göstermem lazımdı. Siyaseti yaparken kendi bireysel iktidarımız için yapmadığımızı pratiğe döktük. O listeye her renkten, hiç hesaba katılmayan, bir araya gelmez denilen isimleri bir araya getirdim. 2019 yolunda kol kola olmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk olsaydı bu listeyi yapardı" dedi.

Başak'ın seçim kazanan yönetim ve il kongre delege listesinde şu isimler yer aldı: 

YİNE KENDİSİNİ YAZMADI 
Başak'ın il kongre delege listesinde kendisini yazmaması dikkat çekti. CHP Konak İlçe Başkanı bir önceki kongrede de bu listeye kendisini yazmamıştı. 

ESKİ BAŞKANLARA VEFA 
Başak'ın il kongre delegesi listesinde il eski başkanlarına vefa da gözlerden kaçmadı. CHP İzmir'in 4 eski başkanı Alaattin Yüksel, Bedri Serter, Kemal Karataş ve Rıfat Nalbantoğlu listede yer aldı. 


KAPLAN: YARGIYA TAŞIYACAĞIM
Öte yandan Kaplan Divan'ın kararıyla yarış dışı kaldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kaplan, "Liste hazırlayamama gibi bir sorunumuz yok liste hazır ama divan başkanı beklemeyi lüks saydı. Bu kadar kısa sürede bitirmeye gerek yoktu. Listemiz hazır divana sunmak üzereyken divan başkanı yerinden kalkarak oylamanın başlayacağını söyledi. Tek listeyle seçime gitmek suretiyle İzmir’de demokrasiye zarar veren bir hamlede bulundu. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Arkadaşlarımızla görüşerek konuyu partinin üst makamlarına ve yargıya taşımayı düşünüyorum. Keşke böyle olmasaydı” dedi.

KONGREDE NELER YAŞANDI? 

CHP Konak Kongresi için partililer ve delegeler sabahın erken saatlerinden itibaren salona akın ederken partiden de yoğun bir ilgi vardı. 

PARTİDEN YOĞUN İLGİ 
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, YDK Üyeleri Şehrazat Mercan ve Mahir Polat, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Atila Sertel, Tacettin Bayır ve Musa Çam, ilçe başkanları, İl Eski Başkanları Alaattin Yüksel, Bedri Serter ve Kemal Karataş, çok sayıda parti yöneticisi ve partili de Konak'taki yarışı yerinde takip etti. 

CHP Konak Kongresi divan başkanlığını da geçtiğimiz günlerde parti içinde yapılan oylamada CHP Grup Başkanvekili seçilen Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yapacak. 



İKİ ADAYDAN BİRLİK MESAJLARI 
Öte yandan CHP Konak İlçe Başkanı Başak ve başkan adayı Özgür Kaplan kongre salonunda bir araya geldi. Yan yana fotoğraf çektiren ikili birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

BAŞAK: ZAFER ADIMI OLACAK 
Kongrenin açılış konuşmasını CHP İlçe Başak yaptı. Başak, "Bu kongre 2019 seçimleri için bir zafer adımı olacak. Buna inanıyorum. 3.5 yıldır onurla bu görevi üstleniyorum. Kongremize hoşgeldiniz" ifadelerini kullandı. Başak'ın konuşmasının ardından İzmir Marşı eşliğinde başkanlık döneminde yapılan basın açıklamaları ve eylemlerden oluşan görüntülerin yer aldığı bir barkovizyon sunumu yapıldı.



SINDIR: 2019'DA BAYRAĞIN ZAFERİ OLACAK 
Başak'ın ardından kürsüye CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır geldi. Kongre süreci hakkında bilgilendirme yapan CHP Genel Sekreteri Sındır, kurultayın da Şubat ayı içinde gerçekleşeceğini ifade etti. 2019 yılında yapılacak yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, "Halkın önünde demokrasi ve diktatörlük seçeneği var" sözleriyle tanımlayan Sındır, "Tek adam rejimi mi diktatöryel yönetim biçimimi mi belirlenecek. Kararlılık ve inanç bizim CHP’li yoldaşlarımızda hep vardır. 2019’da o zafer bizim değil bu milletin, bayrağın zaferi olacaktır" dedi. 

GÜVEN: TARİHİ ÖNEMİ VAR 
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de kongre sürecini yeniden yapılan süreci olarak tanımlayarak, "Tarihi önemi var. Tamamlandığında partimiz iktidar olma yolunda ciddi bir noktaya gelmiş olacaktır. 2019  seçimlerinde CHP artık iktidar olma noktasında bu yürüyüşünü en başarılı şekilde devam ettirecektir" dedi. 



PEKDAŞ AHMET ŞIK’IN SÖZLERİYLE SESLENDİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kongrede kadın mücadelesi vurgusu yaptı ve salona tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın sözleriyle seslendi. Pekdaş, “Kadınlar olarak diktatörlüğe kafa tutmamız gerekiyor. 2019’da bu ülkeye parlamenter demokrasiyi geri getirmek zorundayız. Bu nedenle örgüt olarak el ele olmak zorundayız. Hedef birbirimiz değil. Önceki dönem borçları da değil. Hedef 2019, hedef ilerisi… Cumhuriyete daha fazla sahip olmak zorundayız. Laikliğin hüküm sürmesi için birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaptığımız adalet yürüyüşünü 2019’da kadar sürdürmek zorundayız. Türkiye elden gidiyor silkinmemiz ve kendimize gelmemiz gerekiyor. Ahmet Şık’ın dediği gibi ‘kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet’ diyorum” dedi.

KAPLAN NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI VE... 
Kongrede adaylık konuşmaları için kürsüye ilk olarak Özgür Kaplan geldi. Kaplan “Partimizin kültürü gerçekten çok sesliliği içeren ve gerektiren bir kültür. Genel Başkanımız bile kurultaya gittiği zaman yalnız gitmiyor. Bu yarışın içinde olmaktan dolayı mutluyum. Konak ilçe örgütüne ve delegelerine bir heyecan kattığımı düşünüyorum” dedi. Kaplan ayrıca kucaklaşma vurgusu ve ‘Gezi ruhu’ çağrısı da yaptı.

Divan Kurulu bu konuşmanın ardından Kaplan'ın belirlenen sürede listesini teslim etmediğini açıkladı ve oy birliğiyle seçime tek listeyle girilmesine karar verildi. 
SALONDAN NOTLAR 
Konak Kongresi'nin gerçekleştirildiği Selahattin Ayçiçek Kültür Merkezi pankart ve bayraklarla süslendi. Salona Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri yan yana asıldı. Adayların mesajlarını ve sloganları içeren pankartlar da salonda geniş yer kapladı. “Konak’ın bileştirici gücü Şakir Başak” ve "Söz yetki, karar siz özgür delegelerindir” sloganları dikkat çekti. 


MALİ TABLOYU VE O KUPÜRLERİ ASTI 
CHP Konak İlçe Başkanı Başak kongrenin gerçekleşeceği salonun girişinde adeta bir 'icraat sergisi' açtı.



Başak'ın başkanlığında CHP Konak Örgütü tarafından gerçekleştirilen eylemlerin yer aldığı gazete kupürleri ve örgütün 3 yıllık mali tablosu salon girişindeki tabelalarda sergilendi.



PROTOKOLE OTURMADI 
Salonda dikkat çeken bir detay da İlçe Başkanı Başak'a yakınlığıyla bilinen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın kongreyi delegelerin arasında takip etmesi oldu. Özkan protokolde vekiller için ayrılan yere oturmayı tercih etmedi. 

 
Konak'ta dikkat çeken afişler
 
Füsun Demirel'den İzmir'de 'Aşk Dersleri'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karabağlar'da Akpınar da 'varım' dedi
CHP Karabağlar’da Eğitimciler Derneği(Eğit-Der) İzmir Şube Başkanı Necati ...
CHP Buca’da örnek tablo: İki rakip bir arada!
CHP Buca’da ilçe kongresi öncesi örnek bir tablo yaşandı. İlçe başkanlığına ...
CHP'li kadınlardan 'şiddet' açıklaması
İZMİR'de, CHP İzmir İl Kadın Kolları üyesi kadınlar, 'Kadına Yönelik Şiddete ...
 
Çavuşoğlu: Trump'tan sözünü tutmasını bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın dün yaptıkları telefon ...
CHP’de kongreler iki ilçeyle başlıyor: Divanda ağır toplar
CHP İzmir’de ilçe kongreleri Pazar günü Urla ve Konak’la başlıyor. Her ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme Türkeş'in ...
 
CHP'li Balbay'dan İzmir için kurultay çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, AKP'nin İzmir için planladığı ...
CHP’li Sertel TRT’deki FETÖ vurgununu Meclis’e taşıdı
Polis Akademisi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile Yrd. ...
AK Partili Kaya'dan çevrecilere Urla çağrısı: Neredesiniz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Urla'nın Özbek Mahallesi'nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri