POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Tartıştığı 2 kadını vurup intihar etti
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
Dışişleri'nden İsrailli bakana tepki
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
14 yaşındaki çocuğun tüfekle oyunu kanlı bitti
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
Beyaz torusun sahibi açığa alındı
13 Temmuz 2024 Cumartesi - 20:17

CHP Lideri Özel’den İzmir’deki faciayla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılık yaşamını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden 'algı operasyonu' yapıldığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Hiç kimse sorumlusunun raporlarla, tanıklarla ortaya konduğu bu ihmalin üstünü, büyükşehir belediyemizi hedefe koyarak örtmeye, masum insanları mahkum etmeye kalkmasın" dedi.

CHP Lideri Özel’den İzmir’deki faciayla ilgili açıklama!

CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabı üzerinden İzmir’de sağanak sırasında akıma kapılarak hayatlarını kaybedenler hakkında bir mesaj paylaştı.

X'teki mesajına “İzmir'de dün yaşanan sağanak yağışta elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'a Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum” diyerek başlayan Özel, şunları kaydetti:

- "21'inci yüzyılda hiçbir yurttaşımız böylesi trajik biçimde ölmeyi hak etmiyor. İçimizi parçalayan görüntüler hepimize çok önemli bir sorumluluğu hatırlatıyor. Hiç kimse sorumluların kimliği, kurumu ya da partisine göre pozisyon almamalıdır.

“SORUMLULAR EN AĞIR CEZASI ALMALI”

- Yürüyen adli ve idari soruşturmaları yakından takip ediyoruz. Bir daha benzer acılar yaşanmasın diye tüm soruşturmalar titizlikle yürütülmeli ve tüm sorumlular hesap vermelidir. Sorumluların paylarına düşen en ağır cezayı almalarının takipçisi olacağız."

ASLANOĞLU: ÜSTÜNÜN KAPANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Aslanoğlu şu ifadeleri kullandı;

"İlk tespitler, İzmir’de iki insanımızın elektrik akımına  kapılarak hayatlarını kaybettikleri olayın, elektrik firmasının basit bir onarımıyla ve izolasyonu güçlendirmesiyle önlenebileceğini ortaya çıkardı.  

Bu detay hem denetlemedeki eksikliği hem de yüksek karlar elde eden özel elektrik dağıtım firmalarının insan sağlığına ne kadar değer verdiğini gözler önüne serdi.  Herkes bilsin ki, “bu işin fıtratında var” deyip, bu olayın üstünün kapanmasına izin vermeyeceğiz."

ASLANOĞLU'NDAN İKİNCİ AÇIKLAMA

2 kişinin akıma kapılarak hayatını kaybettiği korkunç olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden 'algı operasyonu' yapıldığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Hiç kimse sorumlusunun raporlarla, tanıklarla ortaya konduğu bu ihmalin üstünü, büyükşehir belediyemizi hedefe koyarak örtmeye, masum insanları mahkum etmeye kalkmasın" dedi. 

Aslanoğlu, "Sakın ha sakın! İzmir’de iki vatandaşımızın hayatına mal olan olayda daha acımız tazeyken, ayak oyunlarıyla, siyaset yaparak, kurumlar üzerinde baskı kurarak, gerçek suçluları korumak için, bilindik taktiklerle suyu bulandırmayın. Elektrik Mühendisleri Odası'nın raporunda, elektrik şirketinin bölgedeki tesisat işlerinin ve onarımlarının yapım tekniğine aykırı ve hatalı olduğu, kabloların yüzeye gereğinden fazla yakın döşendiği, izolasyonların hatalı yapıldığı açıkca ortaya konmuştur. Yine bölge esnafının aynı yerdeki arıza için şirketi defalarca çağırdığı ve buna rağmen hataların düzeltilmediği, kaçağın giderilmediğine dair ifadeleri açıktır. Hiç kimse sorumlusunun raporlarla, tanıklarla ortaya konduğu bu ihmalin üstünü, büyükşehir belediyemizi hedefe koyarak örtmeye, masum insanları mahkum etmeye kalkmasın. İzmir’in acısı taze, yasımız büyük, kim suçlu ise kurum ayırt etmeden peşindeyiz. Sakın ha sakın canlarımız üzerinden siyaset yapmayın, kim suçlu ise o cezasını çekmeli. Algı operasyonuyla yine suçu başkasına atmayın. İzmir’in gözü bu olayın ve malum sorumluların üstündendir. İzmirlilere sözümüzdür; kim suçlu ise iki elimiz onun yakasındadır. İster bize yakın, ister uzak olsun. Ama AKP’nin elektrik firmasının kendini aklayan raporu ile işi siyasallaştırmasına asla izin vermeyiz" ifadeleri kullandı.

 
Elektrik akımı faciasında ölen Öktemay’a acı veda
 
İzmir'de acı olay: Otomobilde babasını bekliyordu... Çıkan yangında can verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polat: 3,5 milyon hane aşırı yoksullukla mücadele ediyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022 yılında hayata geçirdiği Türkiye ...
AK Partili İnan'dan altyapı eleştirisi: Rezil durumda!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Genel Merkez 'liste' göndermişti: Ve İzmir'de o dosyalar gündemde!
CHP’de yapılan inceleme sonrası yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştıkları ...
 
Dervişoğlu'ndan partideki istifalara yorum
İYİ Parti'nin oyunun düştüğü iddialarını ve partideki istifaları nasıl ...
Soyer sessizliğini bozdu: Çarpıcı '100' gün değerlendirmesi ve iddialara yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Soyer sosyal medya hesabından yayınladığı ...
AK Parti'den Kınay'a konut projesi çıkışı!
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, "2019 yılında ‘100 Bin ...
 
İzmir milletvekilinden Kılıçdaroğlu çıkışı: 1 yıldır görüşmedim!
Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde en yakın isimlerden biri olan ...
Duman'dan ekonomi göndermeli ironik paylaşım!
Buca Belediye Başkanı Duman’ın TDK’nın kuruluş yıl dönümü nedeni ile ‘Güzel ...
Çeşme'de 'geçinemiyoruz' eylemi: Dondurma çok pahalı, alamıyoruz! Sebebi belli!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in geçim sıkıntısı çeken herkesi akşamları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Başkanların 150 günü
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri